search
'Sherlock': keert deze serie dan toch terug?
Series / Nieuws

'Sherlock': keert deze serie dan toch terug?

Als het aan Steven Moffat ligt, dan is een nieuw 'Sherlock'-seizoen zeker een optie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sherlock is een moderne bewerking van de legendarische detective uit Arthur Conan Doyle's boeken. Mark Gatiss en Steven Moffat schreven scherpe en humoristische dialogen. Hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch en Martin Freeman (Sherlock en Watson) hadden een goede chemie en dit alles maakte de serie tot een doorslaand succes.

Moffat sprak met BBC Today over de heren van 221B Baker Street.

Bereidheid is groot


"Ik zou morgen zitten schrijven", gaf de ex-showrunner desgewenst aan. De serie is officieel nooit beëindigd: dat zou ook raar zijn geweest, aangezien deze een wereldwijd succes was. Zowel de hoofdrolspelers als de schrijvers kregen andere verplichtingen waardoor seizoen 5 op een laag pitje kwam te staan.

Agenda's op één lijn


Moffat heeft sindsdien meer series geschreven voor de BBC en Netflix, Gatiss is als acteur en regisseur actief. "Benedict en Martin zijn doorgegaan met grotere dingen", grapt Moffat. Benedict en Martin, kunnen jullie alsjeblieft terugkomen?"

Meer bromance


Cumberbatch en Freeman zijn beiden onderdeel van het MCU en hebben sindsdien ook samengewerkt aan The Hobbit. Als de agenda's het toelaten is meer Sherlock-bromance in de toekomst is dus niet geheel uitgesloten.

Je kunt Sherlock seizoen 1 tot en met 4 volledig bekijken op Prime Video.

Sherlock's en 'the woman' Irene Adler: "Sentiment is a chemical defect found in the losing side".




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen