Sarah Michelle Gellar wil niets weten van nieuwe 'Buffy'-serie

Hoofdrolspeelster kijkt terug op 'Buffy'

Sarah Michell Gellar over haar tijd in 'Buffy' en de plannen voor de reboot.

Valeria Milic, 02-01-2023 06:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Buffy the Vampire Slayer was destijds een daverend succes. De legendarische serie, met Buffy, Willow en Xander als de 'Scooby gang' heeft twee Emmy Awards op de plank en een reboot stond dan ook op stapel.
In 2018 werd aangekondigd dat Buffy terug zou komen, maar afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat deze plannen voor nu stilliggen.

Sarah Michell Gellar deelde hierover haar gedachten met SFX Magazine.

De horror van adolescentie


"Ik ben niet geïnteresseerd," geeft Gellar aan. "Ik ben erg trots op de serie die we gemaakt hebben. De boodschap was dat ieder meisje dat de macht heeft, die macht ook kan gebruiken. Prima als daarop voortgeborduurd wordt, maar ik hoef niet terug te keren. 'Buffy' was ook een metafoor over adolescentie. En ik ben geen adolescent meer".

Lastige werkomgeving

Sinds bekend werd dat maker Joss Whedon zijn machtspositie misbruikte, heeft onder andere Charisma Carpenter (Cordelia Chase) haar verhaal openbaar gemaakt. Gellar geeft aan: "Ik was het zo gewend om in een dergelijke omgeving te werken dat ik dacht dat het zo hoorde. Vrouwen onderling moesten absoluut geen vriendinnen zijn, want dan kregen ze teveel invloed. Sindsdien heb ik gemerkt dat het wel degelijk anders kan, en dat dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is".

Je kunt Buffy the Vampire Slayer nu in zijn geheel streamen op Disney+

Lees meer over: Buffy the Vampire Slayer, Sarah Michelle Gellar, James Marsters, David Boreanaz, Charisma Carpenter, Alyson Hannigan, Nicholas Brendon, Joss Whedon, Disney

Informatie over de serie: Buffy the Vampire Slayer

Populair nieuws