search
Topschrijver was niet welkom bij 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Topschrijver was niet welkom bij 'The Last of Us'

The Last of Us-maker Neil Druckmann wees zijn medeschrijver Craig Mazin eerst af.

Over een paar weken verschijnt The Last of Us als een tv-serie op HBO Max. Dat hebben we te danken aan Neil Druckmann, die aan de originele game werkte, en Craig Mazin, van Chernobyl. Maar dat dreigde in eerste instantie niet zo te lopen...

Dat Neil Druckmann nauw betrokken zou zijn met het proces van The Last of Us op HBO, dat was al snel duidelijk. Logisch ook, aangezien zijn bijdrage aan de game groot is. Maar hij had nog een partner nodig...

Craig Mazin en The Last of Us


Maar toen HBO Craig Mazin voorstelde, moest Druckmann er niets van weten. "Ik wees hem af. Ik wist niet wie hij was," reageerde Druckmann simpelweg. Maar HBO gaf niet zo makkelijk op.

Later, toen Druckmann op de hoogte was van Mazins werk aan de HBO Max-hit Chernobyl, ging hij met de schrijver in gesprek. Na een lang gesprek, waarin ze beiden tot de conclusie kwamen dat The Last of Us geen verhaal is dat verteld kan worden in slechts een film, besloten ze met elkaar in zee gaan.

En dus werd Craig Mazin aangesteld om samen met Neil Druckmann The Last of Us naar een tv-serie te schrijven. En dat is precies wat ze hebben gedaan. Of het iets is geworden, gaan we volgend jaar zien.

The Last of Us gaat 15 januari van start op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen