search

Ons nieuws van maandag 13 februari 2023

Recensie Netflix-serie 'The Exchange'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Exchange'

Dunnetjes geschreven dramaserie over twee vrouwen die naam maken op de beurs van Koeweit.

Regie: Jasem Al-Muhanna, Karim Elshenawy | Cast: Rawan Mahdi (Farida), Mona Hussain (Munira), Kerr Lordygan (Adib), Qalil Ismail (Amir), Ryan Shrime (Khalifa), Michael Benyaer (Saud), Sean Rohani (Hassan), Marwan Salama (Omar) e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 48-58 minuten | Jaar: 2023

The Exchange speelt zich af in 1987. Dit wordt aan het begin van de serie meerdere malen letterlijk benoemd door de personages, wat prettig is voor met name de westerse kijker. De hele entourage doet inderdaad nogal denken aan de jaren tachtig, maar gezien de setting "“ het verhaal vindt plaats in Koeweit "“ zou door het cultuurverschil twijfel kunnen ontstaan over de geschetste periode. Een welkome bevestiging dus.

In deze periode veroveren Farida en Munira een plekje in de mannenwereld van Koeweit. Ze maken carrière op de aandelenbeurs en doen met hun kennis en kunde menig man versteld staan. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal geeft The Exchange een kijkje in het leven van twee zakenvrouwen die succes verwerven in een wereld waarin werkende vrouwen niet of nauwelijks worden geaccepteerd. Dat gegeven biedt voldoende potentie voor een interessante serie met enige diepgang, maar helaas zorgt de oppervlakkige vertelling voor zes saaie afleveringen waar veel meer uit had kunnen worden gehaald.

Om te beginnen wordt totaal niet ingegaan op de inhoudelijke kant van het onderwerp. Farida en Munira werken op de beurs, maar er is niets waaruit blijkt dat de dames kennis van zaken hebben. Ze troeven hun mannelijke collega's af met briljante ingevingen, maar die lijken nergens op te zijn gebaseerd. Ze kijken een paar dossiers door, wijzen een willekeurige regel aan en ineens hebben ze zonder verdere toelichting een briljant plan. Het doet de geloofwaardigheid van de serie geen goed.

Ook blijft The Exchange erg bij de kern van het verhaal. Met dat verhaal is op zich niets mis, maar om er een noemenswaardige serie van te maken is het weleens nodig een waargebeurd verhaal hier en daar wat meer aan te kleden. Van spannende zijlijntjes is echter vrijwel geen sprake. Dat er wat speelt in het leven van Farida's dochter wordt afgedaan met wat korte, afzonderlijke mededelingen in plaats van een goed uitgewerkte verhaallijn.

Om het verhaal op sommige momenten toch wat spannender te laten lijken, wordt er zo af en toe een onheilspellend muziekje ingegooid en lopen figuranten als kippen zonder kop door elkaar heen te rennen en schreeuwen. Om het af te maken wordt er letterlijk flink met papierwerk en dossiers gestrooid. Voor het oog zorgt dit voor wat reuring, maar ook hiermee wordt inhoudelijk niets aan het verhaal toegevoegd.

Ook het acteerwerk is van matige kwaliteit. In veel scènes ligt het er allemaal net iets te dik bovenop en er is niets wat doet vermoeden dat de acteurs zich de wereld van de beurs eigen hebben gemaakt. Voor het neerzetten van een succesvolle beurshandelaar is enige kennis van het vakgebied wenselijk, maar hiervan lijkt in The Exchange vrijwel geen sprake te zijn.

The Exchange komt uit op een moment dat er van alles speelt rondom vrouwenrechten in het Midden-Oosten. De opstanden in Iran hebben wereldwijd veel stof doen opwaaien, waarmee The Exchange een actueel onderwerp aansnijdt. De twee hoofdpersonages zouden dan ook een voorbeeld kunnen zijn voor veel jonge vrouwen. Echter, het op zichzelf boeiende verhaal wordt dusdanig zwak verteld dat het eindresultaat een saaie, oppervlakkige serie is. Gemiste kansen alom dus en bijna een belediging voor de twee dames die ooit zo hard voor hun plekje hebben gestreden.

★★☆☆☆

The Exchange is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 langverwachte series verschijnen deze week bij de NPO
Series / Nieuws

Deze 2 langverwachte series verschijnen deze week bij de NPO

Een muziekprogramma met grote namen en een nieuw seizoen van de bekende flikken.

Deze week kan het Nederlandse televisiepubliek rekenen op verschillende mooie programma's, die gedurende de komende zeven dagen zullen verschijnen bij de NPO. Op NPO Plus zijn deze series vaak al vooruit te kijken. Hieronder een korte selectie.

Strandgasten | AVROTROS | Vanaf 15 februari op NPO3 en een week vooruit kijken via NPO Plus


Nick, Simon en Kees hengelen in dit muziekprogramma een hele hoop artiesten binnen in hun strandtent om een goed gesprek te hebben en natuurlijk om muziek te maken.

In dit seizoen bestaat de line-up uit de muzikanten Meau, Stef Bos, Kraantje Pappie, S10, Roxeanne Hazes, Typhoon, Goldband en nog meer! Leer snel meer over het programma.

Bekijk op instagram

Flikken Maastricht | AVROTROS | Vanaf 17 februari op NPO1 en een week vooruit kijken via NPO Plus


Het zeventiende seizoen van Flikken Maastricht staat voor de deur. Het verhaal gaat verder waar de cliffhanger van seizoen 16 ophield: de confrontatie tussen Ellie en de badguy Eddie.

Bekijk alle eerdere seizoenen terug bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontvangst 'Star Trek: Picard' blijkt echt ijzersterk
Series / Nieuws

Ontvangst 'Star Trek: Picard' blijkt echt ijzersterk

'Star Trek: Picard' geniet een daverende ontvangst blijkens de Rotten Tomatoes-topscore.

In Nederland is het aftellen begonnen, over iets meer dan een week kunnen we genieten van de nieuwste Star Trek: Picard. Als we de critici mogen geloven worden de verwachtingen meer dan waargemaakt.

Op Rotten Tomatoes scoort Picard de volle mep, een ijzersterke 100%. In Nederland gaat het slotseizoen op 16 februari van start. De kijkers kunnen zo te zien uitkijken naar een topper.

Andere toon en vorm


Screenrant benoemt het verschil met Picard's eerdere twee seizoenen. Deze waren qua toon en vorm anders dan wat we van 'Star Trek' gewend zijn. De plot speelde zich vooral op aarde af. Verder was Picard (Patrick Stewart) voornamelijk introspectief en lag hierdoor het tempo wat lager.

Klassiek 'Star Trek'-verhaal


Voor seizoen 3 geldt dat we terugkeren naar een klassiek 'Star Trek'. Het verhaal speelt zich aan boord van een ruimteschip af, in gezelschap van alle geliefde personages. De tegenstander koestert wrok tegen de Federatie, en is op die manier verankerd in de mythologie.

Spanning en humor


Ook Collider is zeer te spreken over seizoen 3. Hoewel het verhaal zelf recht doet aan de mythologie, is het voor iedereen te volgen. De eerste aflevering bevat de nodige aanwijzingen en hints. Voor zowel de hardcore fans als nieuwe kijkers valt er dus genoeg te puzzelen.

De cast en crew hebben de nodige energie maar ook veel plezier in Picard gestoken. ComicBook merkt naar aanleiding hiervan op dat, hoewel dit het einde is, "er grote kans bestaat dat het publiek om meer zal vragen". Voor nu is echter niet het einde nabij, maar het begin.

Op 16 februari gaat Star Trek: Picard in première op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Die andere Joel' zag verfilming 'The Last of Us' totaal niet zitten
Series / Nieuws

'Die andere Joel' zag verfilming 'The Last of Us' totaal niet zitten

Stemacteur Troy Baker speelt Joel in de game en was sceptisch over de tv-adaptatie.

Het creatieve team van The Last of Us is een gepassioneerde club. Dit betreft zowel de game als de serie. Eén van de mensen uit het creatieve team is stemacteur Troy Baker. Hij vertolkte in beide games namelijk de rol van Joel.

In een gesprek met Wired vertelt Baker over zijn twijfels met betrekking tot de verfilming. Dit besprak hij met Neil Druckmann, die zowel de games als de serie mede ontwikkelde. Pas na het lezen van het scenario veranderde Baker van mening.

Scepticisme uitgesproken


Baker vertelt: "Ik heb een bepaald idee over het verhaal en de personages. Een serie leek me niet nodig, en dat vertelde ik ook tegen Neil. Toen ik hem vroeg naar het waarom, antwoordde Neil 'omdat er mensen zijn die nooit gaan gamen. Dit is een sterk verhaal en kan op zichzelf staan'''.

Proef op de som


De stemacteur las vervolgens het scenario en was aangenaam verrast. "Ik dacht dat mijn versie de enige ware versie was. Door het proces van adaptatie besefte ik dat het anders zit. De 'The Last of Us'-wereld en zijn bewoners zijn sterk genoeg voor een ander medium," besluit Baker.

Gezien de diverse miskleunen in het verfilmen van games, waren Troy's zorgen begrijpelijk. The Last of Us heeft echter de perfecte balans weten te vinden. Sommige scènes zijn letterlijk uit de game, terwijl andere elementen juist op een passende manier zijn herbewerkt.

The Last of Us geniet van het succes en dit is met de goedkeuring van 'de andere Joel'.

The Last of Us kun je bekijken op op HBO Max.

Hieronder zie je een kort interview met Baker:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Russo's bergen voor 'The Electric State' van Netflix de camera's op
Films / Nieuws

De Russo's bergen voor 'The Electric State' van Netflix de camera's op

Na het succes van 'The Gray Man' vorig jaar zijn de Russo Brothers nu bezig met "The Electric State' voor Netflix.

De Avengers: Endgame regisseurs laten weten dat hun nieuwste project met Milly Bobby Brown klaar is met filmen.

The Electric State


Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige geïllustreerde roman van Simon Stålenhag en speelt zich af in een opnieuw bedachte versie van 1997.

Mensen zitten geïsoleerd in hun VR-helmen en bezig met een voortdurende strijd tegen een vreemd soort monsterlijke drones. In de nasleep van een technologische meltdown, reizen een tienermeisje genaamd Michelle en een robot langs de westkust van de VS op zoek naar de vermiste broer van het meisje.

Cast


Naast Milly Bobby Brown welke we kennen van Stranger Things en Enola Holmes zien we een hoop grote sterren in deze film verschijnen. We zien o.a. Chris Pratt (Guardians of the Galaxy en Jurassic World), Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once), Stanley Tucci (The King's Man) en Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier).

Verwachtingen


Heel erg veel is er tot op heden helaas niet bekend. De verwachtingen zijn nu dat The Electric State ergens begin 2024 te zien zal zijn op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit de nieuwe aflevering 'Kin' van hitserie 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Eerste beelden uit de nieuwe aflevering 'Kin' van hitserie 'The Last of Us'

Ellie krijgt moeilijk, maar goed advies in de nieuwe beelden van The Last of Us.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de heftige gebeurtenissen van aflevering 5 willen fans heel graag weten hoe dit verhaal verder gaat. Gelukkig is nu de teaser voor de volgende aflevering van The Last of Us uit.

Korte recap


In aflevering 5 leerden we Henry en Sam kennen. Sam en Ellie werden al snel vrienden en Ellie gaf toe hoe bang ze was om alleen te eindigen. Op het einde van de aflevering kwam het viertal in een hinderlaag terecht.

Ze dachten dat ze er levend uitgekomen waren, maar toen bleek Sam gebeten te zijn door een Infected. Ellie probeerde hem te redden met haar bloed, maar dat werkte niet. Henry pleegde op het einde van de aflevering zelfmoord, nadat hij de geïnfecteerde Sam had vermoord.



De nieuwe aflevering


De teaser begint ook met enkele beelden van aflevering 5, om zo de toon te zetten. Daarna zien we dat Ellie misschien niet zo goed is in kaartlezen, maar wel in paardrijden. Ellie en Joel komen namelijk te paard Wyoming binnen.

Na de vrolijke hereniging van Joel en Tommy (Gabriel Luna), wordt de trailer meteen weer serieus. De broers zijn te zien in een discussie over de dingen die ze samen in het verleden gedaan hebben. Dit is namelijk wat Gabriel zegt: "And they weren't "things". We murdered people."

De mensen die we vertrouwen


Dan krijgt Ellie het advies om voorzichtig te zijn met wie ze vertrouwd, aangezien alleen degene die we vertrouwen ons kunnen verraden. Het kan dat dit iets te maken heeft met Joel. De laatste afleveringen zijn de twee namelijk dichter bij elkaar gekomen en Ellie begint hem langzaamaan bijna blindelings te vertrouwen.

Bekijk hieronder de teaser trailer en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke moord in 'The Last of Us' was eigenlijk veel bloederiger
Series / Nieuws

Gruwelijke moord in 'The Last of Us' was eigenlijk veel bloederiger

De gevaarlijkste Infected van allemaal laat eindelijk zijn hoofd zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe hitserie The Last of Us is één van de beste series als het gaat om worldbuilding. De wereld wordt langzaamaan helemaal opgebouwd en uitgelegd, zodat kijkers zich in kunnen leven in de apocalyptische situatie. Dat maakt nieuwe monsters ook zo ongelofelijk eng.

In de nieuwste aflevering van The Last of Us, 'Endure and Survive', proberen Henry, Sam, Ellie en Joel te ontsnappen uit Kansas City. Henry heeft een heel plan bedacht om de stad uit te komen, maar het viertal loopt vol een hinderlaag in.

Wanneer ze hun laatste momenten voor hun ogen voorbij zien vliegen, gaat de grond open en vliegen er honderden Infected de wereld in.

Een gruwelijke Infected


Alle Infected zijn natuurlijk eng. Van de kleine kinderen tot aan de volwassenen, tot aan de speciale clicker. Er zijn een aantal soorten Infected. Van minst gevaarlijk tot heel gevaarlijk zijn dat: runner, stalker, clicker en bloater (of shambler).

Wanneer iedereen de honderden Infected probeert te vermoorden, komt de gevaarlijkste van allemaal naar boven, de bloater. Perry (Jeffrey Pierce) zegt meteen tegen Kathleen dat ze moet vluchten en vuurt zelf kogels na kogels op de bloater af.

Ongelooflijk gevaarlijk


De kogels ketsen als regendruppeltjes van de bloater af. Dan komt de Infected naar Perry toe en scheurt meteen het hoofd van het lichaam van de schutter. Dit is al gruwelijk, maar eigenlijk zou de schutter in tweeën gescheurd worden. Dit is uiteindelijk niet gebeurd, omdat de moord iets realistischer en anatomischer moest worden volgens showrunner Neil Druckmann.

Bekijk hieronder de uitleg over de verschillende Infected en de trailer voor aflevering 6 en stream The Last of Us op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze achtergrond hebben die 2 nieuwe personages in 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze achtergrond hebben die 2 nieuwe personages in 'The Last of Us'

We krijgen eindelijk antwoord op wat er gebeurd is met de broer van Kathleen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In bijna elke aflevering van The Last of Us ontmoeten we enkele nieuwe personages. Het spannende van de serie is dat het nooit duidelijk is of deze nieuwe personages te vertrouwen zijn of niet.

Aflevering 4 eindigde met een cliffhanger toen Joel wakker werd met een pistool in zijn gezicht en iemand die seinde dat hij stil moest blijven. In aflevering 5 sprongen we een paar dagen terug in de tijd en kwamen we erachter wie deze mensen waren.

Het bleken Henry en Sam te zijn. In de videogame zijn zij weggegaan uit het veilige Hartford, Connecticut. Ze hebben dagenlang vastgezeten in de gevallen Pittsburgh QZ met weinig voedsel en zijn op de vlucht voor Kathleen en haar mensen.

Zijn ze te vertrouwen?


Al snel blijkt dat Henry iets te maken heeft met de dood van de broer van Kathleen. Later in de aflevering komen we erachter dat hij medicijnen nodig voor zijn broertje Sam die leukemie had. De enige plek waar dit medicijn nog te vinden was, was bij FEDRA.

In deze apocalyptische wereld is niets voor niets. Het moest dus een ruil worden: iets groots voor de medicijnen. Henry heeft dus de broer van leider Kathleen overgegeven aan FEDRA, om het leven van zijn jongere broertje te redden.

Bekijk hieronder een vergelijking van de game en de serie en stream The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met maar liefst 12 nieuwe series waaronder het spannende 'Red Rose'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met maar liefst 12 nieuwe series waaronder het spannende 'Red Rose'

Valentijnsdag is aanstaande en ook op Netflix is er genoeg om met of zonder je geliefde te bekijken.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

In Love All Over Again (seizoen 1)



Verschijnt op: 14 februari
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: In 2003 bereidt de jonge filmstudent Irene zich voor om een korte film te maken. Tijdens het casten ontmoet ze Julio, op wie ze al snel verliefd wordt. Naarmate de tijd vordert brengt het leven hen op andere paden tot het moment in het heden waarin zij zich begeven.





Red Rose (seizoen 1)



Verschijnt op: 15 februari
Genre: Drama / Horror / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Gedurende een lange, hete zomervakantie na de middelbare school worden de vriendschappen van een groep tieners geïnfiltreerd door de Red Rose app. Deze app verspreidt zich op hun smartphones en bedreigt ze met gevaarlijke gevolgen als ze de eisen die gesteld worden niet opvolgen.





The Law According to Lidia Poët (seizoen 1)



Verschijnt op: 15 februari
Genre: Biografie / Criminaliteit / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Voor vrouwen is het verboden om het juridische ambt te beoefenen. Een vrouw bereidt zich echter voor om een zaak naar haar hand te zetten als de hoge raad zich uitspreekt in dit waargebeurde verhaal van Lidia Poët, Italië's eerste vrouwelijke advocaat.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

14 februari: Perfect Match (seizoen 1A) - Reality TV / Spelshow / Romantiek - Stellen doen op een bijzondere manier aan een datingshow. Ze kijken hoe ze als stel de strijd aan kunnen gaan tegen andere stellen.

15 februari: #NoFilter (seizoen 1) - Horror - De onzekere Beth in haar twintiger jaren raakt geobsedeerd door een kwaadaardige filter wat haar doet twijfelen over haar echte schoonheid.

15 februari: Eva Lasting (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Een mysterieus tienermeisje komt terecht op een jongensschool in het Colombia van de jaren 70 waarbij ze stereotypen breekt, en ook een aantal harten.

15 februari: Full Swing (seizoen 1) - Sport / Documentaire - Een blik achter de schermen in de wereld van golf en wat er nodig is om mee te doen en te winnen op het hoogste professionele niveau.

16 februari: Aggretsuko (seizoen 5) - Animatie / Komedie / Drama - Gefrustreerd geraakt door haar ondankbare kantoorbaan probeert de 25-jarige panda te overleven met haar dagelijkse moeilijkheden door keiharde heavy metal te schreeuwen tijdens de karaoke-sessies na haar werk.

16 februari: The Upshaws (deel 3) - Komedie / Familie - Een Amerikaanse familie uit de middenklasse in Indiana worstelt om het te maken en het goed te doen zonder enige blauwdrukken.

17 februari: A Girl And An Astronaut (seizoen 1) - Drama / Romantiek / Sci-Fi - Een astronaut keert na 30 jaar vermist te zijn terug om een verloren liefde terug te vinden en een organisatie die probeert te achterhalen waarom hij niet verouderd is.

17 februari: Community Squad (seizoen 1) - Komedie / Criminaliteit - Een groep burgerwachten die in het leven is geropen om het imago van de politiedienst te verbeteren zetten per ongeluk hun eigen leven op het spel als ze de confrontatie aangaan met een groep vreemde criminelen.

17 februari: Ganglands (seizoen 2) - Actie / Criminaliteit / Drama - De zeer vakkundige dief Mehdi en leerling-dief Liana raken betrokken in een oorlog tussen drugsdealers en werken met elkaar samen in een poging hun geliefden te redden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video's hitserie 'The Boys' weet nog lang niet van ophouden
Series / Nieuws

Prime Video's hitserie 'The Boys' weet nog lang niet van ophouden

Na drie succesvolle seizoenen hebben de showrunners ontzettend goed nieuws.

Het is voor Amazon's streamingdienst Prime Video een van de meest succesvolle series. Inmiddels zijn er van de serie The Boys al drie seizoenen verschenen waarbij showrunner Eric Kripke vertelt dat ook seizoen vier zeer zeker niet het laatste zal zijn.

Het nieuws komt naar aanleiding van speculatie van fans dat het vierde seizoen wel eens het laatste zou kunnen zijn. De productie is momenteel op het punt om de finale van het vierde seizoen op te nemen. Hoewel er officieel nog niets bekend is over een seizoen vijf vertelt Kripke dat hij overtuigd is dat die er hoe dan ook aan gaat komen.

Eerst nog even seizoen 4 afwachten


Voordat men op de zaken vooruit loopt moet er nog een heel nieuw seizoen aankomen. Het derde seizoen eindigde voor veel kijkers met genoeg om naar uit te kijken. Zo was het voor het personage van Billy Butcher, gespeeld door acteur Karl Urban, behoorlijke confronterend toen hij hoorde dat hij nog maar iets meer dan een jaar te leven zou hebben.

Nadat hij de diagnose had gekregen keerde hij weer terug naar de groep The Boys om zich klaar te maken voor de strijd tegen Homelander, gespeeld door acteur Antony Starr en de andere 'superhelden'. De gemoederen lopen in seizoen drie zo hoog op dat fans al verwachten dat seizoen vier een enorme hoeveelheid geweld en destructie verwachten.

Kijk alle afleveringen van The Boys op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega werd letterlijk gek tijdens de opnames van 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega werd letterlijk gek tijdens de opnames van 'Wednesday'

Hoofdrolspeelster Jenna Ortega vertelt bij Netflix-panel over de veeleisende opnames van 'Wednesday'.

Wednesday is een wereldwijd succes gebleken. Jenna Ortega werd genomineerd voor zowel een Golden Globe Award als een SAG Award. Tijdens een recent Netflix-panel vertelt Ortega over het filmen van de serie, en dit was niet altijd even makkelijk.

Ortega vertelt over het wurgschema tijdens de opnames van de serie. De lange draaidagen, het leren van nieuwe vaardigheden en het hoge tempo legden de nodige druk op de actrice.

Hamster in een molen


Ortega beschrijft dat ze als een soort hamster in een molen was, waarbij zij maar door bleef gaan. "Ik moest twee uur van tevoren op de set zijn, en dan heb je een draaidag van zo'n 12 tot 14 uur. Wanneer ik thuiskwam had ik lessen via Zoom, of mijn cello-leraar zal op me te wachten," vertelt ze.

Steun bij familie


Het opnameseizoen hield ook in dat je vrijwel de hele week door werkte. Wanneer een bepaalde les om welke reden dan ook uitviel, dan werd het weekend hiervoor gebruikt. Dat dit voor stress zorgt is overduidelijk.

Ortega vertelt: "Op een bepaald moment begon ik haar uit mijn hoofd te trekken. En mijn vader heeft de nodige FaceTime-gesprekken met me gevoerd, waarbij ik voornamelijk flink zat te huilen".

De jonge actrice heeft zich door deze pittige periode heengeslagen, en hopelijk zal zij de opnames van seizoen 2 als minder belastend ervaren.

Kijk Wednesday op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers Netflix stemmen massaal af op deze oerspannende thrillerserie
Series / Nieuws

Kijkers Netflix stemmen massaal af op deze oerspannende thrillerserie

Het vierde seizoen van 'You' wordt weer ontzettend goed bekeken op Netflix.

Sinds een paar dagen is het vierde seizoen van de succesvolle thrillerserie You te streamen op Netflix. Het nieuwe seizoen staat er nog maar een paar dagen op maar is gelijk al de best bekeken serie op Netflix.

Joe Goldberg


In dit nieuwe seizoen speelt Penn Badgley weer de seriemoordenaar Joe Goldberg. Hij geeft in dit seizoen literatuurles op de universiteit in Londen en heeft zich voorgenomen om een beter leven te gaan leiden. Hoewel dit nieuwe leven hem goed bevalt, is het natuurlijk maar de vraag of hij nu eindelijk eens op het rechte pad kan blijven.

Andere insteek


De insteek van het vierde seizoen van You is anders dan de eerdere drie seizoenen. Joe lijkt zelf wat minder aan het moorden geslagen en richt zich op het oplossen van een moord in zijn nieuwe vriendengroep. Wij beschouwen het wel als verfrissend dat de makers het over een andere boeg gooien.

Trailer van seizoen 4


Kijk de trailer van het vierde seizoen hier:


Kijk de serie op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Star Wars'-serie 'Andor' is eigenlijk helemaal geen 'Star Wars'?
Series / Nieuws

De 'Star Wars'-serie 'Andor' is eigenlijk helemaal geen 'Star Wars'?

In een interview deelt Benjamin Caron waarom hij 'Andor' niet als 'Star Wars'-serie ziet.

Sinds Disney+ Lucasfilm overnam voor maar liefst $ 4 biljoen zijn er de nodige films en series gemaakt. Niet alles werd even enthousiast ontvangen, maar Andor wordt unaniem geprezen. Volgens regisseur Benjamin Caron heeft dit een bijzondere reden.

Caron sprak met Collider over zijn kijk op Andor en het onverwachte succes van de serie. De regisseur zag het niet als een 'Star Wars'-serie als zodanig. Voor hem was het gewoon een goed verhaal dat zich toevallig in het 'Star Wars'-universum afspeelt.

Geen lichtzwaarden


De regisseur vertelt: "Nergens zie je de geijkte Star Wars-symbolen. Er zijn geen lichtzwaarden, geen Force, en geen Darth Vader. Ik vergat helemaal dat dit 'Star Wars' was, begrijp je? Ik vond het gewoon een steengoede thriller, en dat is wat ik wilde maken. Die insteek moet je denk ik sowieso hebben".

De fans waarderen dat zij een serie hebben gekregen die nu eens andere hoeken van het universum verkent.

Geen superfan


Verder bekent Caron dat hij geen superfan is van 'Star Wars'. Dit vertelde hij ook aan showrunner Tony Gilroy: "Ik zei 'Tony, als je verwacht dat ik weet wat er allemaal speelt in 'Star Wars' dan moet ik je teleurstellen. Dat heb ik niet bijgehouden'''. Gilroy wilde dit juist. "Hij zocht iemand die niet zou proberen om een 'Star Wars'-serie te maken," aldus Caron.

Het tweede, en tevens laatste seizoen van Andor wordt momenteel gefilmd in Londen. Gilroy vond twee seizoenen afdoende om Cassian Andor's (Diego Luna) voorgeschiedenis een plek te geven in de wereld van 'Star Wars'.

Kijk Andor op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen