Waarom iedere Trekkie naar het derde seizoen van 'Picard' moet kijken

De grootste gebeurtenis in het Star Trek-universum sinds de ontmoeting tussen Picard en Kirk.

Valeria Milić, 26-12-2022 07:22

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Star Trek: The Next Generation (TNG) is de enige serie uit de franchise die genomineerd werd voor een Emmy Award. Tevens zijn de personages in een serie films te zien geweest na het einde van de serie. Het laatste seizoen van Star Trek: Picard geeft deze legendarische figuren dan nog een gezamenlijk avontuur.
TNG is verankerd in de hedendaagse popcultuur. Dit betekent dat ook niet-Trekkies bekend zijn met de bemanning van de USS Enterprise, en weten ze zelfs te omschrijven.

TNG als ultieme Star Trek

Toen Picard uiteindelijk Kirk ontmoette in de film Star Trek: Generations (1994) was dit voor velen een historisch filmmoment. TNG nam officieel het stokje van de films over. Door velen werd dit ervaren als een bevestiging van wat al feitelijk zo was: TNG was de ultieme Star Trek, en Picard was de ultieme kapitein.

De 'final frontier'?

In het laatste seizoen van Picard zullen wel degelijk personages uit andere series te zien zijn, zoals bijvoorbeeld Seven of Nine (Star Trek: Voyager). Er zal sprake zijn van een geheel wat de franchise betreft, maar de nadruk zal hierbij liggen op de bemanning die destijds in 1987 zowel de ruimte als de tv-zenders inschoot.

Een nostalgische hereniging, een nieuw avontuur, en de final frontier: wat zal volgen na het einde van Picard? Als het aan de fans ligt, nog een heleboel.

Seizoen 3 van Star Trek: Picard gaat op 23 februari 2023 in première op Prime Video

Lees meer over: Star Trek, Picard, Patrick Stewart, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, Gates MacFadden, Jeri Ryan, Brent Spiner, Prime Video

Populair nieuws