search
Peter Capaldi's Gideon in 'The Devil's Hour' heeft meer overeenkomsten met 'Doctor Who' dan je denkt
Series / Nieuws

Peter Capaldi's Gideon in 'The Devil's Hour' heeft meer overeenkomsten met 'Doctor Who' dan je denkt

Wat hebben een door de tijd reizende seriemoordenaar en 'Doctor Who' met elkaar gemeen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Peter Capaldi, ook wel bekend als Malcolm Tucker in de grappige serie The Thick of It, maar misschien nog wel het meest bekend als de Twaalfde Doctor in Doctor Who is het tijdreizen nog niet zat.

Sci-fi thriller


Dit bewijst Capaldi in de spannende thriller The Devil's Hour, waar hij een seriemoordenaar speelt die verantwoordelijk is voor de verdwijning van het zoontje van sociaal werker Lucy (Jessica Raine).

In deze science fiction thriller laat Peter Capaldi zien hoe zijn Twaalfde Doctor er uit had kunnen zien als de serie een stuk duisterder zo zijn geweest.



Levens redden


The Devil's Hour en Doctor Who hebben meer overeenkomsten dan enkel hun hoofdrolspeler.

Net als de Doctor is Capaldi's personage Gideon in The Devil's Hour gevoelig voor tijd. Hij kan zien hoe het heden, verleden en de toekomst samenkomen. Zo kan hij beslissingen maken die beter zijn voor de toekomst.

Gideon's eerste moord is zijn vader, om hemzelf en zijn broer te redden. Hierna besluit hij dat ook voor anderen te doen: slechte mensen verwijderen van de tijdlijn.

Zowel de Doctor als Gideon zijn er dus op uit om mensen te helpen, om de wereld te verbeteren.

Net als de Doctor is Gideon overigens ook erg goed in geweldige speeches, maar dat heeft ook te maken met Tom Moran's geweldige schrijfwerk.

Een laatste overeenkomst is dat bij, zowel Capaldi's era bij Doctor Who als The Devil's Hour, Steven Moffat de showrunner is.



Grote verschil


Net zoals de Doctor probeert Gideon met zijn greep op de tijd mensen te helpen. Het grote verschil is de manier waarop.

De manier waarop Gideon levens redt door kindermishandelaars en gevaarlijke criminelen te doden staat dan weer recht tegenover alles waar de Doctor voor staat.

Wil jij zien welke overeenkomsten The Devil's Hour met Doctor Who heeft? Kijk de serie dan het eerste seizoen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen