Ook voor 'Doctor Who' liggen de volgende spin-offs al klaar

'Doctor Who' krijgt ook meerdere spin-offs

Nadat de iconische serie is verhuisd naar Disney blijkt er ineens heel veel ruimte voor uitbreiding.

Glenn Walsh, 28 januari 2023 15:31

Een van de meest langlopende series en geliefd bij miljoenen fans is Doctor Who. De serie afkomstig uit het VK heeft sinds kort een nieuw plekje bij Disney en mede hierdoor ziet showrunner Russel T. Davies kansen voor een waar 'Whoniverse'.
Jarenlang is de serie geproduceerd door de BBC. Het bleek echter dat deze Britse publieke omroep bepaalde grenzen had aan wat ze met een serie als Doctor Who aankonden. Daar de BBC een publiekelijk betaalde zender is konden ze niet meten met de budgetten van bedrijven als Disney. Nu ze daar zitten is de weg vrij voor meerdere spin-offs.

Het is tijd voor de volgende fase

Davies is ook weer terug als showrunner voor de komende reeksen Doctor Who. Hij vond het een geschikt moment om weer terug te keren voornamelijk vanwege de kansen die er nu liggen om een Doctor Who-universum te maken als dat van Marvel of Star Wars. Hij heeft absoluut geen kritiek op de BBC maar ziet dat het nu tijd is voor de volgende fase.

Hij heeft al plannen om spin-offs te maken die zullen draaien om de iconische monsters als de bekende Daleks en Cybermen. Na zijn vertrek in 2008 als showrunner van Doctor Who is hij dus nu weer klaar voor een nieuw avontuur. Hij is niet de enige die terugkomt. Ook voormalig doctor David Tennant maakt in het nieuwe seizoen weer zijn opwachting.

Eind van dit jaar komt het nieuwe seizoen van Doctor Who uit. Kijk in de tussentijd alle afleveringen op Prime Video.

Lees meer over: Doctor Who, Russel T Davies, David Tennant, BBC, Disney, Disney Plus

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws