search
Komt de reboot van deze geliefde scifi-serie er nog wel?
Series / Nieuws

Komt de reboot van deze geliefde scifi-serie er nog wel?

J. Michael Straczynski, tv-maker en schrijver van comics, is bezig met een reboot van zijn hitserie.

De scifi-serie Babylon 5 had een trouw publiek in de jaren 90. De serie was vernoemd naar het ruimtestation in een neutrale zone. Het hoofdpersonage John Sheridan werd hier naartoe uitgezonden.

De serie duurde vijf seizoenen en had in totaal van 110 afleveringen. Tevens waren er een aantal tv-films, spin-offs en comics. Straczynski wil nu een complete reboot.

Ter goedkeuring


De tv-zender The CW is onlangs verkocht, wat natuurlijk de nodige gevolgen heeft. Het scenario dat Straczynski heeft aangeboden is ter goedkeuring voorgelegd. Op zijn Patreon legt Straczynski uit dat er tot op heden gewoon nog weinig bekend is.

Financiële reden?


"Netwerken hebben een enorme stapel voorstellen voor pilots. Slechts een laag percentage wordt goedgekeurd. Tot op heden heb ik nog niks gehoord. Dit betekent echter niet dat 'Babylon 5' niet doorgaat. Geloof me, als zenders een beslissing nemen dan houden ze dat echt niet voor zich," aldus Straczynski.

De maker benadrukt dat er letterlijk niks te vertellen valt. "Als ze het hadden afgewezen, dan had ik dat telefoontje echt wel gehad. Dan zeggen ze gewoon 'sorry Joe, maar qua budget/programmering werkte het nu eenmaal niet'," besluit Straczynski.

Geen nieuws mag in dit geval geen goed nieuws zijn, maar de plannen zijn daarmee zeker niet van de baan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen