Lovende woorden over "genialiteit" van 'Star Wars'-serie 'Andor'

Star Wars: Solo-schrijver Jonathan Kasdan heeft lovende woorden voor Andor.

Niels Arts, 13-01-2023 13:10

Jonathan Kasdan praat lovende woorden over de "genialiteit" van de recent verschenen Star Wars-serie Andor. En hij is niet de enige!
Jonathan Kasdan staat vooral bekend als de zoon van Lawrence Kasdan, een van de schrijvers van de Star Wars-films The Empire Strikes Back, Return of the Jedi en The Force Awakens.

Kasdan over Andor

Samen met zijn vader schreef Jonathan de Star Wars-film Solo, en momenteel werkt hij voor Disney aan Willow. Onlangs sprak de filmmaker met The AV Club en deelde hij lovende woorden over Andor.

"Een van de uitdagingen met deze franchises is altijd, tja, er zijn zoveel dingen die je wel zou met deze verhalen wil doen die al eerder gedaan zijn. En we hebben iedere omgeving in Star Wars wel al zo'n beetje gezien. En toen kwam Andor uit."

"Ik denk dat een deel van het genie van Andor voor mij is dat Tony [Gilroy] er een ontdekking over deed die niet eens bij me opgekomen zou zijn, namelijk dat het onbezochte land van Star Wars deze volwassenheid was, en de soort verhalen die daarin verteld kunnen worden. Een volwassenheid die het nog nooit eerder had gezien."

"En in plaats van te proberen een nieuwe, grotere actiereeks te creëren of een planeet die er anders uitzag dan elke andere planeet, ging hij voor een verfijning in verhaal en emotie die niemand hier ooit eerder had geprobeerd. En dat is voor mij waarom het het belangrijkste stuk Star Wars is dat in lange tijd is verschenen."

Kortom, Kasdan praat vol lof over Andor. En dat is natuurlijk helemaal terecht. Het eerste seizoen van de serie is nu te checken op omschrijving.

Lees meer over: Andor, Star Wars, Jonathan Kasdan, Disney Plus

Populair nieuws