search

Ons nieuws van maandag 2 januari 2023

Nieuwe misdaadserie op Netflix zet 'Wednesday' en andere topseries onder druk
Series / Nieuws

Nieuwe misdaadserie op Netflix zet 'Wednesday' en andere topseries onder druk

De misdaadserie \'Kaleidoscope\' meldt zich al na één dag in de meest bekeken serie top 10.

Sinds gisteren is er een nieuwe spannende misdaadserie op Netflix. Het gaat om het overvaldrama Kaleidoscope waarin Giancarlo Esposito (bekend als de charismatische maffiabaas Gus in Breaking Bad) de hoofdrol speelt.

De serie beslaat een periode van vijfentwintig jaar, van zowel voor als na een overval, en volgt een superslimme meesterdief en zijn team in hun poging om een "‹"‹schijnbaar onbreekbare kluis te kraken.

Grote Puzzel
Elke aflevering van de serie onthult vanuit verschillende perspectieven en andere tijdsgewrichten verdere puzzelstukjes van de complexe zaak, waarbij corruptie, hebzucht, wraak en verraad een grote rol spelen.

Iedereen kijkt in verschillende volgorde
De serie bestaat uit acht afleveringen, elk genoemd naar een andere kleur. Het unieke van de serie is, is dat er buiten de laatste aflevering geen vaste volgorde is. Elke Netflix- abonnee krijgt de afleveringen in willekeurige volgorde en krijgt zo een andere kijk op het verhaal.

Cast
Naast Giancarlo Esposito zijn er rollen voor Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Jai Courtney, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son en Hemky Madera. Eric Garcia is de showrunner.

Kijk hier de trailer:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De toekomst van 'The Witcher' na vertrek Cavill en floppen 'Blood Origin'
Series / Nieuws

De toekomst van 'The Witcher' na vertrek Cavill en floppen 'Blood Origin'

Na een knaller van een eerste seizoen, lijkt tegenslag in het verschiet te liggen voor 'The Witcher'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van The Witcher was een tophit: 541 miljoen streaming-uren in de eerste maand, en de achtste plaats in de lijst van Engelstalige series. Na het aangekondigde vertrek van Henry Cavill en trieste ontvangst van de spin-off miniserie Blood Origin rijst de vraag: moet men zich zorgen gaan maken?

De populaire serie heeft op een aantal vlakken kritiek gekregen.

Opstappen hoofdrolspeler


Henry Cavill's vertrek veroorzaakte onrust: het was onverwacht en onduidelijk. De critici waren zeer positief over de manier waarop hij de rol gestalte gaf, een mening die ook door de fans werd gedeeld. Zal Liam Hemsworth Geralt net zo goed neer weten te zetten? Sommige fans geven aan het vierde seizoen met zorg tegemoet te zien.

Teleurstellende Blood Origin


De verwachtingen voor de spin-off waren hoog, maar de serie is unaniem neergesabeld. Fans vonden het verhaal "saai" en "oninspirerend", met "tijdverspilling" als slagroom op de taart. Blood Origin heeft de dubieuze eer van Netflix-serie met de laagste publieksscore op Rotten Tomatoes: een bedroevende 8%.

Waarheen, waarvoor?


Een terugkerend punt van kritiek zijn de afwijkingen ten opzichte van de boeken waar de serie op gebaseerd is. Ook in Blood Origin was dit het geval, waar wederom op gewezen is door kijkers. Tot zover zijn de wijzigingen enigszins geaccepteerd, maar in hoeverre zullen fans bereid zijn om dit te blijven doen?

Het ziet er naar uit dat de komende seizoenen 3 en 4 uiteindelijk zullen aantonen hoe het met de populariteit van The Witcher gesteld is.

Je kunt The Witcher nu bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Top 10 meest illegaal gedownloade series in 2022
Series / Nieuws

Top 10 meest illegaal gedownloade series in 2022

Of de makers van 'House of the Dragon' blij zijn dat de serie aan de top van deze lijst staat is natuurlijk maar de vraag.

De serie House of the Dragon was dit jaar een ongekend grote hit die meerdere records vestigde voor HBO. Nu staat seizoen 1 van de serie ook nog eens bovenaan een lijst, maar hier zijn de makers waarschijnlijk minder blij mee....

De fantasyserie House of the Dragon werd ontwikkeld door Game of Thrones-schrijver George Martin en showrunner Ryan Condal. De prequel kreeg overwegend lovende kritieken van zowel critici als publiek, en het succes ervan wordt ook duidelijk gezien op de minder legale kanten van het internet.

Prequel overtreft Game of Thrones


Nu het jaar ten einde loopt, meldt de website TorrentFreak dat House of the Dragon bovenaan de lijst van meest illegaal gedownloade series van 2022 staat. De HBO-serie heeft officieel zijn voorganger Game of Thrones overtroffen, die zelfs drie jaar na zijn einde de hitlijsten domineerde.

Naast het inhalen van de originele serie, kwam seizoen 1 van House of the Dragon ook boven andere fantasyseries van dit jaar de staan, zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power en seizoen 3 van The Boys. Daarnaast staan Moon Knight, Obi-Wan Kenobi, The Book of Boba Fett, She-Hulk: Attorney at Law, Andor, Stranger Things seizoen 4 en Halo in top 10.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Treason'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Treason'

Tikkeltje ongeloofwaardig, maar het plot is mooi verdeeld over vijf afleveringen.

Regie: Louise Hooper, Sarah O'Gorman | Cast: Charlie Cox (Adam Lawrence), Olga Kurylenko (Kara), Ciarán Hinds (Martin Angelis), Oona Chaplin (Maddy), Adam James (Patrick Hamilton), e.a. | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 37-44 minuten | Jaar: 2022

Menig film of serie doet het: openen met een spannend moment en dan ineens gaan we naar "X dagen/weken eerder". Dat toekomstbeeld waar je een klein voorproefje van krijgt is nooit de kern, maar slechts iets dat je moet motiveren om te blijven kijken zodat je leert hoe het verhaal zich uiteindelijk tot die situatie ontwikkelt. Het is in ieder geval niet spannend. Treason begint ook zo, maar wanneer dat moment later terugkeert begrijp je dat deze serie her en der de zaken iets anders aanpakt. Zelfs in kleine doses is originaliteit verfrissend.

Het hoofd van MI6 wordt vergiftigd, waardoor Adam Lawrence de leiding krijgt over de beroemde Britse inlichtingendienst. Maar de dame die zijn voorganger het ziekenhuis in heeft geholpen, een Russische ex-spion genaamd Kara, laat hem weten dat Adams weg naar de top volledig is georkestreerd door de Russen. Deze onthulling is pas het begin van heel wat verraad en de blootlegging van een groter complot.

Dat complot wordt niet onnodig over een verplicht aantal afleveringen uitgestrekt, maar gewoon in een passend tempo ontrafeld tot het zijn einde bereikt. Ook zijn er geen onnodige zijpaadjes of ellenlange dialogen om de boel op te vullen. Daar mogen meer hedendaagse series een voorbeeld aan nemen. Alleen is het complot niet bijzonder geloofwaardig.

Neem Adams vrouw. Die werkt niet voor MI6, maar desalniettemin wil ze keer op keer graag precies weten wat er aan de hand is. Niet omdat ze stiekem een spion is, maar omdat de vrouw van een geheim agent graag geïnformeerd is zodat ze er binnen het gezin rekening mee kan houden. Ook Adams twee kinderen vragen hem af en toe of hij even wil uitleggen wat er allemaal speelt.

Het complot is ook een beetje aan de grote kant. Er lopen meerdere zaken die heel toevallig nu allemaal hun conclusie bereiken. Het zorgt voor een hoop verraad van alle kanten en dat is dan ook de titel van deze serie, maar het is een beetje vergezocht. Zo houdt de CIA blijkbaar al jaren een oogje houdt op Adam uit argwaan jegens zijn groei binnen MI6 en komt uitgerekend nu in actie.

Ondanks dat er uit het niets ineens een hoop gaande is blijft het allemaal wel prima te volgen. Treason maakt zich niet schuldig aan alles uitleggen via gesprekken, maar laat zien wat er gebeurt (waar we vervolgens zelf de verkeerde conclusies uit trekken). Waar je minder goed de vinger op kan leggen is wie het hoofdpersonage van deze serie is. Je zou denken dat Adam dat is, want die wordt gespeeld door Charlie Cox (Daredevil, Boardwalk Empire) die op de poster staat, maar Kara krijgt ook heel schermtijd.

En al gauw ligt er veel focus op Adams vrouw. Eigenlijk is zij de enige wiens achtergrond je leert kennen, inclusief de emotionele. Ze is Adams tweede vrouw en niet de biologische moeder van hun twee kinderen, maar beschermt haar stiefkinderen alsof ze haar eigen vlees en bloed zijn. Echter, in de eerste aflevering is zij absoluut een secundair personage.

Haar gevoelens komen meer ter sprake dat die van Adam zelf. Halverwege de eerste aflevering ontdekt hij dat zijn hele carrière schijn is, maar de mentale impact die dat op hem heeft laten de makers links liggen. Want voordat die aflevering is afgelopen rollen we al de volgende grote gebeurtenis in.

Dus Treason neemt qua plot behoorlijk wat hooi op haar vork, heeft geen duidelijk hoofdpersonage en maakt niet altijd baan vrij voor emotie. Maar de schrijvers hebben het wel consistent gedoseerd, waardoor het een soepele, snelle rit is van de eerste naar de laatste aflevering.

★★★☆☆

Treason is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Kaleidoscope'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Kaleidoscope'

De innovatieve vorm van deze overvalserie gaat ten koste van het plezier in en de bezieling van bewegend beeld.

Regie: Mairzee Almas, Russel Fine, Evardo Gout, e.a. | Cast: | Giancarlo Esposito (Leo Pap), Rufus Sewell (Roger Salas), Paz Vega (Ava Mercer), Jai Courtney (Bob Goodwin), Tati Gabrielle (Hannah Kim), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 34-56 minuten | Jaar: 2023

Op de eerste dag van het jaar 2023 sleep je jezelf naar de bank en zet je de nieuwste Netflix-aanwinst op: Kaleidoscope. En nee, het is niet je kater: de volstrekte verwarring waarin je bent beland is intentioneel. Netflix husselt voor iedere abonnee de afleveringen van deze overvalserie op een andere manier door elkaar. De kijkervaring wordt een kwestie van geluk: mag je een ingenieuze puzzel gaan leggen of gunt het algoritme je enkel een paar vaag gerelateerde subplots?

Direct, of na enige tijd, begint het te dagen dat een grootschalige overval het hart van de serie vormt. Gedreven door wraak spelen twee criminelen een jarenlang spel met miljarden als inzet. De meesterdief onder hen speelt zijn meestertroef wanneer hij besluit tijdens een orkaan de kluis van zijn aartsvijand leeg te roven. En zowaar, dat gebeurt daadwerkelijk. De afloop leer je heel snel, of pas na heel veel achtergrondinformatie.

Waar de ene aflevering draait om een gevangenisontsnapping met behulp van psychedelische paddenstoelen, daar gaat de andere over het drugsverleden én liefdesleven van een FBI-agente. Met de bijdehante air van een Ocean's-film jaagt de serie er vele subplots en personages doorheen, maar of de puzzelstukjes op de juiste plek zullen vallen blijft tot de laatste aflevering de vraag.

Het plezier van het puzzelen zit in de zoektocht en niet in het resultaat dat al op de voorkant van de doos prijkt. Dat inzicht lijkt aan de makers van Kaleidoscope verloren te zijn gegaan. Het uitdokteren van de details van de overval lijkt vaak meer op een rekensommetje dan op diepgaand speurwerk. Helaas is veel daarvan te wijten aan de innovatieve vorm die de serie juist zijn onderscheidende karakter geeft.

Door de vele volgordes waarin de afleveringen kunnen worden bekeken moet veel informatie binnen het verhaal op een platte en repetitieve wijze worden gebracht. Enkele hints, die kriskras door verhaallijnen en personage-achtergronden heen sijpelen, vormen zo leuke weetjes die de kijker kan meenemen gedurende de kijkervaring. Maar voor de hoofdpersonen betekent dit de doodslag. Ze kunnen nooit meer worden dan typetjes, aangezien ze geen ruimte krijgen zich te ontplooien tot geloofwaardige personages.

De serie volgt het patroon van een daadwerkelijke caleidoscoop en geeft elk van zijn afleveringen een eigen kleur. Daarbij hoort een titelkaart die aangeeft hoever voor of na de overval de aflevering zich afspeelt. Het helpt een hoop voor de oriëntatie binnen de serie, maar verraadt op den duur ook dat de losse onderdelen optellen tot een behoorlijk generiek verhaal. De lol tijdens de serie zou moeten komen van de spontaniteit van de shuffle-functie, maar helaas duiken er nooit verborgen pareltjes op om te ontdekken.

Iedere kijker eindigt met aflevering White, waarin de overval te zien is na een eenduidige óf erg warrige aanloop. De clou van de grap wordt uitgespeld, maar voor de oplettende kijker was zowat alles al bekend. De climax verandert zo in een onnodige conventie die de kijker eerder verveeld dan vermaakt afkijkt. Zonder diepgang van personages of verhaallijnen kan Kaleidoscope weinig anders dan aan de oppervlakte blijven drijven. De makers verdienen lof voor het experimenteren met nieuwe vertelvormen, maar de audiovisuele caleidoscoop die zij trachtten te creëren blijkt eerder een kadaver te zijn.

★★☆☆☆

Kaleidoscope is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videogames waarvan een serie wordt gemaakt: er zijn er weer 5 in aantocht
Series / Nieuws

Videogames waarvan een serie wordt gemaakt: er zijn er weer 5 in aantocht

Hierbij een overzicht van series die momenteel in ontwikkeling zijn en die zijn gebaseerd op een videogame.

Er zijn momenteel al de nodige series die zijn gebaseerd op populaire videogames. Zo is Last of Us aanstaande, maar er zijn ook nog de nodige andere videogames waarvan een serie in ontwikkeling is. Hierbij een overzicht.

Gears of War


Netflix heeft onlangs aangekondigd dat ze werken aan zowel een film als een serie voor deze populaire game. Acteur Dave Bautista schijnt tot grote vreugde van de fans te hebben aangeboden om Marcus Fenix te spelen, maar we zullen moeten afwachten of dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Het lijkt er ook hier op dat de film en de serie los van elkaar komen te staan, maar helemaal duidelijk is dat op dit moment niet.

Fallout


Ook de populaire videogame Fallout zal zijn eigen serie krijgen en wel op Prime Video. Volgens Prime Video zullen Ella Purnell en Walton Goggins de hoofdrol spelen. Het schijnt een heel nieuw verhaal te zijn wat feitelijk los staat van de videogame maar zich afspeelt in het voor gamers bekende en legendarische Bethesda-universum.

Assassin's Creed


Netflix is bezig met een serie van Assassin's Creed. Deze serie zal volkomen los komen te staan van de film met Michael Fassbender.

Tomb Raider


Netflix is bezig met een animatieserie. Ze hopen dat deze vorm de franchise de frisse wending zal geven die het nodig heeft.

Mass Effect


Dat er een serie komt van [i]Mass Effect is nog niet officieel bevestigd, in tegenstelling tot de 4 eerder genoemde series in dit artikel. Wel schijnt Prime Videos hier hard over na te denken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de nieuwe James Bond uit 'Emily in Paris'?
Series / Nieuws

Komt de nieuwe James Bond uit 'Emily in Paris'?

Volgens geruchten zou Alfie uit 'Emily in Paris' in de race zijn voor de rol van James Bond.

Daniel Craig heeft nog altijd niet 100% uitgesloten dat hij nog als James Bond zal verschijnen. De lijst met acteurs die hem potentieel kunnen opvolgen, wordt langer en langer. Verschillende bronnen melden nu dat Lucien Laviscount in de race is voor de rol van 007.

Nieuwe kanshebber


EInd vorig jaar leek de race beslecht en waren er veel geruchten dat Aaron Taylor-Johnson de rol zou pakken, maar dit is nooit bevestigd. Lucien Laviscount speelt Alfie in Emily in Paris en heeft de nodige kenmerken die de nieuwe James Bond zou moeten hebben. Hij is Brits en heeft het juiste accent en is met zijn 30 jaar prima op leeftijd.

Perfecte leeftijd


Barbara Broccoli, de producent van de Bond-films, liet al weten dat er gezocht wordt naar een acteur die de rol van James Bond speelt voor zo'n 15 jaar zal kunnen spelen. Lucien Laviscount is op dit moment 30 jaar oud en kan dus nog enkele jaren verder als Bond.

DailyMail


In de niet altijd betrouwbare DailyMail stond recentelijk: "Lucien vinkt alle hokjes af. Hij is een supergetalenteerde acteur, is enorm knap en kreeg in de afgelopen 18 maanden heel wat nieuwe fans door z'n rol in Emily in Parijs. De makers van de Bond-films zeggen al dat ze hem kunnen zien in het 007-maatpak en dat hij perfect zou passen in de rol.

Kijk Emily in Paris op Netflix





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Sonic Prime'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sonic Prime'

Zal het de hyperactieve, blauwe egel lukken zijn thuisland Green Hill uit een parallelle dimensie te trekken?

Regie: Ishi Rudell, Kiran Sangherra, Erik Wiese | Cast (stemmen): Deven Mack (Sonic), Ashleigh Ball (Tails), Shannon Chan-Kent (Amy), Adam Nurada (Knuckles), Kazumi Evans (Rouge), Brian Drummond (Dr. Eggman), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 21-43 minuten | Jaar: 2022

Wanneer Sonic met open ogen in een valstrik trapt en het Paradox Prisma aan gruzelementen beukt, ontwaakt hij in een alternatieve tijdlijn van zijn bestaan. Aan deze zijde heeft Dr. Eggman het voor het zeggen en sidderen de inwoners van New Yoke City onder het bewind van de Chaos Commissie. Het is aan de blauwe egel met attitude om zijn vrienden van hun andere leven te overtuigen en Green Hill uit de klauwen van het boeventuig te bevrijden.

Gebaseerd op het bekende videospel uit de jaren negentig tovert Sonic Prime direct in de eerste scène al een glimlach op het gezicht. Het nostalgische deel van de bovenkamer wordt gekieteld door een helikopterbeeld over de spelwereld Green Hill, gevolgd door een vergezocht meesterplan van aartsvijand Dr. Eggman en dat heerlijke retrogeluid van rinkelende muntjes. De animatieserie zet de klok terug naar de tijd dat we met de Sega op de grond aan de televisie zaten geplakt en blijft trouw aan het onaantastbare sfeertje van weleer.

Ruim dertig jaar na zijn eerste game is Sonic uiteraard uit de pixels gestapt en zijn de graphics opgepoetst tot een flitsend geheel. De open deur in uitvoering daargelaten is Sonic Prime niet heel anders dan de speelfilm Sonic the Hedgehog uit 2020. In beide vertellingen is er stront aan de knikker en loopt onze opgefokte vriend dezelfde malafide maniak tegen het lijf. Een tikje arrogant en bol van de oneliners racet hij van de regen in de drup, maar kan hij altijd rekenen op hulp van zijn loyale matties.

Beschouwd in het visuele medium is het best moeilijk om iets zinnigs te zeggen over een geanimeerde versie van de titelfiguur. Lichaamstaal en mimiek zijn natuurlijk enorm overtrokken, dus acteurs vallen bijvoorbeeld al niet te beoordelen op nuances. Stemacteurs zijn zelden slecht gekozen en visueel gezien is een cartoon per definitie een lust voor het oog. Maar animatie is je ding of niet. Deze snelle materie vergt een mate van verbeelding die niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Sonic Prime zal dus niet ieders kopje thee zijn, maar gesproken voor de fans verzekert deze serie niets dan genoegen.

Sonic Prime valt onder de fijne reeks remakes van jeugdseries, zoals bijvoorbeeld de recent uitgebrachte Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie. Alle ingrediënten zijn gelijk aan het origineel en hebben hooguit een uiterlijke upgrade gekregen. De sfeer is hetzelfde, het plot onveranderd. Maar juist deze insteek maakt een herboren klassieker gangbaar voor zowel jonge kijkers als volwassen fans. Want waar het voor de kleinste kijkers enkel zal draaien om de bewegende plaatjes, is Sonic Prime voor degenen die opgroeiden in de jaren negentig vooral een grappig weerzien met Dr. Eggman en zijn vele slechte woordgrapjes.

★★★☆☆

Sonic Prime is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash': Krijgen de fans eindelijk hun zin in het laatste seizoen?
Series / Nieuws

'The Flash': Krijgen de fans eindelijk hun zin in het laatste seizoen?

Al vanaf het begin van de serie hebben fans een theorie rondom een bekende schurk uit 'The Flash', die nu wel eens waarheid zou kunnen worden.

Het laatste seizoen van The Flash zit er snel aan te komen. De serie is al 9 jaar bezig, maar in al deze jaren is er één belangrijk personage nog niet voorbij gekomen. Fans hebben nu hoop dat de schurk Cobalt Blue in seizoen 9 eindelijk zijn entree zal maken.

Toen The Flash voor het eerst van start ging vermoedden fans meteen dat Eddie (gespeeld door Rick Cosnett) een variant op Malcolm Thawne/Cobalt Blue zou kunnen zijn. Cobalt Blue is de tweelingbroer van Barry Allen, die bij de geboorte van Nora Allen werd weggenomen en in plaats daarvan aan Charlene Thawne werd gegeven.

Comic-nerds weten het antwoord al


In de serie is Cobalt Blue nog niet voorgekomen en Eddie sterft al seizoen 1. Maar seizoen 8 eindigde met een kort shot van een lab in 2049 waar een mysterieus blauw kristal oplicht. Dat klinkt natuurlijk wel heel erg als Cobalt Blue, wat erop hint dat de populaire fan theorie waarheid zou kunnen gaan worden. In een interview lijkt schrijver Eric Wallace dit te bevestigen:

"Ik kan je dit vertellen. Ik denk dat je een van de grote slechteriken voor volgend jaar al hebt gezien, toch? We hebben het je daar aan het einde laten zien, ik laat het je uitzoeken. Als je een echte comic nerd bent, weet je het waarschijnlijk al".

Dus als dat blauwe kristal een knipoog naar Cobalt Blue is, is de enige vraag nog hoe Eddie er een rol in speelt. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar de meest waarschijnlijke heeft iets te maken met manipulaties van de tijdlijn. Hiermee kan Eddies dood ongedaan gemaakt worden of zijn origine veranderd worden.

Seizoen 9 van The Flash zal ergens begin dit jaar op Netflix verschijnen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster onthult titel voor grootse prequelserie van 'Grease'
Series / Nieuws

Poster onthult titel voor grootse prequelserie van 'Grease'

We keren dit jaar terug naar Rydell High, met de nieuwe 'Grease'-prequel op Paramount+.

De Pink Ladies uit Grease komen in 2023 naar Paramount+. Deze week deelde de streamingdienst een teaser voor de aankomende prequelserie, genaamd Grease: Rise of the Pink Ladies.

De geanimeerde teaser toont op vrolijke muziek de creatie van de iconische roze jassen die de Pink Ladies dragen, met daarbij de boodschap dat er een nieuwe serie aankomt. Kijkers worden uitgenodigd om "getuige te zijn van de herrijzing". Een officiële releasedatum voor de serie wordt nog niet aangekondigd in de teaser.

Morele paniek op Rydell High


Rise of the Pink Ladies is een musical-serie die zich vier jaar voor de originele Grease in 1954 afspeelt. Voordat rock-'n-roll regeerde en voordat de T-Birds de coolste van de school waren, durven vier outcasts het aan om plezier te hebben op hun eigen voorwaarden, wat een morele paniek veroorzaakt die Rydell High voor altijd zal veranderen.

De serie werd in 2021 aangekondigd en het eerste seizoen zal bestaan uit 10 afleveringen. Paramount-baas Nicole Clemens zegt het volgende over de prequel: "We zijn verheugd om onze nieuwe originele serie te onthullen die een ongelooflijke cast van jonge sterren in wording en geweldige muzikale nummers waar je verliefd op zult worden zal introduceren".

"De makers zijn erin geslaagd om op briljante wijze het gevoel van de iconische geliefde klassieke film vast te leggen, die zich net als Rise of the Pink Ladies afspeelt in het verleden, maar relevant is voor het heden".

Grease: Rise of the Pink Ladies zal ergens begin 2023 op Paramount+ verschijnen, de precieze datum is nog niet bekend. Hieronder kun je de teaser bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In Memoriam voor 'The Boys' toont heel wat vermoorde Supes
Series / Nieuws

In Memoriam voor 'The Boys' toont heel wat vermoorde Supes

Deze in memoriam zal iedere fan van The Boys achterlaten in tranen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Boys is net uitgebracht en het is misschien wel het allerbeste seizoen tot nu toe. Het is heel spannend en op sommige momenten erg zielig.

The Boys gaat over twee groepen superhelden: The Seven en The Boys. The Boys proberen onder leiding van Billy Butcher The Seven onderuit te halen en hun gecorrumpeerde superhelden te stoppen.

In seizoen 3 worden fans voorgesteld aan een aantal nieuwe personages. Zij komen uit een oud superheldenteam genaamd Payback. De leider van dit team, Soldier Boy, zet alles op alles om wraak te nemen op de mensen die hem geprobeerd hebben te vermoorden.

In memoriam


Een aantal helden halen het einde van seizoen 3 niet en gaan ten onder in een heroïsche dood. Speciaal voor deze helden heeft het officiële Twitter-account een in memoriam geplaatst.

Bekijk hieronder de video, die spoilers bevat voor seizoen 3, en stream The Boys op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rick & Michonne zijn herenigd voor de 'The Walking Dead' op eerste foto's
Series / Nieuws

Rick & Michonne zijn herenigd voor de 'The Walking Dead' op eerste foto's

In een instgram post laat Danai Gurira weten dat Rick & Michonne weer herenigd zijn voor hun eigen avonturen in The Walking Dead spin-off.

Helaas is The Walking Dead nu echt afgelopen, maar gelukkig zijn er een heleboel spin-off series om naar uit te kijken. Één van deze series is de spin-off van Rick en Michonne.

In seizoen 9, aflevering 5 verliet Rick Grimes (Andrew Lincoln) The Walking Dead. Na zijn vertrek was de serie gewoon niet meer hetzelfde.

Een seizoen later, in aflevering 13 verliet weer een favoriet personage de serie. Dit keer was het Michonne (Danai Gurira) die niet meer terug zou komen bij The Walking Dead.

Hoewel de twee personages allebei The Walking Dead verlieten, krijgen ze wel een gloednieuwe spin-off.

Een leuke foto


Het gaat nog even duren voordat fans hun twee favoriete personages weer op het scherm kunnen zien. In de tussentijd kunnen fans genieten van een foto van Lincoln en Gurira.

In de Instagram post laat Gurira weten dat de pre-productie van de spin-off in volle gang is. Bekijk hieronder de foto en stream The Walking Dead op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wednesday ontmoet Spider-Man in grappige Dance-Off
Series / Nieuws

Wednesday ontmoet Spider-Man in grappige Dance-Off

Jenna Ortega is in deze video verstrikt geraakt in een dance-off met Tobey Maguire.

Tim Burtons Wednesday is heel snel mega populair geworden. De serie stond meteen al in de hitlijsten van Netflix. Het is dan ook geen verrassing dat fans heel veel edits maken van de serie. Één fan heeft Wednesday en Spider-Man bij elkaar gebracht in een grappige edit.

Deze nieuwe serie heeft de verhalen van de Addams familie naar bovennatuurlijk goede hoogte gebracht. Wednesday (Jenna Ortega) is een studente aan Nevermore Academy en raakt verstrikt in een moordmysterie.

Een heel iconisch moment in de serie is de dans die Wednesday doet op het schoolbal. De dans is geïnspireerd op heel veel gotische dansen uit de jaren 80.

Een edit met Spider-Man


@Curdle_editz plaatste een bericht op insta met een edit van Wednesdays dans. In deze edit danst ze in een dance-off met niemand minder dan Peter Parker (Tobey Maguire) uit Spider-Man 3.

Hij doet zijn iconische "Bully Maguire"-dans, terwijl Wednesday haar choreografie uitvoert.

Bekijk hieronder de video en stream Wednesday op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joe krijgt in 'You' seizoen 4 nieuwe vermommingen
Series / Nieuws

Joe krijgt in 'You' seizoen 4 nieuwe vermommingen

Joe is inmiddels in Londen beland en gaat door het leven als universitair docent.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seriemoordenaar Joe, die nochtans de beste bedoelingen heeft, is in seizoen 4 in Londen beland. Hij wil een nieuw leven opbouwen en heeft de identiteit aangenomen van Jonathan Moore, werkzaam op de universiteit.

De poster van seizoen 4 toont de nieuwste vermomming van Joe.

Een nieuw bestaan


Nadat Joe Love vermoord heeft aan het einde van seizoen 3, joeg zijn obsessie voor Marienne (Tati Gabrielle) hem richting Frankrijk. Op de poster, helemaal onderaan te bekijken, zien we echter een weerspiegeling in een typisch Engelse telefooncel.

Hopeloze romanticus


Joe's nieuwste presentatie is die van Londense Jonathan Moore. In zijn nieuwe leven als respectabele docent in passend geruit colbert en stropdas zal Joe genoeg nieuwe mensen leren kennen.

We weten uit eerdere berichten dat Gabrielle terugkeert als Marienne. Joe kennende, zal er hiernaast ongetwijfeld een nieuw doelwit in zijn blikveld verschijnen. Gelet op de nieuwe personages in de teaser, zal er van een rustig bestaan niet veel terechtkomen.



Seizoen 4 van You gaat in première op 9 februari.

Je kunt You seizoen 1 tot en met 3 volledige bekijken op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Nieuwe beelden 'Yellowstone' bevestigen release seizoen 5
Series / Nieuws

Nieuwe beelden 'Yellowstone' bevestigen release seizoen 5

Het vijfde seizoen van de westernserie wordt ook nog eens de grootste ooit.

Het nieuwe jaar is aangebroken en Yellowstone trapte het af met de midseizoen finale van seizoen vijf. Na de release van alweer de achtste aflevering van het vijfde seizoen kwam Paramount Network met een spannende teaser voor de rest het seizoen.

Het was voor fans prettig om te zien dat er weer een aflevering van Yellowstone uitgebracht was nadat de serie een week niet te zien was tijdens de kerstvakantie. Maar nu het midden van het seizoen erop zit vragen fans zich af wanneer ze weer hun favoriete serie kunnen terugverwachten.

Meer afleveringen dan voorheen


Paramount Network bracht al snel een teaser uit wanneer de fans het vervolg van seizoen vijf kunnen verwachten. Het wordt helaas nog even wachten. In nieuwe beelden is te zien dat het verhaal weer doorgaat vanaf de zomer van 2023. Volgens ster van de serie Piper Perabo (Coyote Ugly, Covert Affairs) is de productie van het vervolg niet eens begonnen.

In een interview vertelt ze: "Ik weet wel dat er een hele hoop aan gaat komen. Er gaat veel gebeuren. Ik kan niet wachten om terug te keren, puur om te weten wat er nog meer te wachten staat." Het vijfde seizoen zal het langste seizoen uit de serie ooit worden met maar liefst 14 afleveringen.

Kijk hieronder naar de nieuwe teaser. Alle afleveringen van Yellowstone kijk je op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sarah Michelle Gellar wil niets weten van nieuwe 'Buffy'-serie
Series / Nieuws

Sarah Michelle Gellar wil niets weten van nieuwe 'Buffy'-serie

Sarah Michell Gellar over haar tijd in 'Buffy' en de plannen voor de reboot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Buffy the Vampire Slayer was destijds een daverend succes. De legendarische serie, met Buffy, Willow en Xander als de 'Scooby gang' heeft twee Emmy Awards op de plank en een reboot stond dan ook op stapel.

In 2018 werd aangekondigd dat Buffy terug zou komen, maar afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat deze plannen voor nu stilliggen.

Sarah Michell Gellar deelde hierover haar gedachten met SFX Magazine.

De horror van adolescentie


"Ik ben niet geïnteresseerd," geeft Gellar aan. "Ik ben erg trots op de serie die we gemaakt hebben. De boodschap was dat ieder meisje dat de macht heeft, die macht ook kan gebruiken. Prima als daarop voortgeborduurd wordt, maar ik hoef niet terug te keren. 'Buffy' was ook een metafoor over adolescentie. En ik ben geen adolescent meer".

Lastige werkomgeving


Sinds bekend werd dat maker Joss Whedon zijn machtspositie misbruikte, heeft onder andere Charisma Carpenter (Cordelia Chase) haar verhaal openbaar gemaakt. Gellar geeft aan: "Ik was het zo gewend om in een dergelijke omgeving te werken dat ik dacht dat het zo hoorde. Vrouwen onderling moesten absoluut geen vriendinnen zijn, want dan kregen ze teveel invloed. Sindsdien heb ik gemerkt dat het wel degelijk anders kan, en dat dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is".

Je kunt Buffy the Vampire Slayer nu in zijn geheel streamen op Disney+

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.