Netflix komt met bikkelharde show 'Physical: 100'

Netflix maakt 'Squid Game'-variant 'Physical: 100'

In deze nieuwe realityserie komt 'Squid Game' samen met MTV's 'The Challenge'.

Mitchell van Vuren, 28 december 2022 09:11

Het succes van Squid Game is nog steeds voelbaar bij Netflix, en opnieuw probeert de streamingdienst te ontdekken hoe ze meer met de serie kunnen. Nu komen ze met een nieuwe realityserie uit Zuid-Korea, die wel erg veel elementen uit de gruwelijke spelletjesserie overneemt.
In de realityserie moeten honderd mensen het tegen elkaar opnemen om aan te tonen dat zij op fysiek vlak de sterkste zijn. Wat volgt is een afvalrace, die in de presentatie en vorm wel erg veel wegheeft van de eerdere wereldsensatie uit het Aziatische land.

Laat duidelijk zijn dat Physical: 100 geen fictieserie is en dat de deelnemers nergens toe gedwongen worden. Ze hebben in deze vreemde mix tussen MTV's The Challenge en Squid Game altijd de keuze om te stoppen.

Spin-offs van Squid Game op komst

Naast deze realityserie met fysieke proeven zal ook een Netflix-serie volgen met echte deelnemers en kinderspelletjes. Op het moment wordt een spin-off van Squid Game ontwikkeld, waarin 456 mensen het tegen elkaar opnemen om de pot van 4,56 miljoen dollar te winnen.

De komende tijd zullen er dus nog vele soorten content langskome met grote gelijkenissen met Squid Game. De grote vraag is of het de popularietit van de originele serie zal kunnen evenaren. Bekijk hier de teaser van Physical 100. Vanaf 24 januari zal de serie exclusief te vinden zijn bij Netflix.


Lees meer over: squid game, physical 100, netflix, zuid korea

Populair nieuws