search
'Wednesday' stoot 'House of the Dragon' van de troon (maar toch niet helemaal)
Series / Streaming-diensten

'Wednesday' stoot 'House of the Dragon' van de troon (maar toch niet helemaal)

In de streamingoorlog weet Netflix hun concurrent HBO Max alsnog een loer te draaien.

Volgens een nieuw rapport, dat afgelopen week is uitgekomen, is er geen twijfel meer mogelijk: Wednesday is de kampioen van streaming gedurende het jaar 2022. De serie veroverde de titel van de meest bekeken première van 2022.

Daarmee versloeg de populaire Netflix-serie de HBO-favoriet House of the Dragon. Dit blijkt vanuit een rapport van Samba TV over de kijkcijfers van het jaar 2022.

De meest succesvolle series van 2022


Volgens het rapport hebben series ongeveer twee weken om het te maken of te breken. Uit de gegevens van twintig van de populairste shows uit 2022 blijkt dat vijftien van hen meer dan 75% van hun 51-daagse bezoekersaantal wist aan te trekken gedurende de eerste vijftien dagen na de release.

De grote uitzondering op de regel was Wednesday. De spin-off van The Addams Family takelde slechts 66% van alle kijkers binnen gedurende de eerste vijftien dagen. De rest ervan werd pas later overtuigd, mogelijk door de grote hoeveelheid online buzz rondom de serie (onder andere op TikTok).



Gewonnen van The House of the Dragon


In een 40-daags kijkvenster wist de Netflix-serie de Game of Thrones-spinoff te verslaan als meest bekeken première van 2022. Maar niet getreurd voor liefhebbers van de fantasyserie: binnen een 15-daags kijkvenster weet House of the Dragon toch nog Wednesday te overtroeven.

Verder wisten ook de series Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story en The Watcher erg goed te scoren. Daarmee weet Netflix nog behoorlijk goed zijn koppositie te behouden tussen alle streamingdiensten, maar de komende jaren zal waarschijnlijk de concurrentie enkel blijven toenemen.

Lees meer over alle cijfertjes in het volledige rapport van Samba TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen