'The Boys' spin-off 'Gen V' komt met heel veel bloed en meer

Het universum van 'The Boys' lijkt veelbelovende uitbreidingen te krijgen volgens een van de makers.

Fleur van Laar, 22 december 2022 16:40

Na het grote succes van The Boys zet Prime Video sterk in op zijn fictieve universum, met meerdere spin-offs die al bestaan of in de maak zijn. De nieuwste in die lijst is Gen V, een live-action serie rond de jonge superhelden die bij Vought International in dienst hopen te komen.
In een recent interview met Collider had Amazons Vernon Sanders veel lof voor de spin-off serie.

"Het jonge ensemble is fantastisch," onthulde Sanders. "We hebben connecties met het universum en de cast van The Boys, zorgvuldig verspreid over het seizoen. Dus er zijn veel easter eggs waarvan ik denk dat de fans ze fantastisch zullen vinden. En het is een geweldige combinatie van sociaal commentaa en, bloed, een echt cool mysterie. En ik denk dat mensen verrast zullen zijn over de gevolgen van Gen V voor The Boys. De twee shows hebben echt interessante connecties.”

Waar gaat het over?

In Gen V worden jongvolwassen Supes getest in The Hunger Games-achtige uitdagingen op de Godolkin University School of Crimefighting, gerund door Vought International.

The Boys-bedenker Eric Kripke deed een boekje open over het proces in een interview met The Hollywood Reporter. "Ik denk dat het heel goed gaat. Het is spannend op een soort perverse Marvel-manier - op de manier waarop verschillende Marvel-projecten heel verschillend zijn: De ene is een thriller, de andere een komedie. Dit voelt ook zo."

"Ik zou zeggen dat het losjes geïnspireerd is op een element van de strips, namelijk de G-Men. Een deel van de G-Men is een soort educatieve, universitaire ervaring," zei Kripke eerder in gesprek met TheWrap. "En we gebruikten dat als een soort startpunt, vergelijkbaar met 'The Boys', waar we een eerste idee nemen en er dan onze eigen vreemde richting mee uitgaan. We waren gewoon aan het praten en we stuitten op dit idee en we waren er zo enthousiast over dat we het naar Amazon hebben gebracht."

Hieronder is alvast een trailer te zien van de aankomende serie.


The Boys is te streamen op Prime Video.
Lees meer over: Gen V, The Boys, Amazon Prime, Vernon Sanders

Populair nieuws