search
'South Park'-makers verzekeren $20 miljoen voor eigen deepfake-studio
Series / YouTube

'South Park'-makers verzekeren $20 miljoen voor eigen deepfake-studio

De satire van de makers Trey Parker en Matt Stone neemt nieuwe vormen aan.

Dat South Park al jarenlang snijdende satire levert is al wijd en zijd bekend. Nu komen de makers Trey Parker en Matt Stone met een nieuwe AI-studio: Deep Voodoo. Bij de laatste investeringsronde hebben ze 20 miljoen dollar opgehaald om hun experimenten met onder andere deepfake grootschalig te lanceren.

De nieuwe start-up van de makers van South Park zal het geld gaan gebruiken om meerdere soorten technologieën te ontwikkelen en nieuwe soorten entertainment te maken. De makers zullen onder andere gaan investeren in deep-fake technologie, VFX-diensten en originele synthetische mediaprojecten.

De eerste ideeën om meer deepfake in te gaan zetten werden geboren in de hoofden van Parker en Stone gedurende 2020. Voor een speelfilm brachten ze in die tijd een team samen, dat zonder werk kwam te zitten door de COVID-crisis. Toen besloten ze de start-up Deep Voodoo in te zetten om met het hele team te focussen op de mogelijkheden van deepfake binnen entertainment.

Waar zal dit tot leiden?


In de eerste plaats levert de studio diensten aan kunstenaars, producenten en ontwerpers wereldwijd. Stone vertelde in een persverklaring over de studiuo: "We stuitten op deze geweldige technologie en rekruteerden uiteindelijk de beste deep fake-artiesten ter wereld. We zijn blij dat we hun genialiteit kunnen delen met de creatieve gemeenschap van Hollywood."

Ook zetten de makers deepfake in bij hun eigen producties. Een grappig voorbeeld hiervan is hun videoreeks Sassy Justice, waarbij ze politici op de hak nemen met behulp van deepfake.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen