Verwachtingen voor de opvolger van 'Band of Brothers' lopen steeds hoger op

Hoge verwachtingen van opvolger 'Band of Brothers'

De realistische beelden in soortgelijke oorlogsfilms zorgen dat het verwachtingspatroon rond 'Masters of the Air' steeds hoger wordt.

Bas de Kramer, 2 februari 2023 06:00

De serie Masters of the Air van Steven Spielberg en Tom Hanks is aanstaande. Dit wordt de derde oorlogsserie van hun hand, na Band of Brothers en The Pacific. Het filmlandschap is sinds die tijd weer flink veranderd en Masters of the Air al uit een ander vaatje moeten tappen om de populariteit van zijn voorgangers te evenaren.

Mighty Eight Air Force

De serie Masters of the Air is een serie over piloten uit de Tweede Wereldoorlog, en volgt de 'Mighty Eighth Air Force' een Amerikaanse groep binnen de luchtmacht die bekendheid verwierf vanwege haar heroïsche acties.

In de serie zullen de nodige luchtgevechten te zien zijn en juist daarvan worden de beelden bij soortgelijke films recentelijk steeds indrukwekkender. Zo gebruikte het laatste deel van Top Gun echte jets uit die periode in plaats van modellen of computeranimaties.

Realisme

We doelen hierbij op succesvolle films als Devotion, Dunkirk en het eerdergenoemde Top Gun: Maverick, waarin ontzettend realistische vliegscènes zitten. Masters of the Air zal hierin toch mee moeten en evenzo levensechte luchtgevechten moeten laten zien.

Zelfde niveau?

Onze verwachting is dat het in Masters of the Air met de verhaallijn zelf en het realisme van die verhaallijn wel goed zal zitten. Verder blijkt keer op keer dat oorlogsfilms en series ontzettend goed bekeken worden. Hopelijk kan de serie zich ook qua graphics meten met zijn 'peers' uit de filmindustrie.
Lees meer over: masters of the air, steven spielberg, band of brothers, tom hanks

Populair nieuws