search
'House of the Dragon'-ster vindt zijn Aemond een monster van ander kaliber
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-ster vindt zijn Aemond een monster van ander kaliber

De opgroeiende schurk is een outsider, een monster dat nergens bij hoort.

Zeker in de laatste afleveringen van House of the Dragon baarde schurk Aemond Targaryen veel opzien. Acteur Ewan Mitchell vertelt in een gesprek wat hij vindt van zijn rol als de gehavende schurk Aemond.

De 25-jarige Engelse acteur gaf in House of the Dragon gestalte aan de 'volwassen' versie van Aemond Targaryen. Als zoon van koning Viserys en Alicent Hightower staat hij in contrast met zijn oudere broer, en eerste in lijn van troonopvolging, Aegon daar Aemond namelijk wel de stoere eigenschappen heeft die volgens hem een koning zou moeten hebben.

Van warm-up naar oorlog


In overleg met de showrunner moest van Aemond het type schurk gemaakt worden die vergelijkbaar is met die van de legende van de Cyclops uit de Griekse mythologie. Die besloot zijn enige oog op te offeren om een blik te krijgen op de dag wanneer hij zal sterven. Zo moest Aemond ook worden, iemand die tot het eind enorm verzekerd is van zichzelf.

Ook voor het komende seizoen valt veel te verwachten van het personage. Mitchell vertelt dat in het tweede seizoen iedereen zo opgefokt is dat er maar weinig hoeft te gebeuren voor er een explosie van geweld plaatsvindt. Eigenlijk warmde Aemond zich in het eerste seizoen op, en in het tweede seizoen wordt het oorlog.

Kijk alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen