search
Phoebe Waller-Bridge brengt 'Tomb Raider' naar Prime Video
Series / Nieuws

Phoebe Waller-Bridge brengt 'Tomb Raider' naar Prime Video

Weer een nieuwe poging om de iconische game naar realiteit om te zetten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De iconische videospellen over Lara Croft: Tomb Raider zijn haast niet weg te denken. Niet heel gek dat we het personage ook graag in live-action zouden zien.

In 2001 werd Tomb Raider voor het eerst op het witte doek gebracht, met Angelina Jolie als Lara Croft. Daarna kwam Alicia Vikander, in 2018, en sindsdien is het stil rondom de franchise.

Terugkeer


Het lijkt er nu op dat het personage wederom in live-action te zien zal zijn, dit keer als TV-serie op Prime Video. Fleabag-bedenker en actrice Phoebe Waller-Bridge zal verantwoordelijk zijn voor het script en is ook producent van de serie.

Dat Waller-Bridge een actie-avonturenserie aan kan heeft ze eerder bewezen als schrijver en producer van de serie Killing Eve. Ook schreef ze mee aan de James Bond-film No Time To Die.

Casting


Ondanks dat Waller-Bridge ook een begenadigd actrice is, zal de rol van Lara Croft voor iemand anders zijn weggelegd. Wie, dat is nog onzeker, als het aan Twitter ligt zal dat geen probleem zijn.Alicia Vikander


Ook wordt er hard geroepen om Alicia Vikander de rol te geven. De actrice kroop in 2018 in de rol van Lara Croft op het witte doek, en zou dat in 2019 herhalen.

Helaas gooide de pandemie roet in het eten en is er sindsdien weinig meer over de film gehoord. Het is daarom niet vreemd dat fans Vikander nog een keer in de rol willen zien.

Zowel Alicia Vikander als scenarioschrijfster Misha Green staan nog steeds open voor een tweede Tomb Raider-film.Wanneer de Tomb Raider serie op Prime Video te zien zal zijn is nog niet zeker. Uiteraard houden we je op de hoogte van casting nieuws en release data!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen