'Buffy'-ster over misdragingen op de set

Joss Whedon zou zich compleet misdragen hebben bij Buffy the Vampire Slayer. Klopt dat?

Jim Pedd, 24 september 2021 09:16

Buffy the Vampire Slayer-acteur James Marsters onthulde of hij zich bewust was van misdragingen van Joss Whedon op de set van de serie.
Deze werd bedacht door Whedon en was gedurende zeven seizoenen te zien tussen 1997 en 2003. De serie volgde Buffy Summers, als nieuwe Slayer die het op neemt tegen vampiers en andere duistere krachten.

Giftig gedrag
In februari 2021 meldde Charisma Carpenter, die de rol van Cordelia Chase speelde in Buffy dat Whedon verbaal naar gedrag vertoonde en ook vervelende dingen riep. En dat leidde tot een giftige werksfeer, wat velen bevestigden.

Sterker nog: al die meldingen gingen rollen nadat Ray Fisher Whedon beschuldigde van misdragingen op de set van Justice League. Dat leidde tot een onderzoek van WarnerMedia, dat nergens direct toe leidde (al stapte Whedon wel op bij zijn eigen HBO-serie).

Marsters vertelde niet direct of de werkomgeving van Buffy goed was of niet. Duidelijk is wel dat er een incident was waarbij Whedon Marsters tegen een muur duwde en herhaaldelijk schreeuwde dat hij 'dood' was, ongeacht zijn populariteit.

Hieronder kan je het interview bekijken:

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Buffy, Buffy The Vampire Slayer, James Marsden, Joss Whedon

Informatie over de serie: Buffy the Vampire Slayer

Populair nieuws