search

Ons nieuws van vrijdag 23 december 2022

Nieuw seizoen van Netflix-hit vol romantiek houdt kijkers aan buis gekluisterd
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van Netflix-hit vol romantiek houdt kijkers aan buis gekluisterd

'Emily in Paris' wordt ook dit derde seizoen weer uitstekend bekeken door de fans.

De serie Emily in Paris is naar vandaag gemeten in één keer de best bekeken serie op Netflix. De stereotyperende Franse gebruiken, de overdreven outfits van Emily en de typische Parijse setting maken de serie voor de fans een genot maken om naar te kijken.

Onlangs is het derde seizoen ter beschikking gesteld op Netflix en kijkers weten de serie zeer goed te vinden. De serie zit ook in seizoen drie steeds weer vol met verrassende wendingen en zal de echte fans dan ook zeker niet teleurstellen.

Plot


De serie gaat over Emily Cooper een marketingdirecteur die uit Chicago komt. Ze vind uiteindelijk haar droombaan in Parijs en beleefde in het mondaine Parijs de nodige avonturen zowel op zakelijk als romantisch vlak.

McDonalds


Zij is in het derde seizoen onder andere bezig met de McBaguette van McDonalds. De fastfood-keten heeft hier handig op in gespeeld door het smakelijk hapje in Frankrijk weer op de menukaart te zetten.

WIl jij de serie graag zien, kijk deze dan op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sensuele beelden van Lily-Rose Depp in trailer nieuwe HBO-serie 'The Idol'
Series / Nieuws

Sensuele beelden van Lily-Rose Depp in trailer nieuwe HBO-serie 'The Idol'

Sensuele trailer van nieuwe serie 'The Idol' is hier te zien.

In 2023 zal The Idol op HBO MAX verschijnen. Deze serie is gemaakt door Sam Levinson (van het populaire Euphoria) en Abel 'The Weeknd' Tesfaye. Die laatste speelt ook een van de hoofdrollen, naast Lily-Rose Depp.

The Idol speelt zich af in de muziekindustrie en gaat over het jong opkomend muziektalent Jocelyn (gespeeld door Lily-Rose Depp) en Tedros, een zelfhulpgoeroe, hedendaagse sekteleider en clubeigenaar uit Los Angeles (gespeeld door The Weeknd). De twee ontwikkelen een "gecompliceerde relatie".K-Pop


Een andere prettige verschijning in de cast is Jennie Ruby Jane, die vooral bekend is als lid van de K-popgroep BLACKPINK. Zij speelt in The Idol de rivale van Jocelyn.

Rest van cast


De cast bestaat verder nog uit onder andere Suzanne Son, Jane Adams , Dan Levy, Eli Roth, Rachel Sennott, Hari Nef, Da'Vine Joy Randolph, Hank Azaria en muzikanten Troye Sivan en Moses Sumney.

Sam Levison regiseert en de invloed van Levinson is in de verschillende teasers van The Idol duidelijk te zien, want de reeks lijkt dezelfde sfeer uit te stralen als zijn andere HBO-serie Euphoria.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seriemoordenaar uit Netflix-serie 'The Serpent' op vrije voeten
Series / Nieuws

Seriemoordenaar uit Netflix-serie 'The Serpent' op vrije voeten

De beruchte moordenaar van Westerse toeristen is vrij en keert terug naar Frankrijk.

De Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj heeft de gevangenis in Nepal verlaten.

De 78-jarige seriemoordenaar vermoordde zeker twaalf mensen in de jaren 70.

The Serpent


We kennen hem tegenwoordig voornamelijk door de gigantisch populaire Netflix-serie The Serpent. Deze is op zijn leven en op zijn daden gebaseerd.

De succesvolle serie over zijn leven The Serpent werd gemaakt door Netflix en de BBC en kwam begin 2021 uit. De hoofdrol wordt gespeeld door Tahar Rahim. Eerder waren al vier boeken, drie documentaires en een Indiase speelfilm op Sobhraj gebaseerd.

Charles Sobhraj


De wereldberoemde moordenaar is na zijn vrijlating overgedragen aan de immigratiedienst en vliegt waarschijnlijk vrijdag al naar Frankrijk, waar hij geboren is.

Sobhraj heeft mogelijk tientallen moorden uitgevoerd in Zuidoost-Azië in de jaren zeventig. Hij was vooral uit op Westerse toeristen, die hij vergiftigde, wurgde of in brand stak.

Na de moord op een Nederlands stel, kwam de Nederlander Herman Knippenberg hem op het spoor. Dat verhaal wordt uitgebreid belicht in de serie The Serpent.

Nieuwsgierig naar The Serpent? Bekijk hieronder de trailer of kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerst beelden van nieuw seizoen 'True Detective' met Jodie Foster opgedoken
Series / Nieuws

Eerst beelden van nieuw seizoen 'True Detective' met Jodie Foster opgedoken

HBO Max heeft een trailer vrijgegeven met de nieuwe series van 2023. Daar zitten ook de eerste beelden van 'True Detective' in.

HBO Max heeft gisteren beelden vrijgegeven van al het moois dat er aankomt in 2023. Zo zie je beelden van allerlei series maar de meest opvallende zijn toch echt die van True Detective.

In de trailer zitten de langverwachte beelden van het vierde seizoen van True Detective. Dat kreeg de ondertitel Night County en zal deze keer Jodie Foster als hoofdrolspeelster hebben.

Vorige seizoen


Seizoen 1 (met Matthew McConaughey en Woody Harrelson) en 2 (met Taylor Kitsch, Colin Farrell en Rachel McAdams) van True Detective dateren al uit 2014 en 2015 en waren een gigantisch succes. In 2019 volgde een derde seizoen met Mahershala Ali en Stephen Dorff in de hoofdrol, maar dat werd minder goed bekeken. Nu hoopt HBO dat Jodie Foster het succes van de eerste twee seizoenen kan terugbrengen.

Rest van trailer


In de trailer komen een duizelingwekkend aantal series langs, zo zijn op de beelden ook The Last of Us, Succession, The Idol, Perry Mason, The Gilded Age, Winning Time, Barry, The Righteous Gemstones, Somebody Somewhere, Curb Your Enthousiasm, Hard Knocks, Last Week Tonight with John Oliver, Real Time with Bill Maher, A Black Lady Sketch Show, Warrior, And Just Like That…, Julia, Tokyo Vice, Doom Patrol, Our Flag Means Death, Titans, The Other Two, Rap Sh!t, Harley Quinn en Hacks, White House Plumbers, How To with John Wilson, Rain Dogs, Full Circle, Love & Death en Velma te zien.

Veel om naar uit te kijken waarbij mijn persoonlijke favoriet toch echt True Detective: Night Country is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende spionagethriller 'Treason'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende spionagethriller 'Treason'

In de hoofdrol van deze miniserie niemand minder dan Charlie Cox...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Charlie Cox kennen we natuurlijk vooral van zijn rol in Daredevil. Nu is hij te zien in de gloednieuwe miniserie Treason en daarin speelt hij toch net even een wat andere rol...

In Treason lijkt de toekomst voor Adam Lawrence maar weinig verrassingen met zich mee te zullen brengen. Hij werd namelijk getraind en opgeleid met slechts één doel, namelijk deel gaan uitmaken van MI6. Niets had echter op voorhand kunnen voorspellen wat er stond aan te komen...

Woelig verleden


Wanneer het verleden Adam op een zeker ogenblik lijkt in te halen lijkt zijn toekomst toch helemaal te veranderen. In het bijzonder het opduiken van Kara, een Russische spion waar Adam een gecompliceerd verleden mee deelt doet de gemoederen hoog oplopen. Plots kan Adam niets anders dan alle zekerheden waar hij over dacht te beschikken in twijfel trekken.

Driehoeksverhouding


Wat volgt is het ontstaan van een driehoeksverhouding tussen Kara, Adam en zijn vrouw Maddy. Dit zijn de drie mensen die alles in het werk stellen om elkaars geheimen te ontrafelen. Dit uiteraard terwijl ze (vaak tegen beter weten in) proberen vast te houden aan hun persoonlijke leven en de mensen van wie ze het meeste houden.

Niet alleen bovenstaand plot, maar ook het feit dat niemand minder dan Charlie Cox de hoofdrol voor diens rekening neemt zijn alvast meer dan voldoende goede redenen om deze serie toe te voegen aan je watchlist.

Treason is te bekijken op streamindgienst Netflix vanaf 26 december 2022.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verrast met nieuws over twee topseries
Series / Nieuws

Netflix verrast met nieuws over twee topseries

Vorig jaar verdwenen op de laatste dag van het jaar nog heel wat ronkende namen uit haar aanbod...

Het was dit jaar een beetje bang uitkijken voor Netflix-abonnees naar de laatste dag van 2022. Vorig jaar verdwenen er namelijk op 31 december enkele ronkende namen uit het aanbod van de streamingdienst. Ook dit jaar leek dat even het geval te zullen worden, maar daar blijkt verandering in te zijn gekomen.

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog wel de laatste dag van 2021 op Netflix. Toen moest er afscheid worden genomen van enkele ronkende namen waaronder Friends, Prison Break en Homeland. Helemaal een vaarwel was het niet, want ondertussen zijn deze series wel gewoon te bekijken bij andere streamingdiensten.

Twee topseries


Ook dit jaar zijn er op de laatste dag van het jaar een groot aantal series die (wellicht) voor het laatst te zien zullen zijn op Netflix. In deze lijst stonden ook verschillende topreeksen waaronder The Office en natuurlijk ook Downton Abbey. Voor fans van deze twee series heeft de streamingdienst nu echter goed nieuws.

Verlengd verblijf


Wanneer je tot voor kort naar de pagina's van de beide series ging op Netflix werd duidelijk dat deze op 31 december uit het aanbod zouden verdwijnen. Wie nu de pagina's van deze series bezoekt krijgt deze melding niet meer. Dat wijst erop dat de licenties toch werden verlengd. Wie de series nog niet helemaal heeft bekeken krijgt daar dus nog de nodige extra tijd voor.

Hoelang The Office en Downton Abbey dan nog precies te zien zullen zijn op Netflix? Dat werd tot dusver nog niet bekend gemaakt.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Recruit'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Recruit'

Als alles in deze spionagezaak dan toch letterlijk wordt uitgesproken, dan had deze serie beter gewoon een boek kunnen zijn.

Regie: Julian Holmes, Alex Kalymnios, Doug Liman, e.a. | Cast: Noah Centineo (Owen Hendricks), Laura Haddock (Max Meladze), Fivel Stewart (Hannah), Vondie Curtis-Hall (Walter Nyland), David Denman (Kevin Mills), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 50-58 minuten | Jaar: 2022

De belangrijkste regel in scenarioschrijven is: laat het zien. Film en televisie zijn visuele media, dus is het de bedoeling dat je daar gebruik van maakt. Sinds een paar jaar groeit het aantal producties waarbij deze regel ijskoud wordt genegeerd. Zowel in de bioscoop als thuis worden steeds vaker beelden voorgeschoteld van mensen die tegen elkaar praten en daarmee het hele plot in dialogen uitleggen. Dat is gewoon onacceptabel. The Recruit maakt zich daar ook schuldig aan en je merkt het resultaat: saaie boel.

De jonge advocaat Owen is net in dienst bij de CIA, waar een paar klierende collega's hem een doos vol onzinnige klachten geven die hij mag afhandelen. Deze klachten komen van burgers die 'dreigen' gevoelige informatie kenbaar te maken. Maar tussen al deze ongevaarlijke nonsens zit een brief van een dame in de gevangenis die beweert namen van CIA-agenten te hebben die ze publiekelijk zal maken als niemand haar snel uit de bak helpt. Owen gaat erop in, wat leidt tot twee heftige eerste weken van zijn nieuwe baan.

The Recruit is een actiethriller met lollige momenten en een onervaren hoofdpersonage. Een beetje zoals Chuck dus. Het verhaal loopt door (zelfs na de laatste aflevering, helaas) en Owen leert tegen het (voorlopige) einde dat zijn keuzes niet wijs zijn geweest. Ik zou zeggen dat de grootste fout bij de schrijvers ligt die niets laten zien en alles laten horen. Elke informatie die jij als kijker per aflevering dient te weten wordt uitgelegd in lange, saaie gesprekken.

Het is overigens geen plot dat je naar het puntje van je stoel brengt en het ook niet altijd even duidelijk verteld. Dat is nog een risico bij plotuitleg in de vorm van dialoog: van al dat gebrabbel raak je dusdanig vermoeid dat je her en der wat details mist. Maar je hebt geluk! Zelfs Netflix weet dat dit geen serie is die mensen willen bingen, dus aan het begin van elke aflevering krijg je een 'previously on' zodat je alle benodigdheden hebt om te volgen wat er gaat gebeuren in deze aankomende vijftig minuten.

Ook de personages zijn uit de voorraad van standaardsjablonen gedrukt. Noah Centineo, die Owen speelt, is nogal een kloon van Mark Ruffalo: niet alleen zijn er uiterlijke gelijkenissen, ze hebben ook dezelfde manier van acteren, inclusief die rechtermondhoek die soms scheef naar beneden hangt. Owens zelfingenomenheid doet je afvragen waarom er maar liefst drie vrouwelijke personages zijn die vallen voor een type als hij. Zo is er vrouw die hij uit de gevangenis probeert te krijgen, zijn ex annex huisgenoot en een collega van een andere afdeling, een zijlijntje dat nog kouder laat dan het hoofdplot.

Max, de Russische dame die achter tralies zit, wordt dan weer gespeeld door een actrice die enorm lijkt op Angelina Jolie, minus de badass-houding. Beide acteurs kunnen er niets aan doen dat ze geboren zijn met het uiterlijk van reeds bekende acteurs, maar voor sommige kijkers leidt dit misschien een beetje af.

Behalve de romances zijn er meerdere zijpaadjes die niet slechts afleiden, maar ook ronduit onzinnig zijn. In een aflevering dumpt Owen bij een van zijn klierende collega's een zaak over een laboratorium waar men een 'ondervragingsrobot' heeft gebouwd die helaas moordneigingen heeft. Heel bizar. En dan bedoel ik het feit dat dit plotpunt wordt geïntroduceerd en afgrond in die ene aflevering.

Vanaf 25 december verschijnt op Netflix de miniserie The Witcher: Blood Origin, waarvoor zes afleveringen zijn opgenomen die uiteindelijk zijn verknipt tot vier stuks vanuit de gedachte "we willen niet dat de kijker op zijn horloge kijkt omdat het saai wordt". Dat is natuurlijk onzin, want het zou inhouden dat Netflix denkt met The Recruit goud in handen te hebben. Acht afleveringen spanning en sensatie? Ik dacht het niet. Dit is de zoveelste Netflix-serie die voelt alsof er juist meer speelduur werd geëist puur om de streamingdienst mee op te vullen. Loze fluff, dat is het.The Recruit is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze nieuwe serie trapt Netflix 2023 af
Series / Nieuws

Met deze nieuwe serie trapt Netflix 2023 af

Netflix begint 2023 met de serie 'Kaleidoscope', die voor iedere kijker anders zal zijn.

Netflix trapt 2023 af met een wel heel bijzondere serie. Niet vanwege het bijzondere verhaal of onderwerp, maar omdat de serie Kaleidoscope op elke mogelijke volgorde bekeken kan worden.

De serie Kaleidoscope volgt een geheel nieuw concept waarbij je de serie niet op volgorde hoeft te bekijken. Je kunt beginnen met iedere aflevering, want samen werken ze allemaal toe naar de finale. Er is dus niet maar één goede volgorde.

Bankrovers en een FBI-agent


Dit betekent ook dat wanneer je de serie opzet, er voor iedere kijker een andere aflevering zal beginnen te spelen. De acht afleveringen werken allemaal toe naar de finale, maar op non-lineaire volgorde. Uiteindelijk is het dus alleen belangrijk dat je de finale als laatste bekijkt.

Het verhaal van de serie gaat over een groep oplichters die een uitnodiging krijgen van een anoniem persoon genaamd Leo Pap om de best beveiligde bank in de Verenigde Staten te beroven. Tegelijkertijd is FBI-agent Nazan vastberaden om hen te pakken te krijgen. In de serie zien we onder andere Giancarlo Esposito als Leo Pap, Paz Vega als Ava Mercer, Rufus Sewell als Roger Salas en Tati Gabrielle als Hannah Kim.

Kaleidoscope is vanaf 1 januari te zien op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speciale hamburger herleeft bij McDonalds door Netflix-serie 'Emily in Paris'
Series / Nieuws

Speciale hamburger herleeft bij McDonalds door Netflix-serie 'Emily in Paris'

McDonalds speelt handig in op Emily's project in seizoen 3 van de serie 'Emily in Paris'

Het alweer derde seizoen van Emily in Paris staat sinds kort op Netflix. Emily (gespeeld door Lily Collins) krijgt een nieuw project rond McDonald's en hun McBaguette.

Vanwege deze verhaallijn in de serie zal de McBaguette nu ook tijdelijk zijn comeback maken in Frankrijk. De McBaguette speelt een grote rol in een aantal afleveringen, waardoor ook de interesse in het broodje zonder twijfel ook opnieuw zal groeien. Daarom halen Franse McDonald's-filialen het product ook tijdelijk terug.

McBaguette


De McBaguette is een stokbrood met twee hamburgers, sla, kaas en mosterd. Het broodje kwam in 2012 voor het eerst naar McDonald's, maar verdween als snel weer van het menu. Nu zal de McBaguette dus tijdelijk opnieuw beschikbaar zijn in Frankrijk door de release van Emily in Paris. Het is niet duidelijk of ook andere landen zullen volgen.

Plot seizoen 3


In het derde seizoen focust de serie vooral op alle beslissingen die Emily moet gaan maken. Langs de ene kant is er haar driehoeksrelatie met de Franse Gabriel (gespeeld door Lucas Bravo) en de Britse Alfie (gespeeld door Lucien Laviscount), maar ook haar baan zal haar dit seizoen de nodige problemen bezorgen.

Kijk Emily in Paris op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedere aflevering van '1923' kostte net zoveel als heel seizoen 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Iedere aflevering van '1923' kostte net zoveel als heel seizoen 'Yellowstone'

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar '1923' is een van de duurste series ooit.

Als je denkt dat alleen series als The Lord of the Rings: The Rings of Power, Stranger Things of Game of Thrones enorme budgetten hebben, dan staat Taylor Sheridan, de maker van de Yellowstone-franchise, op het punt je ongelijk te bewijzen.

Onder leiding van Harrison Ford en Helen Mirren werd de serie gefilmd in ten minste drie verschillende Afrikaanse landen, namelijk Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika. De serie is erg afhankelijk van praktische effecten, waar natuurlijk erg veel geld in gaat zitten. De precieze hoeveelheid die Sheridan aan Deadline onthulde zal je echter verbazen...

Een flink prijskaartje


Volgens Sheridan kost elke aflevering van Yellowstone's 1923 tussen de 30 miljoen en 35 miljoen dollar. Ter vergelijking: de megahit Stranger Things van Netflix heeft precies hetzelfde prijskaartje per aflevering, en The Rings of Power van Amazon heeft een budget dat slechts twee keer zo groot is, namelijk 60 miljoen dollar per aflevering.

"Ik zou zeggen dat '1883' het duurste eerste seizoen van een tv-serie ooit was. '1923' was veel duurder. Veel duurder. Ik weet niet wat de budgetten van 'Game of Thrones' waren, maar ik weet niet hoe het meer had kunnen zijn dan dit," vertelde Sheridan aan Deadline.

Technisch gezien heeft Sheridan gelijk, want 1923 is duurder dan Game of Thrones, waarvan het eerste seizoen slechts $60 miljoen dollar uitgaf aan tien afleveringen en seizoen 8 een prijskaartje van $15 miljoen per aflevering had. Volgens de maker van Yellowstone werden de budget-verzoeken zonder problemen ingewilligd, omdat Paramount zoveel vertrouwen heeft in de franchise.

1923 zou eigenlijk vanaf 19 december te zien zijn geweest op SkyShowtime, maar de releasedatum is uitgesteld. Er is momenteel nog geen neiuwe datum bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'That 70s Show'-personage terug in nieuwe serie op Netflix
Series / Nieuws

'That 70s Show'-personage terug in nieuwe serie op Netflix

Deze acteur van de originele serie, That 70s Show, mag nu een paar afleveringen regisseren in That 90s Show.

Het was een enorm populaire serie in de jaren 90 en vroege 2000s: That 70s Show. Nu komt er een vervolg: That 90s Show. Veel acteurs van de originele cast komen terug en één iemand mag zelfs een paar afleveringen regisseren.

Laura Prepon speelde Donna in That 70s Show en pakt haar rol weer op in het nieuwe vervolg. Veel acteurs van de originele cast zullen terugkomen om hun rol op te pakken, maar de serie zal voornamelijk focussen op de nieuwe generatie.

Zo zullen we het leven volgen van de dochter (Leia) van Eric en Donna, die in de originele serie bij elkaar zijn gekomen.

Prepon over That 90s Show


In een post op Instagram liet Laura Prepon weten hoe enthousiast ze was om weer terug te zijn. Ze zei dat ze er zeker van was dat iedereen de nieuwe generatie van de bekende serie geweldig zal gaan vinden.

Ook vertelde ze hier een leuk weetje. ze mag namelijk niet alleen terugkomen om Donna weer te spelen, maar ze mag ook een paar afleveringen regisseren!

Bekijk hieronder de post van Prepon en de trailer. That 90s Show zal in januari te streamen zijn op Netflix

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verliest voor het eerst een heleboel abonnees
Series / Nieuws

Netflix verliest voor het eerst een heleboel abonnees

Dit is de reden waarom Netflix voor de eerste keer zoveel abonnees verliest.

Iedereen deed het wel; je Netflix-wachtwoord delen met vrienden of familie. Het ging al een tijdje rond dat dit niet meer zou kunnen in de toekomst en in 2023 is het dan eindelijk zo ver.

Netflix was heel lang één van de populairste streamingdiensten, maar hier komt langzaam een einde aan. Dit jaar heeft Netflix namelijk een enorm abonneeverlies doordat wachtwoorden straks niet meer gedeeld kunnen worden.

Sinds dat Netflix zoveel abonnees kwijt is, komen ze steeds met nieuwe ideeën om toch nog abonnees te werven. Zo kan je straks kiezen voor een goedkoper abonnement met advertenties.

Delen is niet meer mogelijk


Het idee is dat je straks niet meer met apparaten buitenshuis in kan loggen. Hiermee gaat Netflix het delen van de wachtwoorden dus tegen.

In veel Latijns-Amerikaanse landen is dit systeem al aan de gang. Gebruikers buiten het huis van de accounthouder moeten een validatiecode geven om in te kunnen loggen. Deze code verloopt na 15 minuten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-ster legt uit waarom serie na twee seizoen afloopt
Series / Nieuws

'Andor'-ster legt uit waarom serie na twee seizoen afloopt

Andor-ster Diego Luna legt uit waarom het tweede seizoen van Andor tevens het laatste seizoen is.

Het eerste seizoen van Andor was een groot succes. De gloednieuwe Star Wars-serie wordt wereldwijd erg goed ontvangen, waardoor fans nu al reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Er is echter één maar...

En dat is het feit dat het tweede seizoen van Andor tevens het laatste seizoen van de serie wordt. Dat was al langer bekend, maar fans vragen zich na dit succesvolle eerste hoofdstuk af waarom.

Laatste seizoen van Andor


Andor-ster Diego Luna, die Cassian Andor speelt in deze Rogue One-prequel, sprak onlangs met Collider over de kort maar krachtige vertoning van Andor op Disney Plus:

"We wilden niet dat dit een animatieserie zou worden. Ik ben wie ik ben, en Tony Gilroy moet hier de schrijver van zijn. We kunnen dit geen 10 jaar doen. Kortom, het eerste seizoen duurde vier jaar. Het tweede duurt iets minder lang, maar hij moet 12 afleveringen schrijven."

"Dan moeten we naar de pre-productie. Dan duurt het normaal gesproken zes tot acht maanden om de sets te bouwen en om te beginnen met het hele proces van ontwerpen. Dan duurt de uitvoering nog zeven [tot] acht maanden, en dan begint de postproductie. Dat is ook niet makkelijk. Het is dus een lange reis. Elk seizoen neemt drie tot vier jaar van mijn leven en dat van Tony Gilroys leven in beslag."

Kortom, Diego Luna geeft aan dat het maken van een tv-serie een lang en zwaar proces is, en dat hij er na twee seizoenen van Andor waarschijnlijk wel weer even genoeg van heeft. De man wil immers ook andere projecten maken. En wie kan hem dat kwalijk nemen?

Andor is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-ster vindt zijn Aemond een monster van ander kaliber
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-ster vindt zijn Aemond een monster van ander kaliber

De opgroeiende schurk is een outsider, een monster dat nergens bij hoort.

Zeker in de laatste afleveringen van House of the Dragon baarde schurk Aemond Targaryen veel opzien. Acteur Ewan Mitchell vertelt in een gesprek wat hij vindt van zijn rol als de gehavende schurk Aemond.

De 25-jarige Engelse acteur gaf in House of the Dragon gestalte aan de 'volwassen' versie van Aemond Targaryen. Als zoon van koning Viserys en Alicent Hightower staat hij in contrast met zijn oudere broer, en eerste in lijn van troonopvolging, Aegon daar Aemond namelijk wel de stoere eigenschappen heeft die volgens hem een koning zou moeten hebben.

Van warm-up naar oorlog


In overleg met de showrunner moest van Aemond het type schurk gemaakt worden die vergelijkbaar is met die van de legende van de Cyclops uit de Griekse mythologie. Die besloot zijn enige oog op te offeren om een blik te krijgen op de dag wanneer hij zal sterven. Zo moest Aemond ook worden, iemand die tot het eind enorm verzekerd is van zichzelf.

Ook voor het komende seizoen valt veel te verwachten van het personage. Mitchell vertelt dat in het tweede seizoen iedereen zo opgefokt is dat er maar weinig hoeft te gebeuren voor er een explosie van geweld plaatsvindt. Eigenlijk warmde Aemond zich in het eerste seizoen op, en in het tweede seizoen wordt het oorlog.

Kijk alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon geeft update over release 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Amazon geeft update over release 'The Rings of Power' seizoen 2

Amazon heeft een update gegeven over hoe de productie van The Rings of Power seizoen 2 verloopt.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power kwam enkele maanden geleden ten einde. Hoewel de serie gemixt ontvangen werd door de fans, kijken velen toch uit naar het tweede seizoen.

Daar heeft Amazon Studios-baas Vernon Sanders nu een update over gegeven. En terwijl hij aangeeft dat de productie tot nu toe volgens schema verloopt, hoeven we het tweede seizoen van The Rings of Power voorlopig nog niet te verwachten.

Seizoen 2 The Rings of Power


Maar dat hoeft niet als een verrassing te komen. The Rings of Power seizoen 1 duurde jaren om te maken, en hoewel het tweede seizoen ongetwijfeld eerder klaar is, gaat het alsnog een hoop tijd kosten.

Een 2023-release is zo goed als uitgesloten, dus 2024 lijkt het jaar te worden. Het volgende heeft Sanders te melden over The Rings of Power seizoen 2:

"Ik weet niet wat ik moet zeggen... Het zou geweldig zijn als we seizoen 2 binnen een jaar na de release van seizoen 1 uit kunnen brengen. Het kan wat langer duren, maar we doen er alles aan en we zullen steeds beter en sneller worden. Zeker, de productie, wat we in seizoen 1 hebben geleerd, heeft ons dingen geleerd die we toepassen in seizoen 2, en tot nu toe hebben we onszelf een doel gesteld wanneer we willen dat de serie wordt uitgebracht, en we lopen momenteel op schema."

Ook heeft Sanders het kort nog even over seizoen 3. Daar wordt al over gesproken, en ze zorgen ervoor dat ze er klaar voor zijn zodra het moment daar is. Ze kondigen het derde seizoen aan zodra het klaar is. Maar eerst het tweede seizoen!

The Rings of Power is nu te checken op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een populaire serie gecanceld door HBO Max
Series / Nieuws

Nog een populaire serie gecanceld door HBO Max

HBO heeft besloten de serie Back on the Record with Bob Costas te annuleren na twee seizoenen.

De volgende serie is slachtoffer geworden van het genadeloze nieuwe beleid van Warner Bros. Discovery rondom HBO Max-series. Donderdag werd bekendgemaakt dat ook Back on the Record with Bob Costas ermee ophoudt.

Het eerste seizoen van Back on the Record with Bob Costas verscheen in 2021; het tweede in 2022. Nu blijkt dus dat deze HBO Max-serie het daarbij moet laten.

Back on the Record with Bob Costas geannuleerd


Back on the Record with Bob Costas is een serie die jaarlijks uit vier afleveringen bestond, waarin Bob Costas diepgaande interviews doet met belangrijke mensen uit de wereld van entertainment en popcultuur.

Het was de derde serie die Costas deed in samenwerking met HBO. Eerder verscheen hij al in On The Record with Bob Costas (2001-2004) en in Costas Now (2005-2009).

Back on the Record with Bob Costas is een van de vele slachtoffers van het nieuwe beleid bij het bedrijf waar HBO Max onder valt, Warner Bros. Discovery. Daar wordt tegenwoordig flink op de centen gelet, waar veel populaire series de dupe van zijn geworden.

Momenteel is Back on the Record with Bob Costas nog te zien op HBO Max, maar de meeste geannuleerde series worden snel genoeg al van de streamingdienst afgehaald.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon over het ontslag van Adar-acteur uit 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Amazon over het ontslag van Adar-acteur uit 'The Rings of Power'

Joseph Mawle komt niet meer terug als Adar in het tweede seizoen van The Rings of Power.

Al voordat The Lord of the Rings: The Rings of Power uitkwam, was de serie al records aan het verbreken. Nu is de serie klaar voor een tweede seizoen, maar met één grote verandering.

Mensen waren enorm verbaasd toen ze erachter kwamen dat de acht afleveringen van seizoen één meer dan €438 miljoen kosten.

Dit geld was het echter dubbel en dwars waard toen de serie alle records brak voor de meest wereldwijde kijkers op de eerste dag, namelijk 25 miljoen.

Hercasting in seizoen 2


Seizoen 2 van The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt nu nog opgenomen, maar heeft één grote verandering.

Adar, die in seizoen één werd gespeeld door Joseph Mawle, zal in seizoen 2 gespeeld worden door Sam Hazeldine.

Vernon Sanders, hoofd van Global TV voor Amazon Studios, zei dit over de hercasting:
"Met een serie met zoveel vaste kijkers en zoveel terugkerende personages, gebeurde het helaas. Joseph was geweldig en gaf een ongelooflijke prestatie. We zijn ook enthousiast over onze nieuwe acteur. Het personage van Adar in seizoen 2 heeft een aantal echt opwindende dynamische dingen om te spelen, dus ik zeg ze dat de fans op de hoogte moeten blijven".

Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 2. The Rings of Power is op Prime Video te streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Walter White en 'Breaking Bad' keren binnenkort (heel even) terug!
Series / Nieuws

Walter White en 'Breaking Bad' keren binnenkort (heel even) terug!

Niet helemaal op de manier waarop je misschien hoopt, maar Breaking Bad-fans hebben weer even iets om naar uit te kijken.

Walter White keert binnenkort (heel even) terug! Via een nieuwe afbeelding wordt een nieuwe Super Bowl-advertentie van snack-merk PopCorners onder de aandacht gebracht, waarin niemand minder dan Breaking Bad-personage Walter White zijn opwachting zal maken!

Voor zijn optreden als White ontving Bryan Cranston vier Primetime Emmy's voor Beste Hoofdrolspeler in een Dramaserie, maar ook één Golden Globe voor Beste Acteur in een Televisieserie - Drama. De show zelf sleepte twee Emmy's in de wacht voor Beste Dramaserie en één Golden Globe voor Beste Televisieserie - Drama.

Nu, bijna 10 jaar nadat de saga van Walter White werd afgerond, staat het iconische personage van Cranston op het punt zijn epische terugkeer te maken. Alleen deze keer verkoopt hij geen meth: hij verkoopt snacks.

Entertainment Weekly heeft namelijk onthuld dat het bedrijf PopCorners dit jaar bijdraagt aan de reeks Super Bowl-spots, maar dan wel op een behoorlijk indrukwekkende manier: met een Breaking Bad-thema.

Frito-Lay marketing-VP Rhasheda Boyd zei er het volgende over:

"We zijn verheugd om een "‹"‹van de beroemdste tv-series ooit nieuw leven in te blazen om het verhaal van de PopCorners voor het eerst te vertellen tijdens de Super Bowl... en we kunnen niet wachten om de reacties van fans te zien."

Bekijk hieronder de teaser-afbeelding voor de Super Bowl-spot:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again' gaat opmerkelijk lang productieproces in
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again' gaat opmerkelijk lang productieproces in

Maar ja, dat moet ook haast wel met een eerste seizoen van 18(!) afleveringen.

Daredevil: Born Again zal volgens ster Charlie Cox een episch lang opnameschema hebben. De acteur keerde terug naar het Marvel Cinematic Universe als Peter Parker's advocaat Matt Murdock in Spider-Man: No Way Home en was onlangs ook nog te zien in MCU-serie She-Hulk: Attorney at Law.

Maar nu keert Matt Murdock dus terug voor zijn eigen project. Marvel kondigde nog niet zo heel lang geleden aan dat het eerste seizoen Daredevil: Born Again zal bestaan uit 18 afleveringen, dus geheel verwonderlijk dat de opnames veel tijd in beslag gaan nemen is het niet.

Een jaartje Daredevil


Wanneer die opnames precies beginnen en hoe lang ze precies zullen duren? Dat beantwoordde Cox tijdens een interview met tijdschrift NME, waar hij uitgebreid sprak over zijn acteercarrière. Toen Cox werd gevraagd naar de aanstaande opnames van Daredevil: Born Again, zei hij er het volgende over:

"Ze zeiden tegen me: 'We gaan in 2023 filmen'," vertelde Cox aan NME. Waarop ilk zei: 'Geweldig, wanneer?' Ze zeiden: 'Heel 2023'. De opnames beginnen in februari en eindig in december."

We weten nog niet precies wanneer Daredevil: Born Again verschijnt op Disney+, maar gezien de opnameduur zal dit pas ergens in de tweede helft van 2023 zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In het slotseizoen van 'Riverdale' komt nieuw personage tot leven
Series / Nieuws

In het slotseizoen van 'Riverdale' komt nieuw personage tot leven

Broer Julian is nu een tiener op de middelbare school met Archie en de rest.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Riverdale de meest bizarre plotwendingen kent is allang geen geheim meer. De hoofdrolspelers bevinden zich in het laatste seizoen dan ook op de middelbare school in het jaar 1955. Eén van hen is Cheryl's broer Julian.

In eerste instantie werd gedacht dat Cheryl de helft van een tweeling was. Dit bleek echter een drieling te zijn. Julian's geest zat echter in een pop gevangen.

Teruggestuurd naar het verleden
Om haar stadje te redden, zag Cheryl zich in seizoen 6 genoodzaakt om iedereen terug te sturen naar het verleden. Op Jughead (Cole Sprouse) na herinnert niemand zich het verleden.

Broer Julian is geen pop meer
Nicholas Barasch (Bull) zal de rol van Julian in mensengedaante vertolken. Hij is een niet zo leuke tiener, die een pestkop is op school. Kevin Walcott (X-Men: Apocalypse) versterkt de cast in de rol van Clay Walker. Zijn personage zal een bijzondere vriendschap hebben met Kevin Keller (Casey Scott), wat wellicht ook meer zal worden.

Kortom, ook voor het laatste seizoen van Riverdale is er genoeg ruimte om de kijker te verrassen met de nodige aparte wendingen.

Je kunt seizoen 1 tot en met 6 van Riverdale streamen op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kun je verwachten in seizoen 2 van 'Yellowjackets'
Series / Nieuws

Dit kun je verwachten in seizoen 2 van 'Yellowjackets'

Er is inmiddels informatie bekendgemaakt over de gebeurtenissen in het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hitserie, die onder andere vergeleken is met Lost, eindigde seizoen 1 aan het begin van de winter. Het tweede seizoen onthult wat er allemaal in de wintermaanden gebeurt.

Yellowjackets kreeg op Twitter een aanbeveling van horrorschrijver Stephen King, ook is seizoen 1 genomineerd voor diverse Emmy Awards.

Wie heeft het overleefd?
Er zijn twee verhaallijnen: één speelt zich af in de tegenwoordige tijd, de tweede speelt zich af in de bossen van Canada in 1996. Een groep tieners moet hier zien te overleven nadat hun vliegtuig is neergestort.

Steven Krueger, die coach Ben speelt, is in zijn nopjes: "Voorlopig is Ben er nog. Voor hoe lang, dat kan ik niet zeggen". Het personage hebben we in de tegenwoordige tijd nog niet teruggezien. Showrunner Jonathan Lisco is echter duidelijk: "Ik kan bij deze zeggen dat we nog niet alle overlevenden hebben ontmoet". Coach Ben zou dus zomaar op kunnen duiken.

Van en Lottie zijn blijvers
Lauren Ambrose (Servant) is gecast als de volwassen Van, terwijl Liv Hewson als tiener-Van een vaste rol krijgt. Verder is daar de Antler Queen, kannnibaal en potentieel sekteleidster Lottie. Courtney Eaton wordt een vast lid van de cast, terwijl Simone Kessell (Obi-Wan Kenobi) volwassen Lottie voor haar rekening neemt.

Alles is klaar voor een minstens zo spectaculair nieuw seizoen, waarin ook nu weer de nodige spannende plotwendingen te zien zullen zijn.

Yellowjackets is momenteel nog niet te streamen in Nederland. De verwachting is dat de serie te bekijken zal zijn op SkyShowtime.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit het moment waarop seizoen 2 van 'House of the Dragon' uitkomt?
Series / Nieuws

Is dit het moment waarop seizoen 2 van 'House of the Dragon' uitkomt?

Liefhebbers benutten de tijd om te voorspellen wanneer seizoen 2 uitkomt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 1 van de hitserie House of the Dragon zit er inmiddels op. Liefhebbers kijken uit naar meer en proberen uit te vissen wanneer we seizoen 2 kunnen verwachten.

Op sociale media hebben de fans wel een idee wat ongeveer de première-datum van het tweede seizoen van House of the Dragon zal zijn.

Duur opnames
In eerste instantie wilde men het eerste seizoen filmen in de periode van april tot en met december 2020. Covid stak hier een stokje voor en de productie ging van start in februari 2021, en was afgerond in december van dat jaar. Daarna duurde het nog tot de zomer van 2022 voor de serie te bekiijken was.

Factoren die van invloed zijn
Het is bekend dat de opnames in maart 2023 van start gaan. Net zoals seizoen 1 zal het geheel zo'n 8 tot 9 maanden duren. Verder heeft House of the Dragon voor een belangrijk deel te maken met CGI, wat de nodige tijd in beslag neemt.

De fans concluderen voorlopig dat we seizoen 2 in de lente dan wel de zomer van 2024 te zien krijgen. Het programmeren hangt volgens sommige fans af van de start van het laatste seizoen van Succession.

Seizoen 1 van House of the Dragon valt te streamen op Hbo Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.