search
Dit vond Carice van Houten van het 'Game of Thrones-einde
Series / Nieuws

Dit vond Carice van Houten van het 'Game of Thrones-einde

De actrice heeft een bijzondere kijk op het einde van deze hitserie.

Game of Thrones heeft de nodige stof doen opwaaien. Velen waren teleurgesteld over het afgeraffelde einde. De acteurs uit de serie hadden zo hun eigen ideeën.

In een interview met de Hollywood Reporter gaf Carice van Houten (Melisandre) haar eigen unieke kijk op de zaak.

Smeltende troon


De Nederlandse actrice was van mening dat het verguisde einde een sterk punt heeft gemaakt. "Ik vond het geweldig dat de IJzeren Troon uiteindelijk werd weggeblazen. Het hele ding was gewoon weg". Van Houten doelt hiermee op Drogon die vuur spuwt en hiermee de troon, waar velen zo voor vochten, doet smelten.

Parallel met de werkelijkheid?


Door de IJzeren Troon letterlijk naar de schroothoop te delegeren, wordt het geheel absurd. "Het was zo dom, en dat maakte het juist zo slim. Praten over wie de koning gaat worden, het was allemaal willekeur. En ik dacht bij mijzelf dat het er in het echte leven ook zo aan toegaat. Je kunt een willekeurige dombo hebben die zomaar eventjes president wordt."

Hier wordt duidelijk een parallel met de werkelijkheid aangestipt. Bran is allesbehalve een dombo en Westeros heeft geen president. Het is niet zo moeilijk te raden naar wie de actrice naar verwijst en over welk 'rijk' het hier gaat. Ongeacht wat je van het einde van Game of Thrones vindt, Van Houten biedt een aparte kijk op de afronding van deze topserie.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen