search
Deze films werden in 2022 enorm vaak illegaal gedownload
Films / Nieuws

Deze films werden in 2022 enorm vaak illegaal gedownload

Een onderzoeksbureau heeft voor Variety gekeken naar de meest illegaal gedownloade films in 2022.

Er is gekeken naar verschillende soorten van het illegaal kijken van films. Van bepaalde sites, web downloads, ripping platforms en ga zo maar door.

Spider-Man: No Way Home


Diverse superhelden films kwamen eruit als meest illegaal gedownload en Spider-Man: No Way Home pakt hier de kroon met 21%.
Negentig dagen na de release in de bioscoop zag deze film een enorme piek doordat er een kopie van de film was gelekt. Dit was drie dagen voor de release op de streamingsdienst.

Superhelden


Niet alleen Spider-Man: No Way Home werd vaak illegaal bekeken. Hierop volgend zijn The Batman (13%), Doctor Strange in the Multiverse of Madness (10%), Thor: Love and Thunder (9%), Black Adam (9%) en als laatste Eternals (8%). Deze films waren dus erg in trek om illegaal te bekijken.

Overige films


Niet alleen superhelden films werden vaak illegaal bekeken. Uncharted met Tom Holland pakt 8%, Top Gun: Maverick met Tom Cruise pakt eveneens 8%, Jurassic World: Dominion met Chris Pratt pakt 7% en als hekkensluiter zien we Encanto met 6%.

Andere bijzonderheden


Avatar: The Way of Water zag genoeg piraterij in de laatste drie weken van het jaar om de op twee na meest illegaal gekopieerde titel van Q4 in 2022 te worden. De films die daarvoor de twee plaatsen pakken zijn Black Adam en Black Panther: Wakanda Forever. Deze kwamen echter een stuk eerder uit dan Avatar: The Way of Water.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen