search

Ons nieuws van dinsdag 24 januari 2023

Iedereen kijkt uit naar de 'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air', gastrol voor Tom Hanks?
Series / Nieuws

Iedereen kijkt uit naar de 'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air', gastrol voor Tom Hanks?

Tom Hanks had al cameo's in 'Band of Brothers' en 'The Pacific', straks ook in 'Masters of the Air'?

De langverwachte opvolger van megahitserie Band of Brothers, Masters of the Air zal als het goed is binnen enkele maanden te streamen zijn via Apple TV.

Hanks en Spielberg


Dit is alweer het derde project van de samenwerking tussen Tom Hanks en Steven Spielberg aangaande de Tweede Wereldoorlog. De cast van de nieuwe serie beloofd veel goeds met onder andere Elvis-acteur Austin Butler, Fantastic Beasts-acteur Callum Turner en ook The Batman's Joker, Barry Keoghan.

Mini-series


Nadat ze samen aan Saving Private Ryan hadden gewerkt, besloten Hanks en Spielberg om hun gedeelde interesse in de Tweede Wereldoorlog te gebruiken om daarover meerdere miniseries te maken. Na Band of the Brothers en The Pacific volgt nu dus Masters of the Air.

Cameo Hanks


Tom Hanks maakt geen onderdeel uit van de cast. Niet zo verwonderlijk want Hanks speelde ook niet in de voorlopers Band of Brothers en The Pacific. Hij had echter wel een cameo in beide projecten en stiekem wordt verwacht dat hij traditiegetrouw ook in Masters of the Air een cameo zal hebben.

In Band of Brothers speelde Tom Hanks een cameo als Red Devil op de achtergrond zonder enige tekst. In The Pacific was hij alleen de verteller. Het zou dus niet al te moeilijk moeten zijn om hem ook in Masters of the Air in te passen.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aflevering 2 van 'The Last of Us' duurt een stuk korter
Series / Nieuws

Aflevering 2 van 'The Last of Us' duurt een stuk korter

De tweede aflevering van The Last of Us duurt een stuk korter dan de première.

De eerste aflevering van The Last of Us had bijna de lengte van een film, maar dat is niet het geval voor de tweede aflevering van de serie.

The Last of Us aflevering twee duurt namelijk 52 minuten, terwijl de première maar liefst 80 minuten in beslag nam. Er is echter een reden dat de eerste aflevering zo lang duurde vergeleken met de nieuwste.

The Last of Us aflevering 2


Het eerste seizoen van The Last of Us telt negen afleveringen. Een raar aantal, zou je misschien denken, aangezien de meeste seizoen uit acht of tien afleveringen bestaan.

Dat was eigenlijk ook het geval met The Last of Us. De serie zou namelijk uit tien afleveringen bestaan, tot het moment waarop de producenten besloten om de eerste twee afleveringen samen te voegen. Vandaar de aflevering van 80 minuten.

The Last of Us aflevering twee is in vergelijking dan een stuk korter, hoewel 52 minuten nog steeds een zeer acceptabele lengte is voor een aflevering. Volgende week kunnen we alweer een langer spektakel verwachten, aangezien aflevering drie 76 minuten gaat duren.

The Last of Us is nu te checken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'En Place'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'En Place'

Een provocerend verhaal over politieke ongelijkheid, vol harde humor die wellicht niet door iedereen zal worden gewaardeerd.

Regie: Jean-Pascal Zadi, François Uzan | Cast: Jean-Pascal Zadi (Stephane), Fadily Camara (Marion), Eric Judor (William), Benoît Poelvoorde (Eric Andrei), Panayotis Pascot (Jerome), Sean Guégan (Nathan Fronck), Marina Foïs (Corinne), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 27-34 minuten | Jaar: 2023

Als bij toeval stelt Stephane, leider van een jeugdcentrum in de buitenwijken van Parijs, zich kandidaat voor het presidentschap. En Place volgt de verkiezingscampagne en stelt op een provocerende manier ongelijkheid, racisme en de verschillen tussen links en rechts aan de kaak. Met een overduidelijke voorkeur voor links en zelfs een afkeur voor rechts. De makers steken hun persoonlijke politieke voorkeuren dus niet onder stoelen of banken.

Zo wordt het beeld geschetst dat rechts hoe dan ook corrupt is. Bovendien maken de rechtse partijen er dusdanig een zooitje van dat zij hun campagnes moeten beëindigen en er uiteindelijk nog maar twee kandidaten overblijven: de zwarte Stephane uit de buitenwijken en de feministische Corrine die strijdt voor een beter milieu. En Place begint met een vooruitblik die toont dat Frankrijk hoe dan ook een grote verandering te wachten staat. Er zal voor het eerst een neger óf een vrouw tot president benoemd gaan worden. Vervolgens wordt getoond wat hieraan vooraf is gegaan.

Gedurende de verkiezingscampagne krijgt Stephane het nodige voor zijn kiezen, zowel bij het kandidaatschap als in zijn privéleven. Maar met elke hobbel die hij neemt, lijkt het volk hem meer en meer te gaan waarderen. Zijn vrouw en hij hebben moeite in verwachting te raken. Vervolgens wordt hij beschoten, waarbij hij een testikel verliest. En uiteindelijk verliest hij zich zo in zijn campagne, dat zijn vrouw hem verlaat. Best een aantal pittige plotlijntjes dus binnen dit verhaal. Telkens als Stephane op wil geven voelt het volk zijn oprechtheid, waardoor hij weer stijgt in de peilingen.

Op zich een goed verhaal dus, met veel gelegenheid voor het aanwakkeren van een politieke discussie. Gezien de provocerende toon lijkt dat precies waar de makers op uit zijn. Er worden gewaagde uitspraken gedaan en de humor is nogal grof te noemen. Zo oppert een adviseur dat Stephane een burgemeester voor zich wint met behulp van een Thaise achttienjarige.

Ondertussen maakt zijn arts hem belachelijk door op te merken dat hij na de schietpartij wellicht Jingle Bells kan spelen met de hagel in zijn overgebleven testikel. Bovendien speelt deze arts een toneelstukje mee met de vrouw van Stephane, waarin ze hem wijsmaken dat hij voor een onderzoek zelf moet proeven of zijn zaad niet bedorven is. Niet iedereen zal dit soort humor kunnen waarderen, maar de makers zullen op deze manier zeker wat stof doen opwaaien.

En Place lijkt dan ook niet zozeer te zijn gemaakt als kwalitatief hoogstandje, maar meer als een soort arthouseproductie die een politiek vraagstuk aan de kaak wil stellen. Doordat veruit het grootste deel van de scènes op straat of een eenvoudige set is opgenomen komt de serie wat goedkoop over. Bovendien is de camerawerk dusdanig schokkerig dat het bijna amateuristisch te noemen valt. Op sommige momenten lijkt dit bewust te zijn gedaan, bijvoorbeeld wanneer een nieuwsuitzending wordt nagebootst, maar over de gehele lijn zijn de beelden van matige kwaliteit.

De gesprekken vertellen eigenlijk het hele verhaal, zonder hier en daar iets op een andere manier duidelijk te maken of achter te houden. Het is dan ook jammer dat er visueel weinig wordt toegevoegd aan wat er wordt verteld. Met uitzondering van de briljante gezichtsuitdrukkingen van hoofdrolspeler en maker Jean-Paul Zadi. Deze man zorgt er met zijn aanstekelijke, brede glimlach en ietwat dommige blik voor dat de serie soms toch leuk is om naar te kijken.

★★☆☆☆

En Place is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur 'Willow' geeft weinig hoopvol nieuws voor de toekomst
Series / Nieuws

Regisseur 'Willow' geeft weinig hoopvol nieuws voor de toekomst

De makers van 'Willow' willen nog wel een seizoen, maar of deze er ook echt komt is nog maar de vraag.

Nu het eerste seizoen van de Disney+-serie Willow ten einde is, willen fans graag weten of er een tweede seizoen komt. Producer Ron Howard heeft daar helaas nog niets positiefs over te melden…

Laatst onthulde showrunner Jonathan Kasdan al dat hij Kathleen Kennedy van Lucasfilm "smeekt" om de serie door te laten gaan. De serie werd uitvoerend geproduceerd door Ron Howard, die in 1988 aan het hoofd stond van de originele Willow-film.

Aan Howard zal het niet liggen


Onlangs onthulde Howard dat hij een aflevering van het potentiële tweede seizoen wil regisseren en gaf hij een update over hoe het ervoor staat met het tweede seizoen:

"Nou, er is altijd hoop en een plan geweest voor meer seizoenen. Er is zeker meer verhaal te vertellen, maar er is niets concreets waar ik op dit moment commentaar op kan geven".

"Vanuit creatief oogpunt is iedereen energiek. Iedereen vond het geweldig om aan Willow te werken. Het voelde alsof het zijn stem en houvast had gevonden, dus we zijn gewoon beschikbaar".

Het lijkt er dus helaas op dat we nog even moeten wachten op meer duidelijkheid over het tweede seizoen. Het eerste seizoen van Willow is te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet alle 'That '70s Show'-fans zijn blij met 'That '90s Show'
Series / Nieuws

Niet alle 'That '70s Show'-fans zijn blij met 'That '90s Show'

Fans kunnen maar niet begrijpen waarom dit personage niet in de spin-off zit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bij het maken van een spin-off komt veel denkwerk kijken. Zitten er personages van de originele serie in? Zijn de afleveringen een beetje hetzelfde opgebouwd? That '90s Show moest hier ook over nadenken, maar hebben ze wel de juiste keuzes gemaakt?

Het eerste seizoen van de nieuwe spin-off That '90s Show is nu te streamen op Netflix en fans hebben meteen al iets ontdekt. Er ontbreken namelijk best wel een paar belangrijke personages die wel in That '70s Show zaten.

Zo zit Hyde (Danny Masterson) helemaal niet in de spin-off en is ook Erics (Topher Grace) zus (Lisa Robin Kelly, Christina Moore) nergens te bekennen. Toch zijn het niet deze personages waar de fans meer over willen weten.

Kelso's baby


In het zesde seizoen van That '70s Show krijgen Kelso (Ashton Kutcher) en Brooke (Shannon Elizabeth) een baby. Brooke neemt dochtertje Betsy uiteindelijk mee naar Chicago.

Betsy en Brooke zitten helemaal niet in That '90s Show en fans willen weten wat er met ze gebeurd is.

Bekijk hieronder de tweets van fans en stream That '90s Show op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drama over Eerste Wereldoorlog in één keer de meest bekeken serie op Netflix
Series / Nieuws

Drama over Eerste Wereldoorlog in één keer de meest bekeken serie op Netflix

'Les Combattantes' scoort goed op Netflix en is momenteel de best bekeken serie van de streamingsdienst.

Les Combattantes is vanuit het niets op nummer één binnengekomen in de lijst met de meest bekeken series op Netflix.

Plot


Les Combattantes is een Franse dramaserie die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de mannen als willoze poppen naar het front worden vervoerd, blijven de vrouwen in hun woonplaats waarbij ze ook daar te maken krijgen met de gruwelijke verschrikkingen van deze oorlog. De makers van de serie vertellen het originele verhaal vanuit het perspectief van de vrouwen die achterblijven.

Bonte verzameling


De vier hoofdpersonen zijn een mooie bonte verzameling vrouwen: een non, een prostituee, een vluchtelinge en een bedrijfseigenaresse. Elk gebruiken ze wat in hun macht ligt in hun strijd om rechtvaardigheid met beperkte en toch ingenieuze middelen.

Zelfde einddoel


Hoewel hun motivaties verschillen "“ de een handelt uit zelfbehoud, de ander uit liefde of altruïsme "“ is het voelbaar dat de wegen van deze vrouwen elkaar zullen kruisen. Elk hebben ze hun eigen geheimen en verleden, die stukje bij beetje in elke aflevering worden geopenbaard.

Bekijk op instagram

Kijk de serie nu op Netflix .

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoopvol nieuws voor de fans van 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Hoopvol nieuws voor de fans van 'Obi-Wan Kenobi'

Zou het kunnen dat er alsnog een tweede seizoen komt van de miniserie 'Obi-Wan Kenobi'?

Hoewel Ewan McGregor de rol van Obi-Wan Kenobi inmiddels al vaak gespeeld heeft, is het als het aan de acteur ligt nog niet voorbij. Dat onthulde hij recent in een interview.

Ewan McGregor speelde tussen 1999 en 2005 de rol van Obi-Wan Kenobi in George Lucas' Star Wars en keerde vorig jaar na jaren terug in de rol voor zijn eigen miniserie op Disney+. Helaas werd Star Wars: Obi-Wan Kenobi aangekondigd als een gelimiteerde serie van slechts één seizoen.

Verhaal zat al lang in McGregors hoofd


Toch zou McGregor de rol graag opnieuw spelen: "Ik was zo blij om het weer te doen, en zo blij om weer met Hayden samen te werken. Ik hoop dat we de kans krijgen om het opnieuw te doen".

Voor McGregor bood de serie, die geregisseerd werd door Deborah Chow, een kans om een verhaal te vertellen dat de acteur zich al sinds 2005 had voorgesteld:

"Vroeger maakte ik grapjes over: 'Er moet een goed verhaal te vertellen zijn tussen aflevering III en VI.' Maar het is waar. Ik heb altijd het gevoel gehad dat dat zo was. En ik denk dat Chow het heeft gevonden en het absoluut gelukt is".

Obi-Wan Kenobi is te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' breekt mooi record voor HBO
Series / Nieuws

'The Last of Us' breekt mooi record voor HBO

Hoewel veel mensen het niet verwacht hadden, wordt 'The Last of Us' enorm goed ontvangen.

De eerste aflevering van The Last of Us werd de op één na grootste serie-première in meer dan tien jaar voor HBO. Nu heeft ook de tweede aflevering enkele grote records gebroken.

De tweede aflevering genaamd "Infected" trok zondagavond maar liefst 5,7 miljoen kijkers via HBO en lineaire uitzendingen, een aantal dat 22% hoger is dan de eerste aflevering vorige week. Dit is de grootste groei aan kijkcijfers in de tweede week voor een HBO Original-dramaserie in de geschiedenis van het platform.

Oude en nieuwe fans


"Onze focus was simpelweg om de best mogelijke bewerking van dit geliefde verhaal te maken voor een zo groot mogelijk publiek", zeggen uitvoerend producenten Craig Mazin en Neil Druckmann.

"We zijn dolblij om te zien hoeveel fans, zowel oude als nieuwe, The Last of Us in hun huizen en hun hart hebben verwelkomd".

Depeche Mode flink gestreamd


Door The Last of Us is er ook een enorme toename in streams voor Depeche Modes "Never Let Me Down Again". Het nummer van het album Music for the Masses kwam voor in de eerste aflevering als onderdeel van gecodeerde berichten.

Sinds de aflevering is het aantal keren dat het nummer is afgespeeld meer dan verdrievoudigd in on-demand Amerikaanse streams, met een toename van 220,5 procent in één nacht.

The Last of Us is iedere maandag te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check dit: fans van gecancelde Netflix-serie kopen billboard in Los Angeles om nieuw seizoen af te dwingen
Series / Nieuws

Check dit: fans van gecancelde Netflix-serie kopen billboard in Los Angeles om nieuw seizoen af te dwingen

Ludieke actie zorgt voor hoop aandacht voor gecancelde serie 'Warrior Nun'.

De laatste tijd worden er de nodige serie gecanceled. Streamingsdiensten kijken kritisch naar de kijkcijfers en schromen niet om series al na één of twee seizoenen de nek om te draaien. Ook de serie Warrior Nun was recentelijk slachtoffer van de cancelcultuur bij Netflix. De fans van de serie hebben nu op een ludieke manier geprotesteerd.

Plot


Warrior Nun gaat over een negentienjarig weesmeisje, Ava (gespeeld door Alba Baptista). Op een dag ontwaakt zij in een mortuarium en ontdekt ze dat ze superkrachten heeft. Ze blijkt de uitverkorene aureooldrager te zijn voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

Billboard


Fans hebben een gigantisch billboard gekocht vlakbij het hoofdkantoor van Netflix om op die manier een poging te wagen om toch nog een derde seizoen van de serie te krijgen. Op het billboard dat op Sunset Boulevard in Los Angeles staat, staat de hashtag #SaveWarriorNun en staat dat de actie is betaald door Sarah B. en andere fans van over de hele wereld.

Een ludieke manier om aandacht te trekken dus bij de grote bazen van Netflix. Het zal moeten blijken of zij onder de indruk zijn van het billboard, maar het zorgt in ieder geval voor nog wat extra aandacht voor de serie Warrior Nun.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney rondt opnames 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew' af
Series / Nieuws

Disney rondt opnames 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew' af

Een uitermate opgewonden crewlid deelt blij dat het filmen er op zit.

Binnenkort kunnen fans van het Star Wars-universum zich verblijden met wederom een nieuwe toevoeging. De serie Star Wars: Skeleton Crew, met onder andere acteur Jude Law, is klaar met de opnames en begeeft zich langzamerhand naar Disney+.

Op social media deelt de stuntcoördinator George Cottle een filmpje waarop hij verheugd aankondigt dat het filmen er op zit, met als bijschrift: "Het zit er op voor Skeleton Crew!! Ik was weer eens zo gelukkig om omgeven te worden door een van de meest geweldige stuntmensen waar ik ooit mee heb gewerkt. Bedankt voor al jullie harde werk en toewijding!".

Disney grijpt in


Zo snel als het bericht van Cottle verscheen, zo snel was hij weer verdwenen. Het lijkt er namelijk op dat Disney in heeft gegrepen in informatie die eigenlijk niet naar buiten heeft mogen komen. Kenners laten weten dat het filmen er mogelijk nog helemaal niet op zit, en er altijd een crew klaar staat voor heropnames.

De serie Star Wars: Skeleton Crew speelt zich af in hetzelfde tijdsveld als The Mandalorian en na de gebeurtenissen van Return of the Jedi. Het zal gaan over een groep kinderen van een jaar of tien die verdwaald raken in het universum van Star Wars.

Een oplettende Twitteraar heeft nog snel de beelden weten te vast te leggen van Cottle, zie hieronder. Star Wars: Skeleton Crew staat gepland om ergens dit jaar uit te komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze personen gaan dood in nieuwe aflevering 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze personen gaan dood in nieuwe aflevering 'The Last of Us'

Wie zagen we sterven in de recent verschenen tweede aflevering van The Last of Us?

De tweede aflevering van The Last of Us is online verschenen en wat hebben we ervan genoten! Wie zagen we allemaal het loodje leggen in deze aflevering? Lees vooral niet verder als je de aflevering nog niet gezien hebt.

The Last of Us volgt tot nu toe vrij trouw de game waar de serie op gebaseerd is, waardoor fans van het spel al aan zagen komen wat er in aflevering twee gebeurde. Maar dat maakte het niet minder tragisch.

Wie stierf er in The Last of Us aflevering 2?


Veel personages zagen we niet sterven in aflevering twee van The Last of Us. Wel zagen we meerdere infected uitgeschakeld worden door Joel en Tess, voordat het noodlot eindelijk toesloeg.

Aan het einde van de aflevering wordt namelijk onthuld dat Tess gebeten is door een van de Clickers die ze eerder in de aflevering tegen het lijf waren gelopen. Ellie, die drie weken eerder al gebeten was maar nog geen teken van infectie vertoond heeft, kijkt samen met Joel in angst toe hoe hun vriend haar bijtwond laat zien.

Wanneer er vervolgens een enorme horde infected op het gebouw afkomt waar Tess, Joel en Ellie zich schuilhouden, moet er een moeilijke keuze gemaakt worden. Tess offert zich op, door het gebouw met alle infected erin op te blazen nadat Joel en Ellie gevlucht zijn.

Net hiervoor wordt Tess een soort van gekust door een van de infected, waarbij het virus verspreid wordt via de schimmels die in zijn mond gegroeid zijn. Het is een zeer oncomfortabele scène om te aanschouwen, en bovendien een verandering ten opzichte van de game.

En dus is Tess het grote personage dat we in The Last of Us aflevering twee om het leven zagen komen. In de volgende aflevering reizen we af naar het dorpje van Bill en zijn partner, Frank.

Zie het allemaal gebeuren op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'The Last of Us' aflevering 3 doen je smachten naar volgende week
Series / Nieuws

Eerste beelden 'The Last of Us' aflevering 3 doen je smachten naar volgende week

De eerste beelden van The Last of Us aflevering 3 beloven veel goeds voor volgende week!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aflevering twee van The Last of Us staat online, en echte fans hebben hem waarschijnlijk al gezien. Nu is het weer een weekje wachten tot het verder gaat, maar in de tussentijd hoef je niet stil te zitten. Hier is alvast een teaser voor wat komen gaat.

Na iedere nieuwe aflevering deelt HBO een korte teaser voor de volgende aflevering. In de teaser van aflevering drie zien we waar het verhaal zich nu naartoe beweegt.

Teaser The Last of Us aflevering 3


De teaser toont ons dat Joel en Ellie, nadat ze in aflevering twee helaas afscheid hebben moeten nemen van Tess, in het dorp van Bill belanden. Hier ontmoeten we ook zijn partner Frank, en krijgen we mogelijk zelfs een deel van hun achtergrondverhaal samen te zien.

Bills dorp zit in de game vol met vallen om de infected buiten de deur te houden. Ongetwijfeld zullen Joel en Ellie ook in de serie te maken krijgen met een aantal van Bills trucjes.

The Last of Us aflevering 3 verschijnt maandag 30 januari op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.