search
Deze "monsterserie" op Netflix is meteen een kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Deze "monsterserie" op Netflix is meteen een kijkcijferkanon

De serie over één van de grootste zwendelaars ooit: Bernie Madoff scoort geweldig op Netflix.

De docuserie Madoff: The Monster of Wall Street scoort momenteel als een malle op Netflix en staat kort na het verschijnen gelijk al in de top 10 meest bekeken series.

Het verhaal


De documentaire vertelt in vier afleveringen het verhaal van de beruchte Wall Street-oplichter Bernie Madoff. Madoff heeft is bekend om het uitgebreide Ponzi-schema dat hij had opgezet. Hij heeft beleggers in zijn fonds vele jaren lang compleet voor de gek gehouden. Dit bleef zo tot de hele constructie in 2008 in elkaar stortte.

In totaliteit zou Madoff voor circa 65 miljard dollar gefraudeerd hebben. Het wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als 's werelds grootste individuele investeringsfraude.

De serie


De serie schetst een beeld van Madoff, de slachtoffers, maar ook van de klokkenluiders en onderzoekers van de hele zwendel. Voor de productie van de serie heeft Netflix de rechten van het boek Madoff Talks: Uncovering the Untold Story Behind the Most Notorious Ponzi Scheme in History weten te bemachtigen. Dit boek is geschreven door Jim Campbell.

Al eerder verfilmd


Het verhaal van Madoff is al eerder onderdeel geweest van een film en een serie. Zo speelde Robert de Niro de zwendelaar al in de HBO-film The Wizard of Lies en speelde Richard Dreyfuss de rol in de miniserie Madoff.Kijk de docu over de miljardenzwendel op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen