Maker nieuwe Tolkien-verfilming kraakt 'The Rings of Power' af

Maker nieuwe Tolkien kritisch over Rings of Power

Jason DeMarco, topman bij Amazon-concurrent Warner Bros., maakt en wist kritische tweets over 'Rings of Power'.

Valeria Milic, 20 januari 2023 06:39

Het is begrijpelijk dat een enorme erfenis als de Midden-Aarde saga kritisch bekeken kan worden. DeMarco uitte zijn onvrede onlangs op Twitter. Wel is hij zelf bezig met een Tolkien-verfilming.

DeMarco is topman Action and Anime bij Amazon-concurrent Warner Bros., die onder andere Discovery en HBO Max onder hun vleugel hebben. Youtuber NDR bespreekt DeMarco's tweets in de video hieronder.

Verfilming Tolkien-verhaal

DeMarco is bezig met het maken van een animatiefilm gebaseerd op het werk van Tolkien. Dit wordt Lord of the Rings: War of the Rohirrim. Warner Bros. heeft in principe de rechten hiervoor. Om deze te behouden, dient er echter wel binnen een bepaalde periode daadwerkelijk een film te komen.

Getweet en verwijderd

DeMarco slingerde onlangs een aantal pittige tweets over The Rings of Power de virtuele wereld in. De serie zou niet trouw zijn aan het originele werk en er eigenlijk maar een potje van hebben gemaakt. De negatieve reacties leidden ertoe dat DeMarco de tweets verwijderde.

Youtuber screenshot gewiste tweets

NDR had echter al screenshots gemaakt en bespreekt de gewraakte berichten. DeMarco heeft natuurlijk zo zijn kijk op de prestaties van de concurrent, maar echt verrast kan hij niet geweest zijn over de consternatie.

Lord of the Rings: War of the Rohirrim wordt op 12 april 2024 verwacht. Fans kunnen dan beslissen wie de Midden-Aarde verhalen beter weergeeft.

The Rings of Power valt te streamen op Prime Video.


Lees meer over: The Rings of Power, Morfydd Clark, Robert Aramayo, Owain Arthur, Charlie Vickers

Populair nieuws