search
Disney+ maakt film over Marvel-legende Stan Lee na zijn 100e verjaardag
Films / Nieuws

Disney+ maakt film over Marvel-legende Stan Lee na zijn 100e verjaardag

De geestelijke vader van Marvel wordt gehonoreerd met een eigen film.

In vele Marvel-films kreeg de oude baas een cameo: Stan Lee. Als bedenker van figuren als Spider-Man en Iron Man is de stripauteur een cultureel icoon geworden waar je u tegen kan zeggen. Voor zijn honderdste verjaardag komt Marvel met een speciale documentaire over het leven van de inmiddels overleden striptekenaar.

Geboren in 1922 groeide Stanley Lieber op in New York en maakte hij cartoons gedurende de Tweede Wereldoorlog. In de jaren vijftig veranderde het bedrijf Atlas Comics, waar hij al aan het werk was als striptekenaar, naar Marvel Comics. Een fenomeen was geboren.

De concurrentie met DC Comics spant nog uit deze vroege periode en is in het heden nog goed te voelen tussen Disney en Warner Bros. Discovery. Het lange verhaal erover zal dus te zien zijn in de documentaire over het leven van Stan Lee.

Op 12 november 2018 overleed de goede man aan een longontsteking. Hij werd 95 jaar. Dit zou echter niet zijn laatste cameo worden: in Avengers: Endgame uit 2019 was hij nog te zien als hippie.

De honderdste verjaardag van Stan Lee


Eerder dit jaar werd de verjaardag van Lee al gevierd bij Genius Brands International, die een nieuwe online winkel opende met exclusieve merchandise van de striptekenaar. Dit bedrijf is namelijk de eigenaar van al het intellectuele eigendom van Stan Lee (denk aan stem, naam, handtekening etc.) en is dus ook co-producent van de documentaire.

Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt. Bekijk de aankondigingsvideo hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen