Dit is hoe de jonge Rhaenyra uit 'House of the Dragon' gevonden werd

Dit is hoe de jonge Rhaenyra gevonden werd

Wie was de jonge versie van het personage en wat maakte haar geschikt?

Glenn Walsh, 4 februari 2023 11:52

In het eerste seizoen van House of the Dragon over de dynastie Targaryen stond de dochter van koning Viserys vaak in het middelpunt. Het hoofd casting van de serie legt uit hoe ze op actrice Milly Alcock kwamen als de jonge versie van Rhaenyra.
Vanaf ongeveer het midden van het seizoen werd de rol van Rhaenyra Targaryen gespeeld door Emma D'Arcy. Het verhaal begon bij het begin van de dynastie waarbij we een jonge Rhaenyra zagen opgroeien en in de eerste paar afleveringen werd gespeeld door Alcock. Het blijkt dat ze dus voornamelijk op uiterlijke kenmerken werd geselecteerd.

Jeugdfoto's van Emma hielpen

Er werd aan D'arcy gevraagd of ze een paar jeugdfoto's kon delen om mede op basis daarvan de jongere versie te kunnen casten. Ze keken echt naar de vormen van de neus en van de ogen, er moest iets vergelijkbaars in zitten. Daarnaast vonden ze in Alcock ook een actrice met puur talent. Niet een getrainde actrice, maar rauw instinct.

Alcock gaf al eens aan dat het opnemen van House of the Dragon enorm uitputtend was en ze niet bepaald geïnteresseerd is om nog eens een rol in een fantasy productie te spelen. Daarnaast heeft ze ook geen haast om snel nog eens wat te spelen. Ze speelt liever wat minder in iets waar ze trots op kan zijn dan veel in iets wat ze helemaal niks vind.

Kijk nog eens alle afleveringen van House of the Dragon op HBO Max.

Lees meer over: House of the Dragon, Milly Alcock, Emma Darcy, Game of Thrones, HBO, HBO Max

Populair nieuws