De gastrol die niemand heeft gezien in 'Game of Thrones'

De gastrol die niemand heeft gezien in 'GoT'

Er zijn in 'Game of Thrones' de nodige gastrollen gespeeld door beroemdheden.

Bas de Kramer, 1 februari 2023 11:53

In Game of Thrones zijn een aantal gastrollen vertolkt door beroemdheden. De bekendste cameo is natuurlijk die van Ed Sheeran die een lied zong als soldaat van de Lannisters. Er zijn echter meer celebrities in de serie verschenen.
Zo had Rob McElhenney, bekend van zijn sitcom: It's Always Sunny in Philadelphia ook een rol in Game of Thrones. Hij verscheen in aflevering 1 van seizoen 8 als een soldaat van de Ironborns. Deze cameo is een stuk lastiger te herkennen dan die van Sheeran. McElhenney loopt rond als soldaat met een gruwelijke gezichtswond.Fan

Rob McElhenney was al heel lang fan van Game of Thrones en is een vriend van de showrunners Benioff en Weiss. McElhenney mocht vervolgens een gastrol spelen in zijn favoriete serie en Benioff en Weiss schreven en aflevering voor It's Always Sunny in Philadelphia. Voor de liefhebbers: het gaat hierbij om de aflevering 'Flowers for Charlie'

Muzikanten

Er zijn nog wat beroemdheden die hun opwachting hebben gemaakt in Game of Thrones, bijna altijd betroffen dit muzikanten die in de serie ook muzikanten speelden. Zo verscheen Will Champion, de drummer van Coldplay, als de drummer van de groep muzikanten die speelde tijdens 'The Red Wedding'. Gary Lightbody van Snow Patrol verscheen in seizoen 3, als een musicerende Bolton-soldaat.

IJslanders

De IJslandse rockband Sigur Rós verscheen in seizoen 4 tijdens de bruiloft, die eindigde met de vergiftiging van koning Joffrey. De IJslandse band Of Monsters And Men speelde de muzikanten van een theatergroep in Braavos in seizoen 6.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.
Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws