Grote stap voor 'House of the Dragon' seizoen 2

Een nieuw hoofdstuk voor de Targaryens

De startdatum van het filmen van 'House of the Dragon' seizoen 2 is bekend.

Valeria Milic, 2 februari 2023 15:16

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel 2024 als première voor het tweede seizoen erg ver weg lijkt, het filmen zelf is erg dichtbij. Op 6 maart aanstaande start de productie van het volgende hoofdstuk van de Targaryens.
De website van de Film and Television Industry Alliance heeft dit op haar lijst gezet.

Tijdstip, locatie en team

Op 6 maart gaan de opnames van start in het VK en in Spanje. Na het vertrek van showrunner en veteraan Miguel Sapotchnik, die ook aan Game of Thrones werkte, is er geen vervanger gekomen. Ryan Condal is dan ook de enige showrunner. We zien echter ook een oude bekende terugkeren: Alan Taylor staat vermeld als regisseur, ook hij heeft meegewerkt aan Game of Thrones destijds.

Schrijver George RR Martin is betrokken als producer en blijft dus in de buurt.

Korte vooruitblik

Wat anders wordt is dat seizoen 2 lineair verteld gaat worden, en we dus geen grote tijdsprongen meer zullen zien. Condal heeft aangegeven dat de serie de diepte in gaat wat betreft de geschiedenis van de Targaryens, schrijver Sara Hess heeft duidelijk gehint op de gruwelijke moord op Helaena's kinderen.

Bij de laatste Golden Globes was House of the Dragon de grote winnaar, en staat klaar voor een nieuwe vlucht.

Lees meer over: House of the Dragon, HBO Max, Emma Darcy, Matt Smith, Paddy Considine, Eve Best, Ewan Mitchell, Steve Toussaint, John MacMillan, Matthew Needham, Fabien Frankel

Populair nieuws