search
Deze personen gaan dood in nieuwe aflevering 'The Last of Us'

Deze personen gaan dood in nieuwe aflevering 'The Last of Us'

Wie zagen we sterven in de recent verschenen tweede aflevering van The Last of Us?

Niels Arts
De tweede aflevering van The Last of Us is online verschenen en wat hebben we ervan genoten! Wie zagen we allemaal het loodje leggen in deze aflevering? Lees vooral niet verder als je de aflevering nog niet gezien hebt.

The Last of Us volgt tot nu toe vrij trouw de game waar de serie op gebaseerd is, waardoor fans van het spel al aan zagen komen wat er in aflevering twee gebeurde. Maar dat maakte het niet minder tragisch.

Wie stierf er in The Last of Us aflevering 2?


Veel personages zagen we niet sterven in aflevering twee van The Last of Us. Wel zagen we meerdere infected uitgeschakeld worden door Joel en Tess, voordat het noodlot eindelijk toesloeg.

Aan het einde van de aflevering wordt namelijk onthuld dat Tess gebeten is door een van de Clickers die ze eerder in de aflevering tegen het lijf waren gelopen. Ellie, die drie weken eerder al gebeten was maar nog geen teken van infectie vertoond heeft, kijkt samen met Joel in angst toe hoe hun vriend haar bijtwond laat zien.

Wanneer er vervolgens een enorme horde infected op het gebouw afkomt waar Tess, Joel en Ellie zich schuilhouden, moet er een moeilijke keuze gemaakt worden. Tess offert zich op, door het gebouw met alle infected erin op te blazen nadat Joel en Ellie gevlucht zijn.

Net hiervoor wordt Tess een soort van gekust door een van de infected, waarbij het virus verspreid wordt via de schimmels die in zijn mond gegroeid zijn. Het is een zeer oncomfortabele scène om te aanschouwen, en bovendien een verandering ten opzichte van de game.

En dus is Tess het grote personage dat we in The Last of Us aflevering twee om het leven zagen komen. In de volgende aflevering reizen we af naar het dorpje van Bill en zijn partner, Frank.

Zie het allemaal gebeuren op HBO Max.

Aanbevolen artikelen