search
Dit zijn de ware redenen dat 'The Big Bang Theory' stopte

Dit zijn de ware redenen dat 'The Big Bang Theory' stopte

'The Big Bang Theory' eindigde ondanks fantastische kijkcijfers, een kijkje naar de redenen hiervoor.

Valeria Milić
The Big Bang Theory was één van Chuck Lorre's enorme successen. De vrolijke serie over onhandige wetenschappers scoorde consistent enorm. Toch was seizoen 12 het laatste, wat de vraag opwerkt waarom men eigenlijk koos om te stoppen.

Zoals wel vaker het geval is, spelen ook hier meerdere dingen mee.

Hoofdrolspeler zegt bazinga


Jim Parsons (Sheldon Cooper) was 34 toen de serie begon en dat maakte hem 46 in seizoen 12. Het was tijd om verder te gaan. "Alle verhalen waren wel verteld, en ik was inmiddels van middelbare leeftijd. Rond blijven lopen in t-shirts met comic book motieven werd een beetje mal".

Bericht aan de grote baas


Parsons vertelde Lorre dat hij wilde stoppen met TBBT. Bij de eerste repetitie van seizoen 12 liet Lorre de hoofdrolspeler zelf zijn verhaal doen aan zijn collega's. In tranen, dat dan weer wel.

Lorre vertelde direct hierna dat seizoen 12 voor iedereen het slot zou zijn. Hij had de zakelijke afweging gemaakt of hij door zou gaan zonder een Sheldon. Dan zou hij alles om moeten gooien en daar had hij geen trek in.

Format op zijn retour


Tot slot was TBBT een komedie volgens een format dat in 2019 zo zoetjes aan uit de tijd was. Het filmen met meerdere camera's, sterke belichting, live publiek, en vervolgens het monteren van een ingeblikte lach, het was inmiddels een dinosaurus geworden.

De vrolijke nerds en hun letterlijk fel belichte avonturen eindigden uiteindelijk dan ook met de gerepareerde lift.The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.

Bekijk op instagramAanbevolen artikelen