'Andor'-ster legt uit waarom serie na twee seizoen afloopt

Andor-ster Diego Luna legt uit waarom het tweede seizoen van Andor tevens het laatste seizoen is.

Niels Arts, 23-12-2022 11:14

Het eerste seizoen van Andor was een groot succes. De gloednieuwe Star Wars-serie wordt wereldwijd erg goed ontvangen, waardoor fans nu al reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Er is echter één maar...
En dat is het feit dat het tweede seizoen van Andor tevens het laatste seizoen van de serie wordt. Dat was al langer bekend, maar fans vragen zich na dit succesvolle eerste hoofdstuk af waarom.

Laatste seizoen van Andor

Andor-ster Diego Luna, die Cassian Andor speelt in deze Rogue One-prequel, sprak onlangs met Collider over de kort maar krachtige vertoning van Andor op Disney Plus:

"We wilden niet dat dit een animatieserie zou worden. Ik ben wie ik ben, en Tony Gilroy moet hier de schrijver van zijn. We kunnen dit geen 10 jaar doen. Kortom, het eerste seizoen duurde vier jaar. Het tweede duurt iets minder lang, maar hij moet 12 afleveringen schrijven."

"Dan moeten we naar de pre-productie. Dan duurt het normaal gesproken zes tot acht maanden om de sets te bouwen en om te beginnen met het hele proces van ontwerpen. Dan duurt de uitvoering nog zeven [tot] acht maanden, en dan begint de postproductie. Dat is ook niet makkelijk. Het is dus een lange reis. Elk seizoen neemt drie tot vier jaar van mijn leven en dat van Tony Gilroys leven in beslag."

Kortom, Diego Luna geeft aan dat het maken van een tv-serie een lang en zwaar proces is, en dat hij er na twee seizoenen van Andor waarschijnlijk wel weer even genoeg van heeft. De man wil immers ook andere projecten maken. En wie kan hem dat kwalijk nemen?

Andor is nu te zien op Disney Plus.

Lees meer over: Andor, Star Wars, Disney Plus, Diego Luna

Populair nieuws