search
Bij voorbaat gecancelde serie wordt toch uitgezonden
Series / Nieuws

Bij voorbaat gecancelde serie wordt toch uitgezonden

Het eerste seizoen van 'Three Women' eindigde op de plank, maar wordt nu toch uitgezonden.

De strijd om de kijkers gaat onverminderd verder. Er worden harde beslissingen genomen, die soms als absurd worden ervaren. Een voorbeeld hiervan is het cancelen van series nog voordat het eerste seizoen überhaupt is uitgezonden. Dit gebeurde met Three Women.

De tv-zender Showtime ging fuseren met Paramount+. De serie, gebaseerd op de bestseller van Lisa Taddeo, sneuvelde als gevolg hiervan.

Non-fictie boek


Taddeo's werk is gebaseerd op interviews die zij afnam bij drie vrouwen. Zij deed in totaal acht jaar over het boek. Deze vrouwen vertelden haar over hun seksualiteit en hoe die een rol speelt in hun levens. Dit is zowel in positieve als in negatieve zin.

Gewild project


De filmrechten voor het boek waren gewild, en Taddeo zelf is betrokken bij de adaptatie. Tevens is zij uitvoerend producent van de serie. Shailene Woodley (Big Little Lies) is zowel hoofdrolspeelster als producent.

Lina (Betty Gilpin) is huismoeder en begint een affaire, Sloane (DeWanda Wise) is een succesvolle carrièrevrouw met een open relatie, en Maggie (Gabrielle Creevy) is een tiener die haar docent beschuldigt van ongepast gedrag. Gia (Shailene Woodley) is de journaliste die ze overhaalt om hun verhaal met haar te delen.

'Shoppen'


Toen bleek dat de stekker eruit ging, zijn de producenten dan ook gaan 'shoppen' met het afgeronde seizoen. De tv-zender Starz heeft toegehapt. Eerder al kreeg Minx een nieuwe kans. Hoewel dit een Amerikaanse zender betreft, is een deel van hun content in Nederland op Lionsgate+ te bekijken.

Er is dus kans dat we de serie ook in Nederland te zien zullen krijgen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen