Disney+ cancelt grote fantasyserie na slechts 2 seizoenen

Disney+ cancelt fantasyserie al na 2 seizoenen

De geliefde kinderboekverfilming kon helaas niet meer rekenen op verlenging.

Mitchell van Vuren, 31 januari 2023 23:36

De geliefde fantasyreeks The Mysterious Benedict Society is na slechts twee seizoenen geannuleerd bij Disney+. Afgelopen weekend kwam co-bedenker Phil Hay met het slechte nieuws naar buiten.
Via sociale media vertelde de filmmaker dat het einde van de serie daar was, en dat hij trots is op wat hij met zijn collega's heeft bereikt. Het was voor iedereen een geweldige ervaring, en bij deze ervaring zal het dus ook gaan blijven.

In de serie worden vier hoogbegaafde wezen opgeleid door de mysterieuze meneer Benedict om de wereld te redden van een globale crisis, genaamd de Emergency. Het verhaal is gebaseerd op een bekend kinderboek van Trenton Lee Stewart met dezelfde naam en kon zo al rekenen op een groot fandom.


Laatste woorden van de maker

Zo komt het verhaal na twee seizoenen toch ten einde. Het markeert de afloop van een abnormale productie, die in de eerste plaats was bedoeld voor Hulu in plaats van Disney+. Corona stak daar echter een stokje voor, waardoor de laat opgeleverde afleveringen werden aangekocht door Disney.

Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden, zijn de eerste twee seizoenen nog steeds te vinden bij Disney+.


Lees meer over: the mysterious benedict society, disney plus, boek, serie, kind, Trenton Lee Stewart, Phil Hay

Populair nieuws