Het aantal abonnees op Disney+ krijgt een flinke tik

Aantal abonnees op Disney+ krijgt een flinke tik

Voor de eerste keer sinds de release van het platform, heeft Disney Plus abonnees verloren.

Niels Arts, 9 februari 2023 12:17

Streamingdiensten hebben het zwaar. Ze concurreren te heftig met elkaar, simpelweg omdat er te veel services zijn om uit te kiezen. Dat voelen ze in de portemonnee, door dalende aantallen in abonnees.
Zo geldt dat ook voor Disney Plus. De streamingdienst heeft voor het eerst sinds de release van het platform in 2019 meer abonnees verloren dan erbij gekregen.

Abonnees Disney Plus

Voorafgaand aan een gesprek met de investeerders, dat afgelopen woensdag plaatsvond, heeft Disney onthuld dat de streamingdienst meer dan 2,4 miljoen abonnees heeft verloren gedurende de laatste drie maanden van 2022.

Ondanks dat slechte nieuws overtrof het bedrijf Disney in het algemeen alsnog de financiële verwachtingen van Wall Street, door de onverwacht hoge opbrengsten van de pretparken.

Hoe gaat Disney Plus zijn abonnees terugwinnen? In maart verschijnt het derde seizoen van The Mandalorian, wat ongetwijfeld een stijging in abonnees als gevolg gaat hebben. Meer Star Wars-content is daarnaast in ontwikkeling voor dit jaar, maar Disney is natuurlijk veel meer dan alleen Star Wars.

Neem hier een abonnement op Disney Plus.


Lees meer over: Disney Plus, Disney, abonnees

Populair nieuws