search
Opvallende film op Disney+ is het meest bekeken in 2022
Films / Nieuws

Opvallende film op Disney+ is het meest bekeken in 2022

Disney's Encanto komt uit 2021, maar was de grote streaminghit van afgelopen jaar.

De animatiefilm Encanto was in 2021 een van de grote bioscoopreleases van Disney. Daarna verscheen de film van regisseurs Jared Bush en Byron Howard uiteraard snel op Disney+. Nu blijkt dat de film nog altijd zeer goed wordt bekeken. Encanto is in de States zelfs de meest bekeken streamingfilm van 2022.

De animatiefilm is op Disney+ ontzettend vaak gestreamd in 2022. Maar liefst 27.416 miljard minuten. Op de tweede plaats staat ook een Disney+-titel, namelijk Pixars Turning Red. Dit meldt Nielsen via Variety.

Disney+ en Netflix


Ook de animatiefilms Sing 2 (op Netflix) en Momoa (op Disney+) noteerden flink wat streamingminuten. De eerste speelfilm is The Adam Project van Netflix, met 6.141 miljard minuten.



Disney-topper


Encanto vertelt het verhaal van een bijzondere familie, de Madrigals, die verscholen wonen in de bergen van Colombia, in een magisch huis, in een levendig stadje, in een wonderbaarlijke plek genaamd Encanto.

"Mirabel is een heel grappig, liefdevol personage dat ook heel erg verlangt naar iets meer," zei Stephanie Beatriz eerder over haar personage Mirabel. "Ze is ook niet bang om op te komen voor wat ze weet dat juist is - iets waar ik van hou en waar ik veel mee bezig ben."

Ook in Nederland


Je kunt Encanto uiteraard gewoon kijken op Disney+.

Aanbevolen artikelen