Ontvangst 'Star Trek: Picard' blijkt echt ijzersterk

'Star Trek: Picard' geniet een daverende ontvangst blijkens de Rotten Tomatoes-topscore.

Valeria Milić, 13-02-2023 19:41

In Nederland is het aftellen begonnen, over iets meer dan een week kunnen we genieten van de nieuwste Star Trek: Picard. Als we de critici mogen geloven worden de verwachtingen meer dan waargemaakt.
Op Rotten Tomatoes scoort Picard de volle mep, een ijzersterke 100%. In Nederland gaat het slotseizoen op 16 februari van start. De kijkers kunnen zo te zien uitkijken naar een topper.

Andere toon en vorm

Screenrant benoemt het verschil met Picard's eerdere twee seizoenen. Deze waren qua toon en vorm anders dan wat we van 'Star Trek' gewend zijn. De plot speelde zich vooral op aarde af. Verder was Picard (Patrick Stewart) voornamelijk introspectief en lag hierdoor het tempo wat lager.

Klassiek 'Star Trek'-verhaal

Voor seizoen 3 geldt dat we terugkeren naar een klassiek 'Star Trek'. Het verhaal speelt zich aan boord van een ruimteschip af, in gezelschap van alle geliefde personages. De tegenstander koestert wrok tegen de Federatie, en is op die manier verankerd in de mythologie.

Spanning en humor

Ook Collider is zeer te spreken over seizoen 3. Hoewel het verhaal zelf recht doet aan de mythologie, is het voor iedereen te volgen. De eerste aflevering bevat de nodige aanwijzingen en hints. Voor zowel de hardcore fans als nieuwe kijkers valt er dus genoeg te puzzelen.

De cast en crew hebben de nodige energie maar ook veel plezier in Picard gestoken. ComicBook merkt naar aanleiding hiervan op dat, hoewel dit het einde is, "er grote kans bestaat dat het publiek om meer zal vragen". Voor nu is echter niet het einde nabij, maar het begin.

Op 16 februari gaat Star Trek: Picard in première op Prime Video.

Lees meer over: Star Trek, Picard, Patrick Stewart, LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Marina Sirtis, Gates MacFadden, Jeri Ryan, Brent Spiner, Todd Stashwick, Mica Burton

Populair nieuws