search

Ons nieuws van vrijdag 27 januari 2023

Officieel bericht: 'The Last of Us' krijgt tweede seizoen van HBO Max
Series / Nieuws

Officieel bericht: 'The Last of Us' krijgt tweede seizoen van HBO Max

'The Last of Us' eindigt vrijwel overal in de hoogste regionen: HBO geeft het groene licht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hervertelling van de game is een gouden greep gebleken. Craig Mazin (Chernobyl) en Neil Druckmann (mede-maker van de game) hebben een topprestatie geleverd, samen met de rest van de cast en crew. HBO heeft dan ook besloten tot een vervolg.

Met deze geweldige 'rapportcijfers' is een vervolg meer dan gerechtvaardigd.

Aan de top in ieder opzicht


Op Rotten Tomatoes heeft The Last of Us een score van 97%. De première is de op één na best bekeken aflevering voor HBO. Alleen House of the Dragon heeft dit overtroffen. Het totale aantal kijkers van deze eerste aflevering ligt inmiddels op 22 miljoen. Verder was daar aflevering 2 met 5,7 miljoen kijkers, een toename van 22% ten opzichte van de eerste aflevering. In de geschiedenis van het netwerk is dit de grootste groei ooit.

Tot slot zijn daar de teaser trailers, welke inmiddels meer dan 100 miljoen keer bekeken zijn.

Het monstersucces is evenredig aan het enthousiasme van de makers gebleken: gamers of niet, de liefhebbers kunnen zich verheugen op een voortzetting van deze topserie.

Kijk The Last of Us op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beleef 'Scrubs' opnieuw in de podcast van sterren Zach Braff en Donald Faison
Series / Featured

Beleef 'Scrubs' opnieuw in de podcast van sterren Zach Braff en Donald Faison

'Fake Doctors, Real Friends' brengt 'Scrubs' op een hartverwarmende manier terug bij de fans

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De ziekenhuisserie Scrubs was negen jaar lang een grote hit. Maar hoe ging het maken van zo'n serie nou precies?

Nep-artsen, echte vrienden


In de podcast Fake Doctors, Real Friends bekijken acteurs Zach Braff en Donald Faison samen alle afleveringen en halen herinneringen op en onthullen een kijkje achter de schermen van de serie.



Ryan Reynolds


Acteur Ryan Reynolds, nu bekend van films als Deadpool en Free Guy, verscheen in 2003 in de aflevering My Dream Job.

Zowel Zach Braff als Donald Faison hopen dat Reynolds een keer te gast zal zijn in de podcast, maar vrezen voor het ergste. In de tijd dat Reynolds in Scrubs te gast was, wilde Faison tijdens het uitgaan een omhelzing. Reynolds weigerde dit.

"Ik was zo fucking dronken. Ik pakte Reynolds beet en begon tegen hem op te rijden, als een hond," aldus Faison.

Faison richt zich daarna tot Reynolds persoonlijk: "Ik word zo opgewonden als ik mensen zie die ik bewonder. Ryan, jij bent één van hen. En ook omdat ik je al zo lang ken. Sorry! Ik bied mijn excuses aan."

Diverse gasten


Natuurlijk zijn Braff en Faison niet alleen. Hoewel de podcast begon tijdens de lockdowns van 2020, hebben de twee hosts al snel gasten.

Zo komt, via stream, maker Bill Lawrence langs, maar ook Julia Reyes (die Carla speelde), John C. McGinley (Dr. Cox) en Sarah Chalke (Elliot Reid) en vele anderen.



Open deuren


Fake Doctors, Real Friends gaat al zeven seizoenen mee, en de twee vrienden denken niet aan stoppen. Er worden zelfs al plannen gemaakt voor de podcast nadat ze alle afleveringen gezien hebben.

Een voordeel van de podcast is dat het deuren geopend heeft naar een eventuele Scrubs-reünie. Tijdens een panel voor de Apple TV+ serie Shrinking (geschreven door Bill Lawrence en Ted Lasso's Brett Goldstein) zei Braff:

"Als hij (Lawrence) het kan uitvogelen zou iedereen van ons 'ja' zeggen."

Bekijk op instagram


Echte vrienden


Dat Zach Braff en Donald Faison echte vrienden zijn is zeker terug te horen aan de manier waarop ze met elkaar omgaan. Dit geeft een extra dimensie aan de podcast en de manier waarop Faison en Braff met gasten omgaan is ontwapenend.

Fake Doctors, Real Friends is te beluisteren via Apple Podcasts, maar ook via Spotify. Een nieuwe aflevering verschijnt vrijwel elke week.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max cancelt geliefde superheldenserie 'Titans'
Series / Nieuws

HBO Max cancelt geliefde superheldenserie 'Titans'

HBO Max voegt alweer een naam toe aan het lijstje met geannuleerde series.

Veel series zijn de laatste tijd erg op hun hoede. Streamingdiensten als HBO Max geven namelijk veel series geen vervolg meer. Zo is nu helaas ook Titans aan de beurt.

Titans is een Amerikaanse superheldentelevisieserie gemaakt door Akiva Goldsman, Geoff Johns en Greg Berlanti. Gebaseerd op het DC Comics superheldenteam de Teen Titans, toont de serie een groep jonge helden die hun krachten bundelen in hun strijd tegen het kwaad.

Een goede afsluiting


Het nieuws werd bekend gemaakt door Variety, dat opmerkt dat de producenten van show wisten dat deze seizoenen de laatste zouden zijn met voldoende tijd om een passend einde te maken voordat de productie werd afgerond. De vierde seizoenen van beide shows omvatten 12 afleveringen, verdeeld over twee delen van zes afleveringen.

Titans' schowrunner Greg Walker voegde hier dit aan toe:"Tot slot moet ik onze ongelooflijke fans bedanken voor hun voortdurende steun, betrokkenheid en de gepassioneerde gemeenschap die ze rond onze show hebben opgebouwd. We moeten nog zes afleveringen op de wereld loslaten die onze geliefde personages hopelijk de creatieve afsluiting geven waarvan we allemaal weten dat ze die verdienen."

De laatste zes afleveringen zullen aan het einde van dit jaar gereleased worden. In het filmpje hieronder is een uitgebreidere uitleg te zien van waarom de serie tot zijn einde is gekomen.



Titans is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' bedankt fans na eerste plaats in Prime Videos Top van 2022
Series / Nieuws

'The Boys' bedankt fans na eerste plaats in Prime Videos Top van 2022

'The Boys' verslaat 'The Rings of Power' in Top Show van 2022

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys is populair, zoveel was al zeker. Dit zie je ook weer terug in de nieuwste Nielsen ratings. Volgens de ratings was de show de grootste op Prime Video.

The Boys reageren


De Cast is blij, maar ook de fans worden niet vergeten. Zo bedankt Karl Urban (Butcher) iedereen die het derde seizoen heeft gekeken.



"Jullie (de fans) zijn absoluut het BESTE!" voegt A-Train acteur Jessie T. Usher hier aan toe.

Rings of Power


The Boys verslaat hiermee Lord of the Rings: The Rings of Power als het gaat om Amazon Prime series.

In het algemene klassement komt The Boys op de elfde plek terecht, net onder The Crown van Netflix. The Rings of Power eindigde op de vijftiende en laatste plek in de ratings.

Vierde seizoen


Het vierde seizoen van The Boys is op dit moment druk bezig met filmen. Simon Pegg (Hugh Campbell senior) is zelfs al klaar, zo liet de acteur op Instagram weten.

Bekijk op instagram


Het vierde seizoen van The Boys zal later dit jaar op Prime Video verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van door Netflix gecancelde 'Warrior Nun' smeken andere streamingdienst om revival
Series / Nieuws

Fans van door Netflix gecancelde 'Warrior Nun' smeken andere streamingdienst om revival

'Warrior Nun'-fans kunnen geen afscheid nemen van de serie.

Fans van het door Netflix gecancelde Warrior Nun kunnen niet accepteren dat het verhaal van het geliefde hoofdpersonage Ava Silva stopt. Daarom voeren ze nu campagne op Twitter om Apple TV de serie over te laten nemen.

Sinds Warrior Nun in december op de plank lag, hebben de gepassioneerde fans van de serie Netflix gesmeekt om de beslissing te heroverwegen. Hoewel veel fans het internet hebben gebruikt om hun hoop uit te spreken dat de serie doorgaat, gaan anderen nog een stapje verder. Een groep fans hing vorige week namelijk een Warrior Nun-reclamebord op buiten het hoofdkantoor van Netflix.

Representatie


De protesten komen waarschijnlijk omdat Warrior Nun een unieke serie is binnen het genre en daardoor een toegewijde fanbase heeft opgebouwd. De focus op fantasie-actie wordt aangevuld met een queer-romance tussen Ava en Beatrice, waardoor de serie opvalt door zowel de positieve representatie als de verhaallijn.

Door de sterke reactie van fans lijkt het waarschijnlijk dat een andere streamingdienst de serie voor een derde seizoen zal oppikken. Of dat ook daadwerkelijk Apple TV wordt moeten we nog maar zien.

De eerste twee seizoenen van Warrior Nun zijn te zien op Netflix. Hieronder zie je een aantal van de tweets.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pamela Anderson wil publieke excuses van makers 'Pam & Tommy'
Series / Nieuws

Pamela Anderson wil publieke excuses van makers 'Pam & Tommy'

Door 'Pam & Tommy' moest Pamela Anderson een traumatische periode uit haar leven opnieuw beleven.

Hoewel de serie goed ontvangen werd, was Pamela Anderson alles behalve blij met de release van Pam & Tommy. Anderson zegt nu dat de makers van De Hulu-serie haar publiekelijk hun excuses moeten aanbieden.

Pam & Tommy is een biografische drama-miniserie uit 2022. Met Lily James als Anderson en Sebastian Stan als Tommy Lee, beschrijft de serie het lekken van de sekstape van het paar in 1995. De serie kreeg over het algemeen positieve recensies van zowel critici als kijkers, maar werd door Anderson bekritiseerd omdat het haar dwong de aangrijpende ervaring opnieuw te beleven.

In een interview met Variety zegt Anderson dat de makers van de serie haar een publieke excuses verschuldigd zijn. Wanneer haar wordt gevraagd om deze mensen te omschrijven, noemt Anderson ze ronduit "klootzakken" en zegt ze dat de serie "zout op de wonden" was.

Documentaire


Binnenkort komt er op Netflix een documentaire over Anderson uit, waar zij wel aan heeft meegewerkt. Hierin zal ze onder andere door persoonlijke video's en dagboeken een blik geven op haar leven vanuit haar eigen perspectief. Verrassend genoeg is James uitgenodigd op de première:

"Ik zei tegen Netflix: 'Ik zou Lily graag uitnodigen voor de première van de film. Ik denk dat het moeilijk is om iemand te spelen als je het hele plaatje niet kent. Ik heb niets tegen Lily James. Ik denk dat ze een mooie meid is en dat ze gewoon haar werk deed. Maar het idee dat dit alles zou gebeuren, was gewoon echt verpletterend voor mij.

De documentaire Pamela, A Love Story is vanaf 31 januari te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'We Have a Ghost' van Netflix met 'Stranger Things'-ster
Films / Trailer

Trailer 'We Have a Ghost' van Netflix met 'Stranger Things'-ster

Deze trailer van de avontuurlijke komedie van Netflix geeft ons genoeg om naar uit te kijken.

Vanaf 24 februari kunnen we de humoristische en avontuurlijke film We Have a Ghost streamen op Netflix.

De film van regisseur Christopher Landon (bekend van onder meer Happy Death Day) laat dus nog even op zich wachten maar deze eerste beelden geven ons een goede impressie van wat we allemaal te zien gaan krijgen.

Synopsis


Kevin en zijn familie nemen hun intrek in een nieuwe woning om een frisse start te kunne maken. Ze komen er snel achter dat er een geest in hun huis rondwaart. Wanneer ze met hem in contact komen en viraal gaan met al hun filmpjes worden ze echter ook doelwit van de CIA.

De cast


Anthony Mackie (bekend als Falcon in o.a. Avengers :Endgame) bekleed een van de hoofdrollen. De gave cast voor deze film stopt echter niet daar. We zien ook David Harbour (Stranger Things), Jennifer Coolidge (Shotgun Wedding), Erica Ash (Singleholic) en Niles Fitch (This is Us).

De trailer


Vanaf 24 februari kunnen we deze film streamen op Netflix.
Bekijk hier de beelden van de trailer van We Have a Ghost.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peter Capaldi's Gideon in 'The Devil's Hour' heeft meer overeenkomsten met 'Doctor Who' dan je denkt
Series / Nieuws

Peter Capaldi's Gideon in 'The Devil's Hour' heeft meer overeenkomsten met 'Doctor Who' dan je denkt

Wat hebben een door de tijd reizende seriemoordenaar en 'Doctor Who' met elkaar gemeen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Peter Capaldi, ook wel bekend als Malcolm Tucker in de grappige serie The Thick of It, maar misschien nog wel het meest bekend als de Twaalfde Doctor in Doctor Who is het tijdreizen nog niet zat.

Sci-fi thriller


Dit bewijst Capaldi in de spannende thriller The Devil's Hour, waar hij een seriemoordenaar speelt die verantwoordelijk is voor de verdwijning van het zoontje van sociaal werker Lucy (Jessica Raine).

In deze science fiction thriller laat Peter Capaldi zien hoe zijn Twaalfde Doctor er uit had kunnen zien als de serie een stuk duisterder zo zijn geweest.



Levens redden


The Devil's Hour en Doctor Who hebben meer overeenkomsten dan enkel hun hoofdrolspeler.

Net als de Doctor is Capaldi's personage Gideon in The Devil's Hour gevoelig voor tijd. Hij kan zien hoe het heden, verleden en de toekomst samenkomen. Zo kan hij beslissingen maken die beter zijn voor de toekomst.

Gideon's eerste moord is zijn vader, om hemzelf en zijn broer te redden. Hierna besluit hij dat ook voor anderen te doen: slechte mensen verwijderen van de tijdlijn.

Zowel de Doctor als Gideon zijn er dus op uit om mensen te helpen, om de wereld te verbeteren.

Net als de Doctor is Gideon overigens ook erg goed in geweldige speeches, maar dat heeft ook te maken met Tom Moran's geweldige schrijfwerk.

Een laatste overeenkomst is dat bij, zowel Capaldi's era bij Doctor Who als The Devil's Hour, Steven Moffat de showrunner is.



Grote verschil


Net zoals de Doctor probeert Gideon met zijn greep op de tijd mensen te helpen. Het grote verschil is de manier waarop.

De manier waarop Gideon levens redt door kindermishandelaars en gevaarlijke criminelen te doden staat dan weer recht tegenover alles waar de Doctor voor staat.

Wil jij zien welke overeenkomsten The Devil's Hour met Doctor Who heeft? Kijk de serie dan het eerste seizoen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Squid Game'-realityserie zet deelnemers letterlijk in de kou
Series / Nieuws

Nieuwe 'Squid Game'-realityserie zet deelnemers letterlijk in de kou

Red Light Green Light spel uit de serie leidde door kou tot onderkoelde deelnemers.

Het onbreekt Netflix niet aan creativiteit. De streaming-gigant opende een tijdje terug de wereldwijde casting voor Netflix: The Challenge. De reality-serie speelt de spellen uit de hitserie Squid Game.

De opnames zijn inmiddels van start gegaan in Londen. Als we de berichten mogen geloven, verliep dit echter niet even soepel.

Red Light Green Light


Men is gestart met 456 kandidaten, en de hoofdprijs betreft $ 4,56 miljoen dollar: dit is ook te zien op de aankondiging hieronder. Het welbekende spel Red Light Green Light werd in een enorme vliegtuighangar opgenomen. Jammer genoeg bleken de weersomstandigheden tegen te werken.

Heftige onderkoelingsverschijnselen


De temperatuur schommelde rond het vriespunt. Ook al hadden de deelnemers thermisch ondergoed en speciale handschoenen, dit bleek niet afdoende. "We stonden ontieglijk lang stil. Sommigen konden hun voeten niet bewegen door de kou. Iemand riep 'eerste hulp', maar de crew bleef gewoon verder filmen".

Medische assistentie


Uiteindelijk werd er medische assistentie verleend: naar verluidt ging het om minder dan vijf mensen. De makers hebben het volgende verklaard: "Hoewel het enorm koud was, is het niet waar dat er sprake was van ernstige verwondingen. Veiligheidsprocedures staan hoog in het vaandel voor ons".

Het is nog niet bekend wanneer deze bijzondere serie, met of zonder oorwarmers, van start gaat op Netflix. Ondertussen is daar altijd nog seizoen 1 van Squid Game.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg een eerste blik op belangrijk nieuw 'The Last of Us'-personage
Series / Nieuws

Krijg een eerste blik op belangrijk nieuw 'The Last of Us'-personage

Collider heeft ons een eerste blik gegeven op een belangrijk nieuw The Last of Us-personage.

Aanstaande maandag is het alweer tijd voor de derde aflevering van The Last of Us op HBO Max. Hierin gaan we het personage Bill ontmoeten, waar we nu al een paar nieuwe foto's van hebben!

Bill is een personage die we uiteraard kennen uit de game, waarin hij Joel al een tijdje kent voordat wij hem als de speler ontmoeten. In aflevering 3 gaat hij zijn opwachting maken.

Bill in The Last of Us


En dat belooft wat te worden. De derde aflevering van The Last of Us duurt maar liefst 76 minuten, dus bijna zo lang als de eerste aflevering van de serie. De preview laat zien dat Bill centraal zal staan in deze aflevering, genaamd "Long Long Time".

Nick Offerman, de acteur van Bill, heeft op Twitter een aantal nieuwe foto's gedeeld van zijn personage uit de aflevering. Check ze hieronder. We zien Bill met een wapen in zijn handen, Bill met een wijntje aan het diner en Bill in gesprek met Joel.

The Last of Us aflevering 3 is vanaf maandag 30 januari te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max trekt ook de stekker uit geliefde DC-serie 'Doom Patrol'
Series / Nieuws

HBO Max trekt ook de stekker uit geliefde DC-serie 'Doom Patrol'

Ondergang 'Doom Patrol' bekend gemaakt op Diane Guerrero's instagram

Dat Doom Patrol niet lang meer te leven had voelden we al aankomen na een social media post. De ondergang van de DC show is nu bevestigd.

Geannuleerd


Doom Patrol zal dus geen vijfde seizoen krijgen. Net als bij de andere DC-show Titans zal het vierde seizoen, waarvan er nog zes afleveringen zouden komen, later dit jaar af worden gemaakt.

Dat het einde voor Doom Patrol er aan kwam was een minder grote verrassing dan gedacht. In een reel op Instagram nam actrice Diane Guerrero, die Jane speelt, al afscheid van haar personage. De reel is daarna snel weer verwijderd.



James Gunn


Teleurgestelde fans besloten al snel dat het de schuld van nieuwe DC-baas James Gunn was. Die liet echter via een bericht op Twitter weten dat de beslissing om Doom Patrol te cancellen genomen was voordat hij de baas werd bij DC.



Wat rookten jullie?


"Een dankwoord aan onze briljante cast, ontembare crew, onbevreesde schrijvers en, boven alles, onze geweldige fans: ontzettend bedankt. Door jullie werd dit een rit om nooit te vergeten," aldus showrunner Jeremy Carver.

Ook vroeg Carver zich af wat de mensen bij DC Studios, HBO Max, Warner Brothers Televsion en Berlanti Productions aan het roken waren toen ze een knotsgekke serie als Doom Patrol groen licht gaven.

Het vierde en laatste seizoen is nu bezig op HBO Max en de laatste zes afleveringen zullen later dit jaar verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 15 best bekeken tv-series in 2022 in de Verenigde Staten
Series / Nieuws

Dit zijn de 15 best bekeken tv-series in 2022 in de Verenigde Staten

Zie hier de lijst met de vijftien best bekeken tv-series van 2022 in de Verenigde Staten.

2022 was zonder twijfel een goed jaar voor tv-series. Maar welke serie was het populairst? Deadline deelde onlangs de top vijftien meest bekeken series in 2022 in de VS.

Netflix domineert de ranglijst in de Verenigde Staten met series als Stranger Things en Wednesday. Verder weten alleen Prime Video en Disney Plus hier en daar een plekje in te pikken.

Meest bekeken tv-series


In de top vijftien meest bekeken Originals uit 2022 staan maar liefst dertien Netflix-series, met twee Prime Video-series er tussen gepropt. Hier is de volledige top vijftien:



Dan is er ook nog een top vijftien gebaseerd op alle streamingprogramma's beschikbaar, dus ook inclusief oudere series zoals NCIS waar inmiddels al 356 afleveringen van online staan.

Natuurlijk staat deze serie dan hoger in een lijst gemaakt gebaseerd op bekeken minuten, dan bijvoorbeeld het pas verschenen Wednesday - daar zijn immers nog maar acht afleveringen van beschikbaar.



Hoewel het al een tijdje niet zo goed gaat met Netflix, liegen de kijkcijfers er niet om: het platform is nog steeds onwijs populair, in ieder geval in de Verenigde Staten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'El Commandante Fort'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'El Commandante Fort'

Rommelige en onoprechte documentaire over een oppervlakkige en oninteressante persoon.

Regie: Patricio Alvarez, Marcelo Burgos, Nicolás Goldbart, e.a. | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 35-62 minuten | Jaar: 2023

Omwille van het product kan er soms wel een beetje gesjoemeld worden bij het maken van een documentaire. Dat mag, als het de authenticiteit maar niet schaadt. El Commandante Fort is een nep misbaksel. Sterker nog: terwijl je de vierdelige serie bekijkt bekruipt je steeds meer het gevoel dat de rijke familie Fort deze serie bedacht en betaald heeft.

In Argentinië kennen ze Patty Brard niet, in Nederland kennen wij de Argentijnse socialite Ricardo Fort niet. Hij is een van de zoons van een steenrijke chocoladeproducent en de enige die een ander levenspad koos. Hij wilde zanger worden, probeert ook acteur te zijn, presentator en YouTuber. Uiteindelijk werd hij gewoon beroemd om wie hij was: een soort Patty Brard anno nu, maar dan met minder talent en meer geld. En de Argentijnen vraten het op.

Een stukje uit de korte serie-omschrijving: "Terwijl hij zocht naar roem en populariteit werd hij een LHBTQ+-activist." Dat zou best kunnen, maar dit zul je niet vinden in deze vier afleveringen. Eigenlijk kan je maar weinig halen uit deze documentaireserie, want zij lijkt te zijn gemaakt voor mensen die al helemaal bekend zijn met Ricardo Fort. Oftewel: mensen die in Argentinië wonen.

Voor de rest van de wereld is dit een chaotisch gebeuren. Ten eerste, als je geen Spaans spreekt: succes, want de ondertiteling raast voorbij. Die is niet gemaakt door iemand die snapt hoe het moet. Ten tweede, elke aflevering heeft een andere stijl. Ten derde, er komen veel momenten aan bod maar ze worden zelden toegelicht.

In de eerste aflevering wordt een korte introductie gevolgd door een overvloed aan voorvallen uit het latere leven van wijlen Ricardo Fort. Het gaat veel te snel waardoor je geen idee hebt wie hij nou eigenlijk was. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een ruzie tijdens een interview. Het klinkt alsof Fort iemand fysiek aanviel, maar dat is een voorval waarvan de makers denken dat jij hier als Nederlandse kijker wel bekend mee zal zijn, dus ze hoeven het niet uit te leggen of te laten zien.

Belangrijker nog: deze Ricardo Fort is echt een enorme eikel. Ieder zijn ding, maar ondanks dat hij een multimiljonair is oogt hij als een domme, oppervlakkige en ordinaire vent. In elke aflevering wordt door iemand gezegd is dat hij zo authentiek was. Apart, want qua uiterlijk heeft hij zich helemaal verbouwd en qua persoonlijkheid is het iemand die het ene moment zegt dol te zijn op A en even later zegt dat hij niets moeten hebben van A. Hij lult maar wat, want hij hoort zichzelf gewoon graag spreken.

Behalve dat je nergens ziet dat hij een activist was, zie je ook nooit waar deze man goed in was. Ja, hij kon een beetje zingen (ontdek je pas in de tweede aflevering), maar niets bijzonders. We zien hem nooit echt acteren, een instrument bespelen, niks. Het was gewoon een vent die er met geld voor zorgde dat hij op televisie kwam en blijkbaar vonden de inwoners van Argentinië hem wel charmant. Met name vrouwen.

De derde aflevering focust zich op zijn twee kinderen die hij via een surrogaat kreeg. Beetje lullig voor ze dat hun vader ongezond leefde en ruim voor zijn vijftigste al stierf. Maar ach, ze zijn rijk. Zoonlief lijkt pa's arrogantie te hebben geërfd en dochter kreeg het gebrek aan intelligentie afgaand op de lege blik in de ogen. Ricardo Fort is al helemaal opgehemeld, maar wanneer je aan het einde van die aflevering een bizarre en tenenkrommend slechte videoclip te zien krijgt gemaakt door die kinderen lijkt het wel duidelijk: deze documentaire hebben ze zelf laten maken.

De laatste aflevering gaat over Fort kort voor zijn dood. Chronisch pijn, meerdere operaties, niets mocht baten. Gaat de regisseur ervanuit dat we inmiddels zijn vergeten dat Ricardo in de eerste aflevering zei dat dokters hem vertelden hoe hij moest omgaan met zijn fysieke klachten maar dat hij niet van plan was naar ze te luisteren, want niemand vertelt Ricardo wat hij moet doen?

Fort was wel aanhanger van meer onzin. The Secret, een levensstijl die zegt dat als je roept dat je iets gaat krijgen je het ook krijgt. Lekker makkelijk, als je genoeg op je rekening hebt om alles te bekostigen. Of karma, dat tijdens een kort gesprek wordt uitgelegd door te stellen dat een aardbeving in Haïti heeft plaatsgevonden omdat de bevolking blijkbaar iets heeft gedaan om die ramp te verdienen.

El Commandante Fort is een nepdocumentaire over een nepfiguur, een stijlloze patser die je graag vertelt hoeveel Rolls Royces hij bezit maar doet alsof het niet aan hem ligt dat een doorbraak als artiest nooit is gelukt. Hij was in ieder geval géén LHBTQ+-activist. Stop making stupid people famous, zelfs wanneer ze het op eigen kosten proberen.

★☆☆☆☆

El Commandante Fort is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in februari
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in februari

Komende maand is er genoeg te zien op Netflix met veel spanning, mysterie en romantiek.

Netflix zet in februari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder een overzicht van de acht grootste of meest opvallende series die jou volop bezig houden komende maand.

Freeridge (seizoen 1)



Verschijnt op: 2 februari
Genre: Komedie / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Een groep vrienden hebben misschien, of misschien wel niet, een dodelijke vloek ontketend waarbij ze een nieuw avontuur tegemoet gaan.





Class (seizoen 1)



Verschijnt op: 3 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Wat zou er gebeuren als drie jongens van de verkeerde kant van de straat ineens op een zeer elitaire school in Delhi terecht komen? In Class worden de dramatische dynamieken getoond van deze elitaire school en de tumultueuze gebeurtenissen die volgen.





You (seizoen 4 - aflevering 1-5)



Verschijnt op: 9 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Een gevaarlijk charmante en intensief geobsedeerde jongeman gaat extreem ver in zijn pogingen om hemzelf in het leven te voegen van degenen waar hij op gefixeerd is.





In Love All Over Again (seizoen 1)



Verschijnt op: 14 februari
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: In 2003 bereidt de jonge filmstudent Irene zich voor om een korte film te maken. Tijdens het casten ontmoet ze Julio, op wie ze al snel verliefd wordt. Naarmate de tijd vordert brengt het leven hen op andere paden tot het moment in het heden waarin zij zich begeven.






Red Rose (seizoen 1)



Verschijnt op: 15 februari
Genre: Drama / Horror / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Gedurende een lange, hete zomervakantie na de middelbare school worden de vriendschappen van een groep tieners geïnfiltreerd door de Red Rose app. Deze app verspreidt zich op hun smartphones en bedreigt ze met gevaarlijke gevolgen als ze de eisen die gesteld worden niet opvolgen.






Outer Banks (seizoen 3)



Verschijnt op: 23 februari
Genre: Actie / Criminaliteit / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Een groep tieners uit de verkeerde kant van de stad stuitten op een schatkaart die een lang verborgen geheim onthult.






Formula 1: Drive to Survive (seizoen 5)



Verschijnt op: 24 februari
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze docuserie volgt het FIA Formule 1 wereldkampioenschap gedurende meerdere seizoenen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer'-ster Sarah Michelle Gellar kondigt trots nieuwe serie aan
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer'-ster Sarah Michelle Gellar kondigt trots nieuwe serie aan

Van bekende vampierenjager naar mysterieuze wezens in California. De actrice is terug!

Vooral groot eind jaren 90 en het begin van het millennium, de Amerikaanse actrice Sarah Michelle Gellar is waarschijnlijk het meest bekend om haar rol als Buffy in de serie Buffy the Vampire Slayer. Maar nu is ze weer helemaal terug in het nieuwe Wolf Pack.

In een bericht op Instagram vertelt Gellar dat haar nieuwe serie in première is gegaan en aftrapte met de aflevering From a Spark To a Flame. In de aanloop naar de première heeft Paramount+ de serie al behoorlijk geplugd bij fans. Waaronder meerdere teasers, trailers en een vertoning op het CCXP evenement in São Paulo.

Ontwaking van een verschrikkelijk wezen


De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Edo van Belkom. Het verhaal van Wolf Pack gaat over een een jongen en meisje wiens leven voor altijd veranderen als een bosbrand in Californië een verschrikkelijk bovennatuurlijk wezen doet ontwaken die als eerst een file op een snelweg onderaan de brandende heuvels aanvalt.

Naast dat Gellar in de serie speelt is ze ook uitvoerend producent. Voor deze serie probeert ze haar ervaring uit Buffy the Vampire Slayer mee te nemen. Toen al wilde ze alle facetten van het maken van zo'n serie eens uitproberen. Van het opereren van de camera tot het mixen van geluid. In deze serie weet ze ook weer volledig 'hands on' te zijn.

De serie is in Amerika te zien op Paramount+. Daar veel series van Paramount+ in Nederland op SkyShowtime te zien zijn zal er hoogstwaarschijnlijk binnenkort een release op die streamingdienst komen.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het zoveel jaar later nu toch met de cast van 'House'?
Series / Featured

Hoe is het zoveel jaar later nu toch met de cast van 'House'?

Een overzicht hoe het de cast van het voorheen zeer populaire 'House' is vergaan nadat de serie was afgelopen.

De serie House met een glansrol van Hugh Laurie is inmiddels alweer meer dan tien jaar afgelopen. De serie begon in 2004 en heeft acht seizoenen gelopen waarbij een groep doktoren onder de bezielende leiding van dokter Gregory House allerhande bijzondere ziektes probeerde op te lossen. Hoe is het nu zoveel jaar na dato eigenlijk met de acteurs uit deze serie?

Hugh Laurie


Hugh Laurie kwam eigenlijk bij toeval in het project terecht: hij nam een video-auditie op waarbij hij een Amerikaans accent imiteerde. De producers hadden niet eens door dat ze naar een Britse acteur keken. Dankzij de rol kreeg de acteur de Orde van het Britse rijk en twee Golden Globes.

Hij is sinds 1989 gelukkig getrouwd met Jo Green. Ze hebben drie kinderen. DE laatste tijd is Laurie nog meer zelden te zien. Hij heeft herhaaldelijk toegegeven dat acht jaar constant filmen hem uitgeput heeft.

Lisa Edelstein


Haar personage, endocrinoloog Lisa Cuddy, had een affaire met House. Edelstein verliet de serie echter na zeven seizoenen. Ze speelde vervolgens vier jaar lang in Girlfriends 'Guide to Divorce. De actrice neemt nog steeds deel aan verschillende projecten, maar ze kan het daverende succes van House niet evenaren. Ze is sinds 2014 gelukkig getrouwd met kunstenaar Robert Russell.

Robert Sean Leonard


De acteur die James Wilson speelde, House's beste vriend en hoofd oncologie, is altijd actief geweest in het theater. Hij nam een behoorlijk grote pauze nadat de serie was afgelopen, maar keerde daarna gelukkig terug op het podium. Samen met Ethan Hawke richtte de acteur zijn eigen bedrijf op, dat Broadway-shows produceert. Tegelijkertijd schittert hij af en toe in films, maar niet in hoofdrollen. Sinds 2008 is Robert getrouwd met Gabriella Salick, een atlete, met wie hij twee kinderen heeft

Olivia Wilde


De actrice verscheen aan het begin van haar filmcarrière op de set van House. Ze speelde de rol van therapeut Remy Hadley. Het karakter van Hugh Laurie noemde haar 'Thirteen'. Vanaf House nam de carrière van Wilde een vlucht: ze speelde niet alleen in verschillende tv-series, maar ook in Hollywood-films.

In 2019 maakte Olivia haar debuut als regisseur. En op de set van haar tweede film had ze een affaire met Harry Styles. De actrice heeft twee kinderen met haar ex-vriend.

Jennifer Morrisson


De actrice begon met acteren in 1994, maar werd echt beroemd nadat ze de rol van Allison Cameron had gekregen. Op de set had Jennifer een echte romance met Jesse Spencer, partner op het scherm. Het stel verloofde zich zelfs, maar de actrice verbrak de verloving en cancelde de bruiloft.

Jennifer speelde een van de hoofdrollen in Once Upon a Time[i], dat zeven seizoenen duurde. Een paar jaar geleden regisseerde de actrice haar eerste film [i]Sun Dogs voor Netflix. Ze is in het voorjaar van 2022 getrouwd met acteur Gerardo Celasco.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De echte Anna uit Netflix-hit 'Inventing Anna' zit vast in huis en begint realityserie
Series / Nieuws

De echte Anna uit Netflix-hit 'Inventing Anna' zit vast in huis en begint realityserie

Anna Delvey, op wie 'Inventing Anna' is gebaseerd, begint reality serie 'Delvey's Dinner'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Netflix-miniserie Inventing Anna is een bizar en humoristisch verhaal, zij het met een scherp randje. Anna Delvey (echte achternaam Sorokin) is een Russisch-Duitse oplichtster die in New York mensen grote sommen afhandig maakte. Zij deed zich voor als rijke erfgename en socialite, en de bedragen had zij zogenaamd nodig voor het openen van galerijen.

Uiteindelijk is Delvey gearresteerd en in 2019 veroordeeld wegens verduistering. Sinds 2021 is zij voorwaardelijk vrij, maar heeft wel huisarrest.

Delvey's Dinner


De rechten op haar verhaal verkocht Delvey destijds aan Netflix voor $ 320.000. Ondernemend als altijd, heeft ze nu het plan om een reality serie te maken, waarin bekende artiesten en zangers bij haar komen eten. Wel is 'reality serie' nogal ironisch wanneer je bedenkt dat Delvey's levensverhaal neerkomt op verzonnen levens.

Butternut


Op dit moment is het de onafhankelijke Franse productiemaatschappij Butternut die zich bezighoudt met het ontwikkelen van de serie. Wanneer alles eenmaal gefilmd is, wordt de serie verkocht aan de hoogste bieder. Om deze reden is momenteel dan ook niet bekend wanneer en waar de serie te zien zal zijn.

Kijk Inventing Anna op Netflix.

Natuurlijk heeft Delvey een Instagram-account:

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans vragen Netflix om verantwoording vanwege 'That 70s Show'
Series / Nieuws

Fans vragen Netflix om verantwoording vanwege 'That 70s Show'

Gezien de kijkcijfers van 'That 90s Show' willen fans weten: waar blijft de voorganger?

That 90s Show doet het prima: 77% op Rotten Tomatoes. Op sociale media waren kijkers duidelijk in hun waardering, maar één vraag was vrij prominent vanuit het publiek.

Waarom is That 70s Show niet op het platform te vinden?

Positieve waardering



Twitteraar Sam refereert aan het frequente cancelen van succesvolle series:



Dan is daar gebruiker Mel:



Peacock platform


De voorganger That 70s Show is te streamen op het Peacock platform. Dit platform is te bekijken vanuit de Verenigde Staten en een aantal Europese landen (onder andere Duitsland en Italië), maar momenteel niet in Nederland.

De rechten op That 70s Show verliepen in 2019 voor Netflix, en de serie werd er in 2020 dan ook vanaf gehaald. Carsey-Werner, die de rechten hebben, zijn vervolgens met Peacock in zee gegaan. Of de voorganger in de toekomst terugkeert op Netflix en dus op meerdere platforms te zien zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

That 90s Show kun je tussentijds bekijken op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van de topserie 'Succession' krijgt eerste trailer!
Series / Nieuws

Seizoen 4 van de topserie 'Succession' krijgt eerste trailer!

We hebben eindelijk de eerste trailer ontvangen van het vierde seizoen van Succession!

HBO Max heeft eindelijk de eerste volledige trailer gedeeld van het vierde seizoen van de topserie Succession, met aan het einde een aangename verrassing: de releasedatum!

Dat Succession op de planning stond voor een release vrij vroeg in 2023 wisten we al, maar nu hebben we de bevestiging gekregen. Het vierde seizoen van Succession start op 26 maart op HBO Max.

Trailer seizoen 4 Succession


De trailer van Succession seizoen 4 toont dat het conflict waar de Roy-familie het derde seizoen mee afsloot meteen weer opgepakt zal worden. Logan Roy neemt het op tegen zijn vier kinderen, die samen lijken te werken om hun vader figuurlijk een kopje kleiner te maken.

Ook zien we Tom in gesprek met Logan, waarin hij vraagt naar de staat van hun relatie mocht het huwelijk tussen Tom en Shiv fout aflopen. Het huwelijk tussen die twee is nog nooit echt soepel gegaan, dus die optie lijkt vrij aannemelijk.

Succession is nu te checken op HBO Max. Het vierde seizoen gaat 26 maart van start.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 4 grootste verschillen van 'The Last of Us' met de videogame
Series / Nieuws

De 4 grootste verschillen van 'The Last of Us' met de videogame

De serie blijkt zich niet geheel aan de richtlijnen van de game te houden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gebaseerd op het razend populaire spel The Last of Us heeft HBO Max de game omgetoverd tot een gelijknamige serie. Ondanks dat de basis bij het spel ligt zijn er toch een aantal veranderingen aangebracht.

De game zelf kwam uit in 2013 en is te spelen op de playstation. Het is natuurlijk niet heel onverwachts dat er wat aanpassingen zijn gemaakt in het plot. Een game en een serie zijn namelijk een compleet andere ervaring. Hieronder zijn de grootste veranderingen op een rijtje gezet.

Op zoek naar de kern van de infectie


Een van de grootste veranderingen is toch wel zeker de focus op de oorsprong van de infectie. In de serie wordt dit namelijk veel meer belicht dan in de game. Zo start de tweede aflevering meteen met een fragment over een onderzoek naar het virus door een professor. Dit speelt zich af in Jakarta waar het is ontstaan.

Een nieuwe verspreider


The Last of Us aflevering 2 introduceert ook een andere grote verandering in HBO's serie ten opzichte van het originele spel namelijk ranken van planten, een soort takjes. In HBO's The Last of Us vervangen ranken de het concept van sporen uit de game die het virus verspreiden.

Een andere bestemming


In The Last of Us eindigt de State House sequentie met Tess die Joel smeekt Ellie naar Tommy te brengen. Het einde van Last of Us episode 2 wijkt hier enigszins van af, met Tess die Joel vertelt Ellie naar Bill en Frank te brengen, die Ellie uit Joels handen zullen nemen.

Het afscheid van Tess


De laatste verandering is de manier waarop we afscheid nemen van Tess. In de game verdwijnt ze in de horde geïnfecteerden. In de serie krijgt ze echter een bevredigender einde. Zo sterft ze bij het opblazen van het State House, om wraak nemen op de geïnfecteerden terwijl dit Joel en Ellie tijd geeft om te ontsnappen.

Voor wie al razend benieuwd is naar de volgende aflevering kan hieronder alvast de trailer bekijken:



The Last of Us is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit viral detail in 'The Last of Us' kwam eigenlijk alleen maar door een fout
Series / Nieuws

Dit viral detail in 'The Last of Us' kwam eigenlijk alleen maar door een fout

Piano kikker zou nooit een ding geweest zijn as het eerste idee meteen zou zijn gelukt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Of je nu al een fan was van de game, of zonder achtergrondkennis de serie bent gaan kijken, iedereen is op slag verliefd geworden op The Last of Us. Alle kleine details maken de serie, maar dit detail zou eigenlijk heel anders zijn geweest.

Op hun reis naar de Fireflies moeten Joel Miller (Pedro Miller), Tess (Anna Torv) en de 14-jarige Ellie (bella Ramsey) door een verlaten hotel heen. De lobby is helemaal ondergestroomd met water, wat voor een extra post-apocalyptisch gevoel zorgt.

Terwijl Ellie met haar fantasie de verlaten hotel lobby omtovert tot een chique hotel, speelt er op de achtergrond een kikker piano. Deze kikker is viraal gegaan en iedereen houdt ontzettend van de kikker.

Er was eerst geen kikker


Maker Neil Druckmann deelde in een tweet het verhaal van de piano kikker. Nu blijkt het dat het eerst helemaal geen kikker zou zijn!

Het idee was dat een zeemeeuw onze geliefde kikker op zou eten. Blijkbaar had de meeuw niet zo'n honger, aangezien de vogel totaal niet meewerkte. In plaats van dat de kikker opgegeten werd, springt hij nu vrolijk over de toetsen heen.

Bekijk hieronder de tweet, reacties van fans en de scène met de kikker en stream The Last of Us op HBO Max.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Next Generation'-sterren gaan 'Star Trek: Picard' niet overleven
Series / Nieuws

'Next Generation'-sterren gaan 'Star Trek: Picard' niet overleven

Niet alle personages van The Next Generation zullen het einde van seizoen 3 van Picard halen, maar niets is zeker.

In het derde en allerlaatste seizoen van Star Trek: Picard zullen veel sterren van Star Trek: The Next Generation te zien zijn. De serie zit echter vol gevaar en dat betekent dat zeker niet iedereen Picard zal overleven.

De cast van The Next Generation heeft al vaker gezegd dat er nog veel meer Star Trek-avonturen zullen komen. Toch kan showrunner Terry Matalas niet de veiligheid van elk personage garanderen.

Matalas bevestigde dat niet iedereen veilig is in een interview met SFX Magazine. Hij plaagde echter ook dat je met de sci fi-setting van Star Trek nooit zal weten wat er allemaal nog zou kunnen gebeuren en wie er allemaal nog terug zouden kunnen komen.

De volgende generatie


Voor Matalas gaat het derde seizoen van Picard over The Next Generation-personages die eindelijk de fakkel doorgeven aan hun opvolgers.

Dit is wat hij over het derde seizoen zei:
"Dit seizoen is vooral het doorgeven van de fakkel aan de volgende generatie. Dus het zal echt aan de fans zijn om te beslissen of ze meer willen zien. Star Trek is altijd aan de fans geweest. De fans brachten de personages uit de originele serie terug in speelfilms en conventies en hielden alles levend. Dus we zullen zien".

De trailer zal te zien zijn tijdens de rust van de NFL AFC Championship-wedstrijd en stream Star Trek: Picard op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène werd geheel uit 'The Last of Us' geknipt
Series / Nieuws

Deze scène werd geheel uit 'The Last of Us' geknipt

De serie heeft één groot verschil met de game, maar uitvoerend producenten zijn veel blijer met de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe serie The Last of Us heeft tot nu toe de game op een geweldige manier tot leven gebracht. Als het aan de uitvoerende producenten had gelegen, had de game er net iets anders uitgezien.

In het begin van de tweede aflevering was er een hele uitleg over de schimmelinfectie. Professor Ibu keek in Jakarta naar de schimmelinfectie en kreeg te horen dat het de hele stad geïnfecteerd had.

Deze scène is enorm belangrijk voor de wereld van The Last of Us. Kijkers krijgen zo te zien hoe gevaarlijk het virus is en dat het een wereldwijd probleem is.

Anders dan in de game


Het is een enorme afwijking van hoe de game is gemaakt. De game blijft in Amerika en laat nergens de rest van de wereld zien.

Dit betekent niet dat er nooit nagedacht is om het virus wereldwijd te laten zien. Uitvoerend producent Craig Mazin vertelde in de laatste aflevering van de podcast van The Last of Us dat ze graag een wereldwijde montage hadden willen laten zien in de game, maar er simpelweg geen geld voor hadden.

Bekijk hieronder de podcast en de openingsscène van aflevering twee en stream The Last of Us op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.