search
Wanneer staat 'Avatar: The Way of Water' op Disney+?
Films / Nieuws

Wanneer staat 'Avatar: The Way of Water' op Disney+?

Wanneer kunnen we deze megafilm op het kleine scherm thuis kijken?

Afgelopen week is Avatar: The Way of Water eindelijk uitgekomen in de bioscopen en draait tot nu toe bijzonder mooie cijfers. Voor de mensen die deze stap liever overslaan heerst de vraag natuurlijk: wanneer kunnen we deze vervolgfilm thuis verwachten via Disney+?

De film van James Cameron heeft ondertussen kunnen rekenen op lovende kritieken en volle zalen over de hele wereld. De verwachting is dat het openingsweekend wereldwijd een half miljard dollar zal opbrengen.

Normaal draaien dit type blockbusters voor lange tijd in de bioscopen, maar door de COVID-crisis gaat het er tegenwoordig anders aan toe in bioscopenland. De reguliere theatrale periode, of 'window', is verkort tot 45 dagen. Hierdoor kan een film sneller verschijnen bij streamingdiensten.

Onderweg naar Disney+


Maar deze problematiek heerst deze winter niet langer, en de kans dat Avatar: The Way of Water langer zal draaien in de filmzalen lijkt aanzienlijk. Uiteindelijk zal het afhangen van Disney zelf hoe lang ze de film in de bioscoop willen houden.

Dat de film zal landen bij Disney+ is al officieel bevestigd. Nu is het nog wachten op het officiële bericht wanneer de film de stap zal maken naar VOD. Op zijn vroegst, en met tegenvallende bioscoopbezoeken, zal dat in februari kunnen gebeuren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen