search
Paramount+ en Prime Video sluiten een internationale deal over 'Star Trek'
Series / Nieuws

Paramount+ en Prime Video sluiten een internationale deal over 'Star Trek'

De twee streaming-platforms zijn het eens geworden over het uitzenden van twee 'Star Trek'-series.

De films en series uit de Star Trek-franchise worden enigszins versnipperd aangeboden. Wie wil kijken moet bij verschillende streaming-platforms zijn, wat het geheel onoverzichtelijk kan maken.

Paramount+ en Prime Video hebben nu een stap gezet om deze versnippering te verminderen.

Niet altijd duidelijk


In Nederland biedt het streaming-platform SkyShowtime content van Paramount+ aan. Hierop zijn onder andere Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: The Next Generation te zien. Star Trek: Discovery is in de VS op Paramount+ te zien, maar wordt nog niet in Nederland uitgezonden. Star Trek: Picard en Star Trek: Lower Decks kun je op Prime Video bekijken.

Ook de Star Trek-films hebben verschillende platforms. De filmserie die in 2009 is gestart kun je vinden op SkyShowtime, Prime Video, en Pathé Thuis. De oudere filmserie is echter alleen op Pathé Thuis te zien.

Paramount+


De afspraak is nu gemaakt dat Picard en Lower Decks in te toekomst ook op het Amerikaanse Paramount+ te zien zullen zijn. Op het oog lijkt dit voor Nederland niets uit te maken. Per slot van rekening kunnen Nederlandse kijkers deze series al zien op Prime Video, en dit blijft ook zo.

Toekomstige ambitie


Er is echter een bredere context. Paramount+ wil het liefst als enige de Star Trek-franchise brengen. Picard en Lower Decks streamen is een stap in die richting. Voor Nederland betekent het dat bijvoorbeeld Star Trek: Discovery in de toekomst op SkyShowtime zou kunnen verschijnen. Dit geldt natuurlijk ook voor de rest van het Star Trek-universum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen