Derde aflevering 'The Last of Us' had nog veel langer kunnen duren

'The Last of Us' had nog veel langer kunnen duren

Een aflevering van maar liefst 72 minuten had dus nóg veel langer kunnen zijn.

Glenn Walsh, 2 februari 2023 01:47

Het nu al enorm succesvolle The Last of Us bracht afgelopen maandag de derde aflevering uit en kon op veel lof rekenen bij de kijkers. Het aangrijpende verhaal over Bill en Frank was volgens maker Craig Mazin oorspronkelijk veel langer.
De serie begon met Joel en Ellie maar het verhaal wijkte al snel af naar dat van Bill. Het type persoon dat zich al enorm heeft voorbereid op een apocalypse en zich heel goed staande weet te houden in een verscheurde wereld. Over een reeks van flashbacks leert hij Frank kennen waarmee hij uiteindelijk jarenlang samen weet te wonen.

Ontroerend goed, maar te lang

Mazin vertelt dat Peter Hoar, de regisseur van aflevering drie, samen met de monteur een oorspronkelijke versie van meer dan twee uur hadden gemaakt. Hij werd erg emotioneel toen hij Nick Offerman en Murray Bartlett als respectievelijk Bill en Frank in de oorspronkelijke versie zag maar realiseerde zich al snel dat er ergens in gesneden moest worden.

Hij vertelt er zelf over: "Ik keek de versie die ze me opstuurde en het was zo goed. Ik moest zo hard huilen, en het greep me zo aan. We hebben hier ook enorm hard aan gewerkt maar ik wist dat we geen twee uur durend verhaal konden tonen. En ik wou dat HBO en de kijkers ook niet aandoen. Ik wilde dat de kijkers achterlaten met een verlangen naar meer.".

Kijk elke week The Last of Us op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Craig Mazin, Nick Offerman, Murray Bartlett, Peter Hoar, HBO, HBO Max

Populair nieuws