search
 'The Last of Us'-bedenker was aanvankelijk doodsbang voor HBO-film
Series / Nieuws

'The Last of Us'-bedenker was aanvankelijk doodsbang voor HBO-film

Voor de aankondiging van de serie was eerst sprake van een film, maar dit bleek niet genoeg.

De maker van de wereldberoemde videogame The Last of Us Neil Druckmann kreeg eerst te horen dat er een film zou komen van zijn creatie. Nadat meer details over de productie naar buiten kwamen hield hij zijn hart vast.

Onder de vleugels van Sony's Screen Gems zou de geschiedenis van The Last of Us behandeld worden. Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead) zou aangetrokken zijn als regisseur. Druckmann had voor de film zelf een beeld als dat van No Country For Old Men maar Sony had zelf iets groters met meer spektakel in gedachte.

Die gast van Chernobyl?


Screen Gems liet uiteindelijk de rechten op het maken van een film varen toen Craig Mazin naar voren stapte als mogelijk schrijver van een serie. Toen Druckmann dit nieuws hoorde reageerde hij met: "Wacht, die gast van Chernobyl? Waarom kan ik die niet ontmoeten?. Inmiddels is bekend dat Mazin als showrunner van de aankomende serie aan de slag gaat.

Volgens een beschrijving van HBO zal de serie 20 jaar na de verwoesting van de moderne beschaving plaatsvinden. Overlever van de destructie is de doorgewinterde Joel die wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een repressieve quarantinezone te smokkelen. Wat als kleine klus begint wordt al snel een hartverscheurende tocht.

Vanaf 15 januari is The Last of Us te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen