Showtime gaat samen met Paramount+ en cancelt gelijk meerdere series

Fusie Showtime en Paramount+ leidt tot cancelen

Is cancelen het begin van een trend gezien de ontwikkelingen tussen Showtime en Paramount+?

Valeria Milic, 3 februari 2023 00:13

De tv- en streamingwereld zijn volop in beweging. Het samengaan van HBO en Discovery leidde bijvoorbeeld tot het sneuvelen van populaire series (onder andere Westworld). Het publiek ervaart het vaak als onbegrijpelijk, en ook als destabiliserend.
De Amerikaanse tv-zender Showtime en streamingplatform Paramount+ (niet in Nederland) cancelen nu de serie Three Women nog voor de première. Het seizoen is al opgenomen maar gaat dus niet de lucht in. Dit komt doordat de diensten worden samengevoegd.

Begin van een trend?

Andere series die gaan stoppen zijn bijvoorbeeld American Gigolo, Let the Right One In, en The Twilight Zone. Dit bericht komt net nadat Netflix berichtte over twee afgeronde films die in de prullenbak verdwenen. De vraag is hier of we het begin zien van een trend: wordt cancelen een manier om belastingvoordeel te krijgen?

Insiders bieden inzicht

Volgens mensen werkzaam in de tv-industrie betreft het een tegenreactie. Een tv-agent vermeldt: "Iedereen volgde in de voetsporen van Netflix en gaf ontzettend veel geld uit aan nieuwe series. In plaats van een pilotaflevering, kwam er gelijk een heel seizoen".

Nu dit zijn beloop heeft gehad, zijn bedrijven bezig om waar mogelijk samen te gaan. Dit betekent vaak dat er ook gesnoeid wordt.

Een andere insider meldt: "Men is weggekomen met cancelen, maar er was wel degelijk een stevige reactie. Zolang er geen grote crisis komt, zullen ze dit denk ik niet willen herhalen. Je wilt je publiek immers behouden".

Shoppen met series

Afgeronde producties vinden niet zelden een plek bij een ander netwerk, dit kan een online platform zijn maar ook een tv-netwerk. Three Women was een project waar menigeen happig op was en naar verluidt zijn er al geïnteresseerden.

De mogelijkheid dat we de serie te zien krijgen is dus zeker niet van tafel.

Nederlandse situatie

In Nederland hebben we SkyShowtime. Deze biedt aan wat in de VS onder andere op Showtime en Paramount+ te bekijken is. Dit aanbod is echter niet helemaal hetzelfde. Verder is er in Nederland ook de tv-zender Paramount.

Lees meer over: Showtime, Paramount, Three Women, cancelen

Populair nieuws