search
Netflix redt opnieuw een gecancelde serie
Series / Nieuws

Netflix redt opnieuw een gecancelde serie

Netflix geeft de miniserie 'Ripley' een platform nadat Showtime geen plek meer had.

Veranderingen binnen streaming-land gaan voorlopig nog wel even door. Reeds eerder werd bericht over de fusie tussen Showtime en Paramount+. Van de gecancelde series werd Three Women aangekocht door Starz. Nu heeft Netflix Ripley overgenomen.

De miniserie telt acht afleveringen en is gebaseerd op het boek The Talented Mr. Ripley door Patricia Highsmith. Er volgden hierop nog vier boeken over de titulaire hoofdpersoon. Tom Ripley is een sociopaat en een oplichter die vindt dat hij een rijkeluisbestaan verdient.

Andere toekomst


De tv-zender Showtime slaat een andere weg in door de fusie. Men is van plan om tv-universums te ontwikkelen. Zo zijn daar de plannen voor spinoffs van Dexter en Billions. Hierdoor paste Ripley niet langer in het aanbod. Showtime bood de serie te koop aan, en Netflix stond te trappelen. De thriller-boeken over de aimabele schurk genieten namelijk de nodige populariteit.

Eerder verfilmd


Van The Talented Mr. Ripley werd in 1999 een film gemaakt met Matt Damon als Ripley. Hieronder kun je de trailer bekijken. In de serie zal Andrew Scott (Sherlock) de rol van Tom Ripley voor zijn rekening nemen.

Het verhaal speelt zich af in New York in de jaren 60. Tom wordt ingehuurd door scheepsmagnaat Herbert Greenleaf om zijn zoon Dickie (Johnny Flynn) terug te halen uit Italië. Tom's reis luidt het begin in van intrige, leugens en moord.

Ripley wordt eind 2023 op Netflix verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen