search

Ons nieuws van woensdag 4 januari 2023

Recensie Netflix-serie 'Copenhagen Cowboy'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Copenhagen Cowboy'

Het leven is een zwijnenstal in deze gitzwarte Deense serie.

Regie: Nicolas Winding Refn | Cast: Angela Bundalovic (Miu), Andreas Lykke Jørgensen (Nicklas), Li li Zhang (Mor Hulda), Zlatko Buric (Miroslav), Shang Preben Madsen (Lai), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-56 minuten | Jaar: 2022

Miu is illegaal in Denemarken. Ze zou geluk brengen en wordt door louche types ingehuurd. Prostituees en gangsters bevolken de onheilspellende neonwereld waarin Miu zich staande moet houden. Langzaam maar zeker wordt echter duidelijk dat de fragiel ogende Miu wellicht de gevaarlijkste van allemaal is.

Met de miniserie Copenhagen Cowboy keert filmmaker Nicolas Winding Refn, het meest bekend van Drive, na lange tijd terug in Denemarken. Door de jaren heen is zijn stijl steeds extremer geworden en met Copenhagen Cowboy zet hij deze lijn door. Op veel plekken baden de personages in artificieel licht. Statische shots met dramatische schaduwen en extravagante decors doen regelmatig denken aan klassieke schilderijen. Ondanks het harde geweld kabbelt alles rustig voort, waardoor Refn antwoord geeft op de vraag wat er gebeurt wanneer je actie met slow cinema combineert.

Zijn vorige project was eveneens een miniserie, Too Old to Die Young, en maakte duidelijk dat hij zich niet bekommert om toegankelijkheid. Het bloed spatte van het scherm en de bizarre twists riepen wisselende reacties op. In Copenhagen Cowboy houdt Refn zich ietsje in wat betreft expliciet geweld. Er vloeit minder bloed en de gruwelijkste dingen gebeuren buiten beeld. Desondanks heb je een sterke maag nodig voor de flinke dosis zwartgalligheid.

Opvallend is ook de grote aanwezigheid van varkens. Deze zorgde zelfs voor een klacht van dierenrechtenorganisatie PETA, die de makers betichtte van het veroorzaken en exploiteren van dierenleed, wat ertoe leidde dat de expliciete (echte) dood van een varken uit de serie werd geknipt. Buiten de aanwezigheid van varkens als huisdieren, voor vlees of om lijken te eten, maakt een man geluid als een varken wanneer hij in elkaar wordt geslagen. Het zijn bij Refn dan ook de mannen zelf die zich als zwijnen gedragen. Ze zijn verwerpelijk en lijden aan grootheidswaanzin.

Nog meer dan in eerdere werken ligt Refns kritiek op de samenleving er dik bovenop. De vader van een van de personages trekt de wereld rond om te vertellen over wat mannen onderscheidt van de rest van de mensheid: hun pik. En volgens hem maakt dat hen superieur. Een niet erg subtiele kritiek op de alt-right en misogynie, maar daarom ook best grappig. En op die momenten die zo overtrokken zijn dat ze grappig worden is de serie ook gelijk op haar best.

Wanneer Refn zichzelf en zijn stijl doodserieus lijkt te nemen weegt het trage tempo namelijk door. De camera draait vaak rond in een ruimte om te laten zien wie er zitten of te vangen hoe een personage zich door een ruimte beweegt. Het is filmisch een knap staaltje werk, maar tegelijkertijd een repetitief trucje dat de kijker uit het verhaal trekt.

Zo treedt Refn op bepaalde manieren in de esthetische voetsporen van de Italiaanse giallo's van Dario Argento. Waar de extreme esthetiek daarin wordt gecombineerd met vermaak, vergeet Refn af en toe dat enige luchtigheid geen overbodige luxe is. Pooiers, prostituees en huurmoordenaars belichamen een gitzwart wereldbeeld. Elk stukje blijdschap is eruit weggezogen en dat maakt het moeilijk om enig gevoel te hebben voor alles wat er gebeurt.

Gelukkig zorgen de artistieke uitschieters, zoals Miu's laatste gevecht, ervoor dat je af en toe ook onder de indruk naar het beeldscherm zit te kijken. Dan begrijp je ineens wat een privilege het moet zijn geweest om deze serie samen met Refn-liefhebbers op het filmfestival van Venetië op het grote doek te zien. Dat illustreert Copenhagen Cowboy misschien nog wel het beste: Refn is simpelweg Refn. Bevalt zijn werk je, dan komt het waarschijnlijk wel goed. Vind je dat de man lijdt aan dezelfde grootheidswaanzin als zijn personages, dan kan je deze serie beter overslaan.

★★★☆☆

Copenhagen Cowboy is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Broeierige thriller op Netflix wordt waanzinnig goed bekeken
Series / Nieuws

Broeierige thriller op Netflix wordt waanzinnig goed bekeken

De Braziliaanse serie 'Olhar Indiscreto' scoort flink in eerste week op Netflix.

De broeierige Braziliaanse serie Olhar Indiscreto staat nog maar pas op Netflix maar wordt gelijk al zeer goed bekeken en is gelijk in de top 10 geraakt.

Voyeur


De serie gaat over de talentvolle, maar ook behoorlijk voyeuristische hacker Miranda, gespeeld door Débora Nascimento. Naast hacken heeft ze ook druk met het begluren van haar overbuurvrouw Cléo. Cléo is een luxe en dure prostituee. Miranda ziet op een gegeven moment kans het werk van Cléo over te nemen, dan ontstaat er een gevaarlijke driehoeksverhouding tussen haar en twee mannen.

Broeierig


Eerder deelde deelde Netflix de trailer van de nieuwe serie. waarin we naast een eerste idee van het verhaal, ook meteen te zien krijgen waar de serie om draait: broeierige scènes die weinig aan de verbeelding over laten.

Cast


De cast bestaat allemaal uit voor ons tot op heden onbekende namen: naast Débora Nascimento zijn er bijvoorbeeld rollen voor Emanuelle Araújo Nikolas Antunes en Angelo Rodrigues.

Kijk de serie nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Smakelijke film 'The Menu' nog maar net bioscoop uit en nu al op Disney+
Films / Nieuws

Smakelijke film 'The Menu' nog maar net bioscoop uit en nu al op Disney+

De film 'The Menu' is nu al te zien op streamingsdienst Disney+

De film The Menu was tot voor kort nog in de bioscoop te zien en is sinds een paar dagen te zien op Disney+! De thriller/comedy van regisseur Mark Mylod wordt goed gepruimd door de filmcritici en is, zeker in het begin, een zeer smakelijk hapje. De film krijgt momenteel een 7,4 op IMDb.

In het verhaal volgen we het koppel Margot en Tyler dat afreist naar een eiland. Daar mogen ze in een exclusief restaurant uitgebreid dineren onder begeleiding van de chef Slowik. Tijdens het evenement heeft de chef echter schokkende verrassingen voor zijn gasten in petto.

Te streamen?


Na een behoorlijk succesvolle bioscooprelease heeft Disney+ de film sinds een aantal dagen beschikbaar gesteld om te streamen. Eerder waren er berichten dat de film op HBO Max zou verschijnen, maar dat bleek alleen in de Verenigde Staten te zijn.

Sterrencast


Naast een sterrenmenu heeft de film ook een sterrencast, met rollen voor niemand minder dan Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult, Hong Chau, John Leguizamo, Janet McTeer, Judith Light, Reed Birney, Aimee Carrero, Arturo Castro en Rob Yang.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Inglourious Basterds'-ster Christoph Waltz is ergste van zijn soort in 'The Consultant'
Series / Trailer

'Inglourious Basterds'-ster Christoph Waltz is ergste van zijn soort in 'The Consultant'

De prijs voor de meest griezelige collega van het jaar gaat naar...

Prime Video heeft zojuist de eerste teaser onthuld van de aankomende thrillerserie The Consultant. Het gezicht van de serie is de enige echte Oscarwinnaar Christoph Waltz, die zijn werknemers bij een techbedrijf terroriseert. Bekijk de teaser gauw hieronder!

De teaser toont aan hoe bedrijfsleven op zijn lelijkst kan zijn. Waltz speelt in de Prime-serie de consultant Regus Patoff, die zonder genade klappen uitdeelt binnen een gamingbedrijf. De cijfers van het bedrijf moeten radicaal omhoog, en Patoff is de man die dit doorgedrukt moet krijgen.

Zelf is de consultant niet bang om zich impopulair te maken onder alle werknemers van het bedrijf om de beloofde goede resultaten te behalen. Hij schroomt er dus niet voor om de persoonlijke levens van zijn werkkrachten binnen te dringen en ver over hun grenzen heen te gaan.

Toxische kantoorcultuur ten top


De thrillerserie belooft een duister pad te gaan bewandelen, met enkele uitstapjes naar geweld, zwarte humor en zelfs een beetje horror. Kortom, Christopher Waltz solliciteert ernaar om de slechtste collega van 2023 te gaan worden.

Bekijk de teaser gauw hieronder! Op 24 februari zal Prime Video alle afleveringen van The Consultant direct op hun platform plaatsen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Squid Game' is er een nieuwe duistere Koreaanse dramaserie die uitstekend aanslaat op Netflix
Series / Nieuws

Na 'Squid Game' is er een nieuwe duistere Koreaanse dramaserie die uitstekend aanslaat op Netflix

Er is weer een duistere en typische Zuid-Koreaanse serie die uitstekend wordt bekeken in Nederland

Met The Glory is er weer een Zuid-Koreaanse serie die goed scoort op Netflix. Inmiddels is de serie al binnengekomen in de top 10 van meest bekeken series van het moment. Ook nu is er, net als bij Squid Game weer sprake van een duistere en vervreemdende serie die je als kijker aan de buis gekluisterd houdt.

The Glory


De serie gaat over een vrouw die op haar middelbare school gruwelijk is misbruikt. Jaren later maakt ze een plan om op indrukwekkende wijze wraak te nemen op de daders.

Lijdensweg


De lijdensweg die hoofdpersoon Moon Dong-eun, gespeeld door Jung Ji-so en Song Hye-kyo, doormaakt wordt in de eerste aflevering uitgebreid getoond, waardoor je op voorhand veel sympathie ontwikkeld voor haar te ondernemen wraaktocht.

Klassenstrijd


De serie draait, zoals wel vaker in Aziatische series, ook om de klassenstrijd die onderdeel uitmaakt van het Zuid-Koreaanse leven. De pestkop komt uit een invloedrijke familie en Moon Dong-eun dient het dus niet alleen op te nemen tegen hem maar tegen het hele systeem.

Bekijk op instagram


Kijk de serie nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe verging het Raj na 'The Big Bang Theory'?
Series / Featured

Hoe verging het Raj na 'The Big Bang Theory'?

Kunal Nayyar heeft na 'The Big Bang Theory' in de nodige films en series gespeeld en timmert nog altijd goed aan de weg als acteur.

Rajesh Koothrappali is een bekende voor de liefhebbers van The Big Bang Theory. Dit personage werd vanaf 2007 gespeeld door de Engelse acteur van Indiase afkomst, Kunal Nayyar.

Raj


Raj speelde alle 12 seizoenen mee in The Big Bang Theory en stond bekend om een aantal eigenaardigheden. Zo durfde hij in de eerste seizoen absoluut niet met vrouwen te praten, pas in latere seizoenen ging dit hem beter af. Uiteindelijk wees hij zelfs een huwelijksaanzoek af, dit stond symbool voor de groei van zijn personage van behoeftig naar iemand die voor zichzelf op kon komen.

Genoeg over Raj, hoe ging het verder met Nayyar nadat The Big Bang Theory er in 2019 mee ophield?

Nayyar


Hij kreeg gelijk na afloop van de serie een filmrol als dokter in Sweetness in the Belly. In 2020 speelde hij een gastrol in Criminal: UK waarmee hij een BAFTA-nominatie verdiende. Ook speelde hij in de familiekomedie Think like a dog.

Ontwikkeling als acteur


In 2022 kreeg hij een hoofdrol in de tv-serie Suspicion en speelde in de film The Storied Life of A.J. Fikry. Nayyar heeft zich na The Big Bang Theory dus flink verder kunnen ontwikkelen als acteur.

Miss India


Nayyar is verder getrouwd met model, actrice en Miss India, Neha Kapur. Nayyar is altijd open geweest over zijn geestelijke gezondheid en staat er bekend om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor mensen die met mentale problemen kampen.

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO MaxInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liam Hemsworth als de Witcher? Zo ziet hij er waarschijnlijk uit
Series / Nieuws

Liam Hemsworth als de Witcher? Zo ziet hij er waarschijnlijk uit

'The Witcher'-afbeelding met Liam Hemsworth: fans over 'de nieuwe Geralt'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De gehechtheid van The Witcher-fans aan Henry Cavill gaat diep. Het ging hier om meer dan zijn acteerprestaties, die overigens prima zijn. Cavill was bekend met de boeken en de games waardoor hij naar het idee van velen Geralt wás.

Op Instagram heeft conceptueel artiest @83pixelstudios nu een afbeelding gemaakt met Liam Hemsworth als Geralt.

Uitdagende rol


Deze onofficiële afbeelding is hier te bekijken.

Het personage van Geralt of Rivia is een imposant figuur. Zowel het zwartleren kostuum, de witte pruik en opvallende contactlenzen kunnen al gauw afleiden. Speel je de rol niet goed, dan wordt het al gauw potsierlijk, iets wat Cavill nooit gebeurd is.

Niets persoonlijks


De commentaren op Instagram laten zien dat het hier niet om Hemsworth persoonlijk gaat. "Ik voel het gewoon niet," zegt een fan. Iemand anders geeft aan: "Als Geralt was omgekomen en ze hadden een nieuwe witcher geïntroduceerd, dan had ik daar vrede mee gehad".

Hoewel er dus geen sprake is van een 'haatcampagne', zien de kijkers de toekomst van de serie nogal flets in.

Hemsworth is niet bij voorbaat afgeschreven, maar duidelijk is dat hij een zwaar kostuum en grote pruik op te vullen heeft.

Je kunt The Witcher nu bekijken op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het cancelen van '1899' was om deze reden onvermijdelijk
Series / Nieuws

Het cancelen van '1899' was om deze reden onvermijdelijk

Ondanks de vele teleurgestelde fans en oproepen tot hervatten, heeft Netflix de stekker eruitgetrokken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
1899 is een sci-fi-achtige serie waarbij de passagiers op een schip naar de Verenigde Staten zich voor de nodige bizarre gebeurtenissen geplaatst zien. Vergelijkingen met Black Mirror en Lost geven aan dat er zeker een niche is voor dit type serie.

Luid protest


Ogenschijnlijk is het raar om een succesvolle serie stop te zetten. Toen de makers op hun Instagram meedeelden dat er geen tweede seizoen zou komen, waren de protesten niet van de lucht. "Het nieuwe jaar is nog geen twee dagen oud en dan zo'n bericht", gaf één liefhebber te kennen.

Ook zijn er diverse oproepen gedaan richting andere aanbieders om de serie over te nemen. Wat was de reden om er een punt achter te zetten?

'28 days viewership'


De enorme hoeveelheid series die Netflix maakt biedt natuurlijk erg veel cijfers en dus inzicht wat kijkersvoorkeuren betreft. Eén zo'n factor is de 28 days viewership: hoeveel kijkers gaan binnen een maand door een seizoen heen.

Op grond hiervan wordt dan beslist of een serie op langere termijn rendabel is. Ondanks een succesvol eerste seizoen kunnen er dus toch indicaties zijn dat voortzetten geen goede optie is.

Cijfers als aanvulling


Volgens Netflix-topman Ted Sarandos is het niet uitsluitend een kille rekensom: "Cijfers beoordelen is 70% instinctief en 30% data. Soms bevestigen de cijfers je ergste vermoedens, andere keren je beste vermoedens".

Binnen Netlix' aanpak is 1899 dus niet tegen een ijsberg, maar spijtig genoeg wel tegen een berg cijfers aangelopen.

1899 kun je streamen op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire overname 'Wednesday' van Netflix naar Prime Video in de maak?
Series / Nieuws

Spectaculaire overname 'Wednesday' van Netflix naar Prime Video in de maak?

Door de overname van MGM door Amazon, zijn er geruchten dat de serie 'Wednesday' zou meeverhuizen.

De serie Wednesday is één van de populairste series van het moment. De serie is pas sinds november 2022 te streamen, maar is de afgelopen tijd zeer goed bekeken. Het wachten is op het moment dat bekend wordt gemaakt dat er een tweede seizoen komt. Dit is nog altijd niet bekend gemaakt en mogelijk dat gedoe achter de schermen daar debet aan is.

Showrunner Miles Millar heeft al weten dat de scenario's voor eventuele volgende seizoenen al klaar zijn. Maar of dat tweede seizoen ook op Netflix zal verschijnen, was in eerste instantie nog niet volledig zeker. De producer van Wednesday is namelijk de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer, die onlangs werd overgenomen door Amazon.

Prime Video


Door deze overname onstonden er speculaties over een eventuele overdracht van Wednesday van Netflix naar Prime Video. Om de geruchten de kop in te drukken werd recentelijk bekend gemaakt dat Netflix toch een tienjarig contract heeft voor deze Addams Family-franchise.

Dit betekent dat alleen als Amazon, separaat van de overname van MGM, een enorme bak met geld neer zou leggen, de serie kunnen worden overgenomen. Daar lijkt echter geen sprake van. Het wachten is dus nog altijd op het moment dat Netflix bekend maakt dat er een tweede seizoen volgt.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review NPO Start & Plus - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review NPO Start & Plus - aanbod, prijzen, series en meer

Is NPO Plus voor jou de moeite waard? Lees hier alles over hun aanbod, prijzen en onze tip!

"‹"‹In de eeuw van streaming lijkt het haast middeleeuws: de publieke televisie. Maar de NPO heeft bijzonder goed werk geleverd in het transformeren van Uitzending Gemist naar hun eigen VOD-platform NPO Start en NPO Plus. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2003 (als Uitzending Gemist)
Hoofdkantoor in: Hilversum, Nederland
Focus: Nederlandse en Europese films, series en programma's
Betalingsvorm: gratis of abonnement
Prijs: gratis of €2,95

In 2003 werd Uitzending Gemist geboren als dienst om gemiste programma's terug te kunnen kijken. In latere jaren veranderde de naam naar NPO Start en kwam NPO Plus in 2014 uit als extra betaalde dienst. Met in 2021 meer dan een half miljoen abonnees op NPO Plus heeft de dienst een aanzienlijke positie binnen het Nederlandse VOD-landschap verkregen, mede dankzij hun vele aantrekkelijke extra's.

AanbodVeel Nederlandse filmklassiekers prijken in de catalogus van NPO Start, samen met recente televisieprogramma's, cabaretvoorstellingen en Nederlandstalige series. Ook de radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep zijn bij NPO Start te vinden, evenals een afzonderlijke kinderpagina voor kindvriendelijke programma's, films en series.

De focus ligt duidelijk op programma's van eigen bodem met een speciale plek voor nieuwe aanwinsten van International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) en de Nederlandse Filmacademie.

Daarnaast is NPO Start een unieke plek waar true crime en detectiveseries binnenkomen uit vele Europese landen, waaronder Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.

Vijf van de bekendste series op NPO Start zijn:
1. Het Jaar van Fortuyn
2. Klem
3. Killing Eve
4. Midsomer Murders
5. Toren CBeschikbaarheidNPO Start beschikbaar in Nederlandse browsers en op Smart TV's, waaronder Android TV sinds oktober 2022. In het buitenland is NPO Start echter niet beschikbaar. De NPO heeft speciaal voor Nederlanders in het buitenland BVN (Beste van NPO) opgericht om alsnog Nederlandstalige content aan te kunnen bieden.

LET OP: Niet alleen Nederlandstalige programma's zijn te vinden bij NPO Start. Ook anderstalige content die op NPO1, NPO2, NPO3 of verwante kanalen wordt uitgezonden vindt uiteindelijk zijn weg naar NPO Start of staat zelfs al eerder op NPO Plus.

Programma's van de commerciële omroepen, zoals RTL en SBS, zijn voor een hogere prijs te vinden bij NLZiet.

Prijzen en abonnementenNPO Start is gratis te gebruiken.

NPO Plus kost €2,95 per maand en biedt een ruimer aanbod aan dan NPO Start. Ook worden sommige series eerst in hun totaliteit op NPO Plus gezet, terwijl de afleveringen wekelijks uitkomen op televisie.Onze tipNPO Start is zonder twijfel een gratis dienst om in de gaten te houden als een gerieflijke vervanger voor televisie. De intocht van Sinterklaas of Dodenherdenking kan altijd via de aanwezige livestreams worden gekeken en scheelt weer wat geld als je geen tv-abonnement wilt aanschaffen.

Voor liefhebbers van Nederlandse series of Europese misdaadseries is NPO Plus een verrassend goede keuze. Ondanks dat het aanbod niet bijzonder ruim is, biedt NPO Plus voor een acceptabele prijs kwalitatief sterk materiaal aan. Het kan best leerzaam zijn om eens rond te surfen op hun website en eens te kijken wat er buiten Amerika om allemaal wordt gemaakt.


Ga zelf naar NPO Start


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock': keert deze serie dan toch terug?
Series / Nieuws

'Sherlock': keert deze serie dan toch terug?

Als het aan Steven Moffat ligt, dan is een nieuw 'Sherlock'-seizoen zeker een optie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sherlock is een moderne bewerking van de legendarische detective uit Arthur Conan Doyle's boeken. Mark Gatiss en Steven Moffat schreven scherpe en humoristische dialogen. Hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman (Sherlock en Watson) hadden een goede chemie en dit alles maakte de serie tot een doorslaand succes.

Moffat sprak met BBC Today over de heren van 221B Baker Street.

Bereidheid is groot


"Ik zou morgen zitten schrijven", gaf de ex-showrunner desgewenst aan. De serie is officieel nooit beëindigd: dat zou ook raar zijn geweest, aangezien deze een wereldwijd succes was. Zowel de hoofdrolspelers als de schrijvers kregen andere verplichtingen waardoor seizoen 5 op een laag pitje kwam te staan.

Agenda's op één lijn


Moffat heeft sindsdien meer series geschreven voor de BBC en Netflix, Gatiss is als acteur en regisseur actief. "Benedict en Martin zijn doorgegaan met grotere dingen", grapt Moffat. Benedict en Martin, kunnen jullie alsjeblieft terugkomen?"

Meer bromance


Cumberbatch en Freeman zijn beiden onderdeel van het MCU en hebben sindsdien ook samengewerkt aan The Hobbit. Als de agenda's het toelaten is meer Sherlock-bromance in de toekomst is dus niet geheel uitgesloten.

Je kunt Sherlock seizoen 1 tot en met 4 volledig bekijken op Prime Video.

Sherlock's en 'the woman' Irene Adler: "Sentiment is a chemical defect found in the losing side".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans kwaad op Netflix door cancelen '1889' met grote cliffhanger
Series / Nieuws

Fans kwaad op Netflix door cancelen '1889' met grote cliffhanger

Fans zijn absoluut niet blij met de beslissing van Netflix en laten dat weten ook.

1899 fans zijn laaiend op Netflix. De streamingdienst heeft de serie beëindigd. En dat na een gigantische cliffhanger.

Het lot van de Kerberos blijft daardoor waarschijnlijk voor altijd onbekend, tot grote ergernis van vele kijkers.

1899


1899 gaat over reizigers van het passagiersschip de Kerberos. Ze zijn op reis over de verraderlijke Atlantische Oceaan en komen daar het grootste mysterie van hun leven tegen.

De serie van producers Baron bo Odar en Jantje Friese bleek na de première eind 2022 een enorme hit te zijn bij kijkers van Netflix. Het had er alles weg van dat het vernieuwd zou worden voor een tweede seizoen.

Niets bleek minder waar toen Netflix deze week bekend maakte te stoppen met de serie.

Twitter


Op Twitter reageren fans van de thrillerserie hun woede af.

Het eerste seizoen van 1899 kijk je hier op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Machos Alfa'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Machos Alfa'

Over vier vrienden die hun plek moeten zien te vinden in een wereld vol mondige vrouwen.

Regie: Alberto Caballero, Laura Caballero | Cast: Marí­a Hervás (Daniela), Raúl Tejón (Raúl), Fele Martí­nez (Luis), Fernando Gil (Pablo), Gorka Otxoa (Santi), Kira Miró (Luz), Raquel Guerrero (Esthér), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 31-37 minuten| Jaar: 2022

In de Spaanse komedieserie Machos Alfa lijken de levens van de vier vrienden Pablo, Santi, Luis en Raúl te worden overschaduwd door de zelfstandige vrouwen om hen heen. Ze gaan op zoek naar een manier om dit te accepteren en proberen hun mannelijke kant in de moderne maatschappij een plekje te geven. Dit proces verloopt natuurlijk niet zonder slag of stoot.

De makers, broer en zus Alberto en Laura Caballero, weten op komische wijze alledaagse problemen te behandelen. Zo wordt Pablo ontslagen, waarna zijn vriendin meer verdient dan hij. Luis en zijn vrouw gaan uit elkaar nadat hun seksleven behoorlijk is ingedut en zij met haar personal trainer het bed is ingedoken. Santi heeft na zijn scheiding de ene date na de andere, maar het lukt hem maar niet de ware liefde te vinden. En Raúl lijkt het helemaal voor elkaar te hebben, maar de open relatie die zijn vriendin voorstelt blijkt toch niet zo ideaal als zijn vrienden denken.

De kijker kan genieten van alles wat er gebeurt in de levens van deze uiteenlopende personages. Vanwege de brede variëteit aan onderwerpen die worden behandeld zal het verhaal zowel mannelijke als vrouwelijke kijkers weten te bekoren. Enkele verrassende wendingen zorgen ervoor dat je zeker niet verveeld zult raken. De serie vindt daarbij een juiste balans tussen vermaak en herkenbaarheid. Iedereen zal namelijk weleens een periode hebben gehad die overeenkomt met die van een van de hoofdpersonen.

Machos Alfa bevat alles wat een goede komedie in deze tijd nodig heeft: een sterke cast, een spannende verhaallijn met bekende maatschappelijke dilemma's en de juiste dosis humor. Gooi hier een typisch Spaans sausje overheen en je hebt misschien wel de perfecte nieuwe komedieserie te pakken.

Over een tweede seizoen is nog niets bekend, maar gezien het niveau ligt het in de lijn der verwachting dat de makers het niet bij deze tien afleveringen zullen laten. Bovendien biedt het verhaal meer dan voldoende mogelijkheden voor een voortzetting. En eerlijk is eerlijk, van deze vier mannen (en hun vrouwen) willen we best nog wat meer meemaken.

★★★★☆

Machos Alfa is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze maand met mooie series, waaronder 'The Last of Us'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze maand met mooie series, waaronder 'The Last of Us'

Veel nieuwe en mooie series op de streamingdienst HBO Max.

HBO Max zet deze week weer een aantal afleveringen van lopende series online. Hieronder vind je meer informatie over die series en afleveringen.

Jomanda: Lady of the LightVerschijnt op: 1 januari
Genre: docu
Kijk op HBO Max

Synopsis
De serie duikt de geschiedenis in van de wereld van Jomanda. Haar opkomst, maar ook haar ondergang worden beschreven aan de hand van archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds aanhanger van haar zijn.The Last of Us (seizoen 1)Verschijnt op: 16 januari
Genre: actie
Kijk op HBO Max

Synopsis
Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.Exit (seizoen 1 en 2)Verschijnt op: In januari
Genre: Misdaad/drama
Kijk op HBO Max

Synopsis
Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze maand op HBO Max verschijnen.

5 januari: Wahl Street (seizoen 5) - Docu
7 januari: Say Yes To The Dress Benelux (seizoen 5-6) - Reality
12 januari: Velma (seizoen 1) - Animatie
13 januari: I Don't Like Driving (seizoen 1) - Drama
18 januari: Johnny vs. Amber (seizoen 1) - Docu
18 januari: Johnny vs. Amber: The U.S. Trial (seizoen 1) - Docu
21 januari: Real Time with Bill Maher (seizoen 1) - Talkshow
In januari: De Moord op Marianne Vaatstra (seizoen 1) - Docu
In januari: Game Theory with Bomani Jones (seizoen 2) - Sport
In januari: Gordon, Gino and Fred's Road Trip (seizoen 2) - Reality
In januari: This Is Luna (seizoen 1) - Drama
In januari: YOLO: Crystal Fantasy (seizoen 2) - Animatie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstelling na cancelen scifi-serie 'Westworld' galmt door
Series / Nieuws

Teleurstelling na cancelen scifi-serie 'Westworld' galmt door

De acteur kan ergens wel begrijpen dat het niet meer haalbaar was, maar de teleurstelling blijft.

Het was een besluit die weinig mensen zagen aankomen maar toch wist HBO de stekker uit Westworld te trekken. Voor velen ook een enorm teleurstellend besluit. Ster van de serie James Marsden sluit zich hier volledig bij aan.

Het was voor fans al jammer dat de serie überhaupt eindigde maar het maakte het nog net even extra zuur dat de makers van de serie al bevestigd hadden dat het volgende seizoen het verhaal volledig zou afronden. Marsden is ondanks alles erg dankbaar en blij met wat hij heeft kunnen maken maar blijft wel met een erg onvoltooid gevoel achter.

Geld is ook niet alles


In een interview vertelt de 49-jarige acteur dat hij zou liegen als hij zou vertellen dat de manier waarop Westworld afgerond werd niet enorm teleurstellend was. Hij begrijpt wel dat de serie enorm duur was om te maken en dat je bij dergelijke grote series ook een groot publiek nodig hebt. Maar hij zou graag willen dat het niet alleen maar om geld zou gaan.

De sciencefiction-serie stond vanaf het begin al bekend als een enorm grote, en dus dure, productie. Sinds Westworld in première is gegaan nam het kijkersaantal een klein beetje af en critici waren ook iets minder lovend over de latere seizoenen. Maar zo'n rigoureus besluit als te stoppen met de serie was onverwacht.

Het besluit ging zelfs zo ver dat de serie van streamingdienst HBO Max is afgehaald. Hou ons in de gaten voor alle updates van Westworld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Happy Valley' na 7 jaar te zien en is een giga hit
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Happy Valley' na 7 jaar te zien en is een giga hit

Fans hebben even moeten wachten, maar het laatste seizoen van 'Happy Valley' is eindelijk uit.

Net geen zeven jaar na het vorige deel ging het derde - en daarmee laatste - seizoen van Happy Valley op 1 januari éindelijk in première.

Critci waren lovend over het einde, net als de fans.

Zeven jaar


Een jaar wachten op het nieuwe seizoen van je favoriete serie voelt soms al als een eeuwigheid. Moet je na gaan als je zeven jaar (!) moet wachten.

Dat overkwam de fans van Happy Valley. In februari 2016 kwam het tweede seizoen van de serie uit. Daarna bleef het lang stil. Heel erg lang stil zelfs.

Nu is het slotseizoen eindelijk te zien en fans van de serie zijn er maar wat blij mee. Volgens de Britse krant [/i]Daily Mail[/i] prijzen ze het 'sensationele' misdaaddrama.

Complimenten


Na de uitzending van de eerste aflevering, waren niet alleen kijkers, maar ook critici positief over 'godin' Sarah. Ook haar mede sterren James Norton en schrijver Sally Wainwright kregen veel complimenten.

Happy Valley gaat over sergeant Catherine Cawood (Sarah Lancashire). Ze werkt voor de politie in de Calder Valley in West Yorkshire, Engeland. Daar jaagt ze op een man die haar inmiddels overleden dochter overviel.

Nieuwsgierig naar het derde seizoen? Bekijk hieronder alvast de trailer.


kijk je vanaf hier op BBC.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'De Verhulstjes' vanaf deze datum op Videoland
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'De Verhulstjes' vanaf deze datum op Videoland

Fans van de avonturen van de bekende familie uit België hoeven gelukkig niet lang meer te wachten.

Videoland heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer het nieuwe seizoen van de realityserie De Verhulstjes te zien is. Goed nieuws: dat duurt niet heel lang meer.

Naast de releasedatum heeft Videoland ook de eerste beelden vrijgegeven.

Verhulst


In het programma wordt de Belgische familie Verhulst, bestaande uit vader Gert, moeder Ellen en zonen en dochter Viktor en Marie, gevolgd in het dagelijks leven en hun werk.

Gert Verhulst kennen we natuurlijk allemaal als Gert uit de populaire kinderserie Samson en Gert, maar ook zijn zoon Viktor wordt steeds bekender. Zo presenteerde hij bijvoorbeeld Love Island.

Eerste beelden


Op Instagram deelt de streamingdienst een eerste fragment van de serie. Hierin zien we de familie in Saint-Tropez, waar ze een vakantievilla hebben. Je bekijkt het fragment hieronder.

Bekijk op instagram


Het is alweer het vierde seizoen voor de Studio 100-baas en zijn gezin.

Wie niet kan wachten op de nieuwe avonturen van de bekende familie uit België hoeft gelukkig niet lang te wachten. Op zondag 8 januari is het al zover en komt het tweede seizoen uit op Videoland.

Nieuwsgierig naar het eerste seizoen van de realityserie? Deze bekijk je hier, op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke internationale series zijn binnenkort bij de NPO te zien
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke internationale series zijn binnenkort bij de NPO te zien

Maak je borst maar nat voor meer dan voldoende drama- en detectiveseries!

Ook in januari komen er weer meerdere sterke series vanuit heel Europa naar de NPO. Bekijk hieronder welke het zijn en welke je zeker moet gaan zien!

The Split seizoen 3 | AVROTROS | Vanaf 6 januari te zien op NPO Plus en NPO 2In dit Britse advocatendrama is een grote rol weggelegd voor onze eigen Barry Atsma! In de serie verlaat de getalenteerde Hannah het advocatenkantoor van haar familie om bij de concurrent aan de slag te gaan (waar Atsma ook werkt). En dat zorgt voor behoorlijke spanningen met haar moeder en haar zussen…

De eerste twee seizoenen van The Split zijn nu al te bekijken bij NPO Plus.Midsomer Murders seizoen 23 | KRO-NCRV | Vanaf 7 januari te zien op NPO Plus en NPO 2Aan moordzaken op het Britse platteland geen gebrek bij de NPO: seizoen 16 tot en met 22 van de detectiveserie over 'chief inspector' Barnaby zijn al te vinden op NPO Plus. Verwacht in seizoen 23 nog meer onopgeloste zaken van deze welbekende Engelse serie!

Eerdere zaken van Barnaby zijn nu al te onderzoeken bij NPO Plus.Blinded seizoen 2 | BNNVARA | Vanaf 7 januari te zien op NPO Plus en NPO 3In deze Zweedse thrillerserie volgt de kijker de jonge journaliste Bea Farkas op de economische redactie van een krant. Daarvoor duikt ze in een zaak met vele geheimen: een bank lijkt wel erg lage kredietverliezen te hebben. Al gauw zit Farkas al zo diep erin, dat ze er niet meer uit weg dreigt te komen…

Het eerste seizoen van Blinded is nu al te streamen bij NPO Plus. De trailer van seizoen 2 is hier te bekijken.

The Thief, His Wife and the Canoe | Omroep Max | Vanaf 9 januari te zien op NPO Plus en NPO 2Twee Britse ouderen van dagen hebben een ingenieus plan bedacht om onder de perikelen van de financiële crisis van 2008 uit te komen: een kano-ongeluk. Nadat ze het geld van de levensverzekering kunnen innen, fantaseren ze over een nieuw leven in Panama. Of het allemaal wel zal lukken is de grote vraag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wolverine-acteur Hugh Jackman pakt verrassende rol
Series / Trailer

Wolverine-acteur Hugh Jackman pakt verrassende rol

In deze bizarre trailer van de Hulu-serie gaat het er wild aan toe in het land van de koala's.

Hugh Jackman is bijna te horen in de nieuwste Hulu-serie Koala Man. De animatieserie, mede mogelijk gemaakt door de makers van Rick & Morty, staat op het moment om te verschijnen bij Hulu in de Verenigde Staten.

De premisse van de animatieserie is doodsimpel, en misschien daardoor een komend gegarandeerd succes? In de fictieve Australische buitenwijk Dapto neemt een lokale burgerwacht de naam van Koala Man aan om de wereld een stukje beter te maken. En het personage van Hugh Jackman zal hem daarbij helpen.

De nieuwe held van Down Under wordt ingesproken door Michael Cusack, die tevens de maker en de animator is van de nieuwe serie. Hij wordt bijgestaan door uitvoerend producent Justin Roiland, die tevens verantwoordelijk was voor de productie van Rick & Morty. Naast Jackman zullen ook andere bekende stemmen te horen zijn, waaronder Sarah Snook, Hugo Weaving en Jemaine Clement.

Het was Jackman die de trailer als eerste postte op zijn sociale media. Zie de post zelf hieronder.

Bekijk op instagram

Details over de nieuwe serie Koala Man


De officiële synopsis van de serie luidt: "'Koala Man' volgt vader Kevin van middelbare leeftijd en zijn niet-zo-geheime identiteit als superheld, wiens enige superkracht een brandende passie is voor het volgen van regels en het uitroeien van kleine criminaliteit in de stad Dapto. Hoewel het lijkt op elke andere Australische buitenwijk, liggen er krachten van het kwaad, zowel kosmisch als door de mens gemaakt, op de loer om nietsvermoedende Daptonianen aan te vallen."

De synopsis gaat verder: "Koala Man staat klaar om zijn stad op orde te krijgen en betrekt vaak zijn gefrustreerde familie bij zijn avonturen. Hij doet alles wat nodig is om ellendige meesterbreinen, bovennatuurlijke verschrikkingen, of erger nog, eikels die hun vuilnisbakken niet op de juiste dagen buiten zetten, te verslaan."

Koala Man zal uitkomen bij Hulu op 9 januari. Of en waar de serie zal uitkomen in Nederland is voor nu nog een groot vraagteken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor ijzersterke Netflix-serie 'Inside Man' met David Tennant
Series / Nieuws

Goed nieuws voor ijzersterke Netflix-serie 'Inside Man' met David Tennant

De gesprekken met de studio duiden op een tweede seizoen volgens de regisseur.

De succesvolle BBC-serie Inside Man, voor Nederlanders beschikbaar via Netflix, krijgt een hoopvolle update. Bedenker Steven Moffat heeft namelijk toegezegd dat tijdens de gesprekken met de BBC de lichten op groen staan voor het maken van een tweede seizoen!

In Inside Man geeft een voormalige professor criminologie in de dodencel advies aan een misdaadjournaliste en een Engelse dominee (gespeeld door David Tennant). In de looptijd van vier afleveringen moet deze curieuze samenwerking één ding voorkomen: dat een vermist persoon voor eeuwig dat zal blijven.

Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger en liet zo de weg vrij voor een tweede seizoen. Nu het eerste seizoen goed ontvangen is, ging maker Moffat weer om de tafel met de BBC over een vervolgseizoen. En naar eigen zeggen zijn die gesprekken bijzonder gunstig verlopen.

De regisseur over een tweede seizoen van Inside Man


Moffat kan men al kennen van zijn tevens goed ontvangen werk voor Sherlock en Doctor Who. Tegen Deadline vertelde hij over de plannen voor het tweede seizoen van Inside Man: "We zijn juist gestart met praten over ['Inside Man' seizoen 2]. We hebben gekeken naar de gunstig lopende kijkcijfers en blijkbaar heeft ['Inside Man'] het behoorlijk goed gedaan."

Veel informatie is het niet, maar fans van de serie, David Tennant of het werk van Steven Moffat kunnen zich in ieder geval verheugen op meer werk dat in aantocht is!

Bekijk het eerste seizoen van Inside Man nu bij Inside Man. Mocht je nog meer overtuiging nog hebben, check dan eerst de trailer en onze recensie van seizoen 1 hieronder!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jaren 90-fenomeen  'Jomanda: Lady of the Light' nu te streamen op HBO Max
Series / Nieuws

Jaren 90-fenomeen 'Jomanda: Lady of the Light' nu te streamen op HBO Max

Deze docu-serie toont medium Jomanda, haar bijna bizarre succes en rechtszaken, waarna zij verdween.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De jaren '90 in Nederland toonden een apart fenomeen: Joke Damman, oftewel Jomanda, maakte furore als healer. Ze had giga-bijeenkomsten in Tiel, verkocht ingestraald water en was feitelijk een BN-er. Ze werd aangeklaagd na het overlijden van actrice Sylvia Millecam en is sindsdien uit beeld verdwenen.

De documentaire toont bijna 'Amerikaanse toestanden' in de evenementenhal, de gerechtelijke procedure en bespreekt Jomanda's leven in Canada.

Hardcore gelovigen en harde critici


Jomanda genoot een weergaloos succes. De diensten waren massaal, mensen kropen en rolden letterlijk over de grond, maar ook had ze vele critici. Jomanda verscheen toendertijd ook in de nodige tv-programma's om haar verhaal te doen. Ze had pittige meningen over zaken als ziekte en de oorzaken ervan, wat menigeen in het verkeerde keelgat schoot.

Dichte deur


Jomanda zelf heeft iedere medewerking aan de documentaire geweigerd. Wel is ze aan de telefoon te horen in een gesprek met programmamaakster Tineke de Nooij, die haar (op)zoekt in Canada maar niet binnengelaten wordt.

Aanklacht en vrijspraak


Nadat Sylvia Millecam overleed (2001) na het weigeren van reguliere medische zorg, werd onder andere Jomanda aangeklaagd. Zij en drie artsen zouden mogelijk een rol hebben gespeeld door Millecam weg te houden van passende medische zorg.

Emigratie


Jomanda vertrok in 2010 naar Canada, waar ze sindsdien een teruggetrokken bestaan leidt. Ze werd uiteindelijk in 2013 vrijgesproken door de Hoge Raad maar wil desondanks niets meer met Nederland te maken hebben.

De Nooij, destijds bevriend met Jomanda, moest het uiteindelijk doen met het eerder genoemde telefonische contact. Wel heeft Jomanda op afstand De Nooij's heup ingestraald.

Je kunt Jomanda: Lady of the Light nu streamen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de vermakelijke horrorserie 'Servant' een "happy ending"?
Series / Nieuws

Krijgt de vermakelijke horrorserie 'Servant' een "happy ending"?

Krijgt de Apple TV+-serie Servant een vrolijk einde? Dat is de vraag die de maker onlangs gesteld werd.

Het vierde en laatste seizoen van de Apple TV+-serie Servant staat voor de deur. De serie, die meer dan genoeg tragedie kent, ziet het einde dus naderen. Maar wat voor een einde zal het worden?

M. Night Shymalan, de maker van Servant, hintte er onlangs naar dat het einde van de serie misschien niet al te positief wordt. Maar, gelukkig voor de personages, betekent dat niet perse dat het verhaal enkel in tragedie eindigt.

Het einde van Servant


Het laatste seizoen van Servant gaat 13 januari van start op AppleTV+. Comic Book stelde Shymalan in een recent interview de vraag over het einde waar iedereen op zit te wachten. Kunnen we een vrolijk einde verwachten?

"Als je met 'vrolijk' bedoelt dat de conclusie bevredigend zal zijn, dan ja. Als je met 'gelukkig' bedoelt dat iedereen veilig en in orde zal zijn, dan zou ik daar niet op rekenen."

In Servant zijn onder andere de acteurs Lauren Ambrose, Toby Kebbel, Nell Tiger Free en Rupert Grint te zien.

Servant is nu te checken op AppleTV+. Het vierde seizoen gaat 13 januari van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie jonge Lady Danbury op foto uit spin-off 'Bridgerton'
Series / Nieuws

Mooie jonge Lady Danbury op foto uit spin-off 'Bridgerton'

Netflix heeft een nieuwe foto gedeeld van een aankomende Bridgerton spin-off.

Er komt een spin-off van Bridgerton aan. Dat was al langer bekend, maar nu heeft Netflix ook een foto gedeeld. Daarop zien we Lady Danbury staan voor de neus van een vooralsnog onbekend personage.

De naam van aankomende Bridgerton spin-off is Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Deze miniserie draait om het vroege leven van Queen Charlotte (Golda Rosheuvel), met India Amarteifio gecast om de jongere versie van dit personage te spelen.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story


Lady Danbury werd voor het eerst gespeeld door Adjoa Andoh in Bridgerton seizoen 1, waarin duidelijk werd gemaakt dat ze een machtig en invloedrijk personage is in Londen.

Netflix heeft een nieuwe foto gedeeld waarin we Arsema Thomas voor het eerst zien als de jonge Lady Danbury, wiens vroegere leven we in de serie gaan verkennen.

Adjoa Andoh, Golda Rosheuvel en Ruth Gemmell keren terug om de oude koningin en Lady Bridgerton uit te beelden in Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story verschijnt dit jaar nog op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.