search
Dit 'Game of Thrones'-personage zou kunnen opduiken in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Dit 'Game of Thrones'-personage zou kunnen opduiken in 'House of the Dragon'

'House of the Dragon' speelt 200 jaar voor 'Game of Thrones', toch is het mogelijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In House of the Dragon maken we nader kennis met Daenerys' uitgestorven familie: de Targaryens. Dit is bij lange na niet de enige adellijke Westerosi-familie van wie we de voorouders zien verschijnen.

In principe kan echter ook letterlijk hetzelfde personage uit Game of Thrones in House of the Dragon verschijnen.

Geen tegenspraak met de mythos


We weten al dat Melisandre (Carice van Houten), volgelinge van R'hllor, eeuwenoud is. In seizoen 6 zien we de ware gedaante wanneer ze haar choker afdoet voor het slapengaan en er plotseling een hoogbejaarde vrouw staat. Ze leefde dus al in de tijd dat de Dans der Draken zich afspeelde.

Een D&D plotwending


Hoewel het dus zou kunnen, is het wel zo dat Melisandre in die tijd zeer waarschijnlijk in het verre Asshai zat, om bepaalde soorten magie te leren. Als kind werd ze door één van de rode tempels van R'hllor gekocht, en die zijn letterlijk aan de andere kant van het water.

Fans zijn in elk geval niet te spreken over een mogelijk bezoekje van Melisandre. "Typisch het soort plotwending die D & D (de showrunners van GOT) zouden bedenken," menen sommigen op Reddit. Anderen becommentariëren dat "we binnenkort wellicht ook Voldemort, Legolas en Yoda kunnen verwelkomen".



Ook al is ze een intrigerend figuur, Melisandre heeft op dit moment nog niets met het verhaal te maken. Fans hebben dus ook liever dat dit zo blijft.

Game of Thrones valt in zijn geheel te bekijken op HBO.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen