search
Fans hoeven niet bang te zijn voor veertiende seizoen 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Fans hoeven niet bang te zijn voor veertiende seizoen 'Doctor Who'

Dit oude 'Doctor Who'-personage keert voor het eerst sinds 1966 terug op TV

Met een nieuw seizoen van Doctor Who in het verschiet, de samenwerking met Disney+ en showrunner Russell T. Davies opnieuw aan het stuur, zijn fans bezorgd om de toekomst van de show.

Angsten


Veel fans zijn bang dat de deal met Disney+ betekent dat de streaming gigant zijn wil op de show gaat doordrukken, wat kan leiden tot creatieve compromissen.

Doctor Who showrunner Davies begrijpt deze angsten en probeert door een enorme promotiecampagne vol interviews en foto's vanaf de set te laten zien dat hij alles prima onder controle heeft.

Diep in de geschiedenis


Toen Davies in 2005 showrunner werd had hij de fenomenale taak om een serie, die al sinds de jaren tachtig niet meer op televisie was, nieuw leven in te blazen. Hierdoor liet hij zo veel mogelijk van de show's geschiedenis achterwege.

Dit gaat nu veranderen. In het Doctor Who Magazine, editie 586, zegt Davies het volgende:

"Laat me je vertellen: we staan op het punt om de woorden 'Mavic Chen' voor het eerst sinds 1966 op televisie te laten verschijnen."

Mavic Chen is de corrupte 'hoeder van het universum' en hij verscheen voor het eerst in The Dalek's Master Plan, tegenover Eerste Doctor William Hartnell.



Davies lijkt de geschiedenis van de show niet meer als barrière te zien, maar gebruikt hem effectief, ook in de marketing van de show.

Brits gevoel


Ook zijn de fans bang dat het Britse gevoel van de show verloren gaat met de Disney+-deal om zo de internationale kijkers beter te bereiken. Ook dit wordt in foto's van de set weerlegd. Groot-Brittanië zal uiteraard weer een belangrijke rol spelen.



Helaas moeten we nog even wachten op nieuwe Doctor Who afleveringen. In Eind dit jaar krijgen we eerst de zestigste verjaardag van de show, met David Tennant als de Veertiende Doctor. In 2024 zullen Ncuti Gatwa en Millie Gibson officieel als de Vijftiende Doctor en zijn reisgenoot de TARDIS in stappen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen