search
'Wednesday' zorgt voor bulk aan extra toeristen in Roemenië
Series / Nieuws

'Wednesday' zorgt voor bulk aan extra toeristen in Roemenië

De serie 'Wednesday' is opgenomen in de omgeving van Boekarest en dat zorgt voor extra toeristen.

De serie Wednesday met een hoofdrol voor Jenna Ortega doet het ontzettend goed op Netflix. Onlangs is ook een tweede seizoen van de serie aangekondigd. Fans zijn nu massaal op zoek naar locaties uit de serie.

Eén van de belangrijkste locaties uit de series zijn de Buftea Studios. Deze studios bevinden zich vlakbij de Roemeense hoofdstad Boekarest. Er zijn ook wat andere Roemeense locaties in de regio gebruikt voor de opnames.

Gefilmd in Roemenië


Op Forbes heeft Expedia aangegeven dat er sinds de start van de serie een flinke toename is in het toerisme richting Roemenië. Zo is er een groei van 55 procent in het zoeken naar hotels in de Roemeense hoofdstad Boekarest en groeit ook de interesse in het bezoeken van de rest van het land.

Rondleiding


Het is mogelijk om de Buftea Studios te bezoeken voor een rondleiding. Je krijgt dan het stadje Jericho te zien en ook de Nevermore Academy. Daarnaast kun je nog verder op zoek naar andere outdoor locaties.

Roemenië zal er ongetwijfeld erg blij mee zijn dat er, zonder dat zij daar verder tijd en energie in hebben hoeven te steken, weer meer toeristen naar het land komen.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen