search
Russell T. Davies' terugkeer redde 'Doctor Who' van nieuwe ondergang
Series / Nieuws

Russell T. Davies' terugkeer redde 'Doctor Who' van nieuwe ondergang

"Ik ben enorm trots, er komen een paar heel erg sterke afleveringen aan!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De terugkeer van Russell T. Davies als showrunner voor Doctor Who lijkt nu al een grote hit te gaan worden.

Davies' eerste era als showrunner bij de populaire science fiction serie maakte hem al bijna onaantastbaar. Hij was immers degene die de serie weer nieuw leven inblies in 2005.

Disney


Maar wat brengt Davies nu, na veertien jaar, terug naar Doctor Who? De terugkeer van David Tennant als de Veertiende Doctor is een grote factor, maar ook de samenwerking met Disney telt zwaar.

"Het is één van de redenen dat ik terug ben - je kunt verhalen vertellen op een veel grotere schaal. Ik heb nog steeds dezelfde problemen: ik moet scènes verwijderen omdat ze te duur zijn, de hoeveelheid monster inperken en meer van die dingen," zegt Davies.

"Maar mijn fantasie voelt vrijer, veel vrijer. Het is geweldig om zo te kunnen schrijven. Ik ben er erg trots op. Oh mijn god, er komen een paar sterke afleveringen aan!"



Redder in nood


De terugkeer van Russell T. Davies kwam op het goede moment. Aan het eind van Chris Chibnall's tijd als showrunner leek het erop dat de show gecanceld zou worden.

De kijkcijfers kelderden, De complexe veranderingen van Chibnall, die uiteindelijk weer geen veranderingen bleken, sloegen niet aan. Kortom, de BBC was bezorgd.



Een groter probleem was echter dat de BBC geen flauw idee had voor de toekomst van het programma - en er was geen nieuwe showrunner om het van Chris Chibnall over te nemen.

Visie


Gelukkig stond Russell T. Davies klaar om Doctor Who opnieuw te redden. Met een groter budget, betere marketing en ver gevorderde plannen voor spin-offs van de show lijkt Davies het tij nu al te keren.

Helaas moeten we nog tot het eind van het jaar wachten, wanneer David Tennant en Catherine Tate opnieuw drie afleveringen lang de TARDIS betreden voor de zestigste verjaardag van de serie.



Nieuwe afleveringen zijn uiteraard bij de BBC te zien, maar in de toekomst ook op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen