Dit zijn 4 van de beste James Bond-films en op deze streamingdienst kijk je ze

Dit zijn 4 van de beste James Bond-films

We helpen je de beste Bond te kiezen uit 25 films.

Thuur Hutjens, 1 februari 2023 06:38

Met in totaal 25 James Bond-films is het moeilijk om de meest iconische te kiezen. Welke geeft de ultieme Bond-garantie? We zetten de mooiste 007-films voor je op een rijtje.

Goldeneye

Voor Millennials is Goldeneye met Pierce Brosnan de ultieme kennismaking met James Bond. De acteur is charmant, gevat en kan droog uit de hoek komen. 007 moet de wereld van ondergang redden.

Dit keer door een aanval van een satelliet op een grote Europese stad te voorkomen. Maar waar is deze schotelantenne gevestigd? Sean Bean speelt de antiheld en de Nederlandse Famke Janssen vertolkt zijn psychopathische handlanger.

Goldfinger

Onder de fans steekt Goldfinger met kop en schouders boven de andere films uit. De schurk die, zo gaat het gerucht, alles in goud kan veranderen bereikte gelijk een iconische status met zijn puntige reactie op Bonds vraag:

"Do you expect me to talk?...", vraagt Sean Connory als 007. "No, Mr. Bond. I expect you to die." Ook de kleine Oddjob met zijn gevaarlijke hoed spreekt tot de verbeelding.

Skyfall

Bond valt diep vanuit de lucht, maar komt hij nog overeind? De film bevat alle basiswaarden waar Bond-fans zo van houden. Geen ingewikkelde gadgets, maar optimaal gebruikmaken van de omgeving.

Om zo een voordeel te genereren ten opzichte van vaak, onzichtbare en altijd, onberekenbare tegenstanders.No Time To Die

Met de nieuwste Bond-film is duidelijk een andere weg ingeslagen dan voorheen. Was de Britse geheim agent eerder alleen werkzaam en daadkrachtig. Nu is de nieuwe Bond vooral emotioneel, twijfelt over zijn keuzes, reflecteert en heeft zelfs een gezin.

De rol van 007 in het agentschap wordt tijdelijk overgenomen door een vrouw. De makers van No Time To Die proberen zo een breder publiek te bereiken en mee te gaan in de steeds meer gangbare, sociale ethiek van gelijkwaardige, onderlinge verhoudingen.


Wie wordt de nieuwe 007?

Daniel Craig is gestopt als James Bond. Er spelen geruchten dat de nieuwe 007 wel eens een vrouw zou kunnen zijn. Dit is nog niet officieel bevestigd en wordt allemaal goed geheim gehouden door de producenten.

No Time To Die is ook de enige film in dit rijtje die je alleen met een Prime Video-abonnement kan kijken. Voor een andere, favoriete Bond-film betaal je 3,99 euro extra.


Lees meer over: James Bond, 007, No time do Die, Goldeneye, Goldfinger, Skyfall

Populair nieuws