Nieuwe 'Squid Game'-realityserie zet deelnemers letterlijk in de kou

'Squid Game'-reality serie filmt in Londen

Red Light Green Light spel uit de serie leidde door kou tot onderkoelde deelnemers.

Valeria Milic, 27 januari 2023 15:00

Het onbreekt Netflix niet aan creativiteit. De streaming-gigant opende een tijdje terug de wereldwijde casting voor Netflix: The Challenge. De reality-serie speelt de spellen uit de hitserie Squid Game.
De opnames zijn inmiddels van start gegaan in Londen. Als we de berichten mogen geloven, verliep dit echter niet even soepel.

Red Light Green Light

Men is gestart met 456 kandidaten, en de hoofdprijs betreft $ 4,56 miljoen dollar: dit is ook te zien op de aankondiging hieronder. Het welbekende spel Red Light Green Light werd in een enorme vliegtuighangar opgenomen. Jammer genoeg bleken de weersomstandigheden tegen te werken.

Heftige onderkoelingsverschijnselen

De temperatuur schommelde rond het vriespunt. Ook al hadden de deelnemers thermisch ondergoed en speciale handschoenen, dit bleek niet afdoende. "We stonden ontieglijk lang stil. Sommigen konden hun voeten niet bewegen door de kou. Iemand riep 'eerste hulp', maar de crew bleef gewoon verder filmen".

Medische assistentie

Uiteindelijk werd er medische assistentie verleend: naar verluidt ging het om minder dan vijf mensen. De makers hebben het volgende verklaard: "Hoewel het enorm koud was, is het niet waar dat er sprake was van ernstige verwondingen. Veiligheidsprocedures staan hoog in het vaandel voor ons".

Het is nog niet bekend wanneer deze bijzondere serie, met of zonder oorwarmers, van start gaat op Netflix. Ondertussen is daar altijd nog seizoen 1 van Squid Game.Lees meer over: Squid Game, reality serie, Netflix, The Challenge

Populair nieuws